Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Soudci Nejvyššího soudu si nedávno podjatým rozhodnutím přisoudili hmotné prostředky ze státního rozpočtu. Neměl byste raději podat stížnost na soudce Nejvyššího soudu? Nebo nerozumíte termínu podjaté rozhodnutí soudce?

Státní zastupitelství je hierarchické uspořádání moci výkonné. Jako nejvyšší představitel nesete plnou zodpovědnost za jeho činnost. Z jakého titulu chcete zasahovat do moci soudní?

To je vážně švanda, V jednom odstavci nabádáte státního zástupce, aby podal stížnost na soudce v občanskoprávní věci (což mu naprosto nepřísluší), v druhém odstavci se podivujete, z jakého titulu chce zasahovat do moci soudní ;-D

Fakt, s vámi je švanda. Ani v té vaší podivné, práva neznalé logice nedokážete udržet myšlenku a logickou linii.

2 0
možnosti
Foto

Švanda je snaha nazývat náš stát za právním státem. Ministr spravedlnosti se omlouvá za nezákonná jednání státu a soudci si přisuzují doplatky ke svým platům. To je skutečná legrace.

0 0
možnosti

Jsem pro okamzite zvyseni platu pro soudce ustavniho soudu. A to o jednu sestinu jejich platu. Muze se to stat jen pri snizeni poctu soudcu z 15 na 9. (slovy: z patnacti na devet). Kdyz tento pocet (9) staci pro stat s 310 miliony obcanu, musi stacit take pro stat s 10,5 miliony. Chtel jsem to navrhnou panu predsedovy US v nedeli pri diskuzy s Vaclavem Moravcem. Nemel jsem vsak jejich telefon. Jaka skoda.

0 0
možnosti

NSZ tezko muze resit nejeke nesrovnalosti soudcu.... Karle, plytvas silami, jdi delat neco uzitecnejsiho.

1 0
možnosti
  • Počet článků 859
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 662x
Vzdělání: Vyšší průmyslová škola strojnická - Vsetín (1955). KU  -  Fakulta technické a jaderné fyziky (1961).
Programátor vědecko-technických výpočtů v penzi.

Soud je služba za úplatu. V každém sporu mohou být pouze dva účastníci: žalobce a žalovaný. To je podmínka "vyloučení třetího". Soudce nesmí přizvat do sporu třetí subjekt. Každý soud(ce) rozhoduje o tom, zda má žalobce pravdu. V každém demokratickém systému může soudce konkrétní spor rozhodnout pouze jedenkrát.

Ústavní soud nemá právo vracet řešení sporu jinému soudci, protože odvolání proti rozhodnutí soudu již proběhlo. Pravda, spravedlnost a svědomí soudce jsou kritéria pro  rozhodování. Jestliže jedna strana sporu podá odvolání, pak spor musí rozhodovat jiný soudce. 

Priority, podle kterých musí soudce rozhodovat:

1. Zákony přírodních věd, zákony technických věd, nejnovější poznatky věd lékařských a technických,

2. Ústava, Listina základních občanských práv a svobod,

3. nařízení a doporučení nadnárodních orgánů, kterých je republika členem (NATO, EU),

4. zákony a zákonná nařízení uvedené ve Sbírce zákonů,

5. nařízení institucí a osob, které jsou zmocněné nařízení vydávat.

Výrok každého soudce musí obsahovat část, která určuje, kdo hradí soudní náklady. Tím je definováný příčinný vztah mezi žalobcem a žalovaným.