Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P24e60t56r 33Č69e52j20k34a

21. 10. 2015 23:22

Předpokládám, že vám pane Januško budu věnovat ještě víc článků (jste totiž výbornej studijní "matroš" - donutíte člověka (mě) občas vzít do rukou zákon (ne kvůli tomu, že by měl tendence věřit, že je to jak říkáte vy, ale spíš kvůli vnitřní nejistotě, jak to doopravdy přesně je), sešit nebo učebnice a hlavně ho dokopete k tomu, aby se pokusil to, co lze podat i velmi složitě, přetransformovat do vět srozumitelných i pro absolutního laika - takže takové efektivní slohové cvičení.... ;-D proto mě to (zatím) docela baví na ty vaše blbiny reagovat ;-D) - jeden jsem vám věnoval i dneska....

http://petrcejka.blog.idnes.cz/c/481170/jeden-vysvetlujici-clanek-pro-k-janusku.html

1 0
možnosti
JL

Karle, že ty lžeš úmyslně?

1 0
možnosti

P40e87t38r 47Č28e51j29k85a

23. 10. 2015 13:48

Narovinu - mě už jednou napadlo, že ty blbosti píše proto, že má na krku nějakej právní průšvih a snaží se to uhrát na nesvéprávnost.

0 0
možnosti
Foto

J29a16n 87P95a16v36e21l17k29a

20. 10. 2015 5:24

Bacha aby tě nehnal k soudu pro pomluvu. ;-)

0 0
možnosti
VK

Jenom dotaz. Kdo měl podle vás o tom, že stát prokazatelně udělal ve výpočtech platů soudců chybu, rozhodnout?8-o;-O

0 0
možnosti
RC

To on nevi. Mozna, ze to chce udelat sam - nikomu nic nedat. Pise o tom uz pul roku.

0 0
možnosti

P68e31t22r 96Č97e36j27k15a

18. 10. 2015 12:08

To je zase blábol a děsí mě, že s vámi někteří mají sklony sympatizovat - možná proto, že nevědí, že netušíte co je trojúhelník dělby moci - a přál byste si (například) aby parlament zrušil rozhodnutí soudců (v jednom z blogů z dávnější minulosti). Takže zase - ne kvůli vám, ale kvůli čtenářům:

1.) při uplatnění presumpce neviny je vazba uvalena vždy na nevinného člověka, protože jde o institut znemožňující maření vyšetřování. Nejde o trest odnětí svobody. O vazbě rozhoduje soudce na základě důvodů předložených státním zastupitelstvím - tyto důvody se však netýkají toho, zda člověk čin spáchal, či ne, ale zda-li je jsou závažné důvody pro uvalení vazby - tzn. zda člověk chce ovlivňovat svědky (což poslanci v kauze Tluchoř dělali, protože se vyjadřovali ke své kauze do médií v průběhu vyšetřování!), pokračovat v páchání trestné činnosti, či utéct. Nezaměňovat!!!!

2.) nejvyšší státní zástupce by neměl zasahovat do činnosti svých podřízených - nefunguje to tak, že je jako "šéf týmu" a přikazuje "podřízeným" státním zástupcům co dělat.

3.) Ústavní soud dal svým nálezem státním zástupcům kolem kauzy Tluchoř za pravdu - jejich výklad imunity byl správný - a tudíž stíhání mělo proběhnout a mělo být dokončeno. Jediným, kdo v tomhle případě chyboval (a to dost extrémně) byl Nejvyšší soud, který imunitu vyložil natolik extenzivně, že by poslanci byli za korupční jednání na půdě Sněmovny nepostižitelní, což rozhodně není veřejný zájem!

4.) žádný soudce o svém platu nikdy nerozhodoval...... to je prostě sprostá lež - tzn. podjatost soudního rozhodování zde nebyla - kdyby na ní měla některých ze stran sporu podezření, tak by určitě například ministerstvo soudce pro podjatost napadlo - podjatost musí napadnout jedna ze stran sporu, případně se soudce sám musí vyloučit, pokud podjatý je - v tomhle případě však o podjatosti nelze mluvit - žádná tady nebyla!

2 0
možnosti

P32e69t40r 49Č40e36j13k59a

18. 10. 2015 12:25

5.) Definici zákona jsem vám psal do diskuze asi pětkrát už!!!! Soudci samozřejmě přihlíží k názorům znalců (například u dopravních nehod, při domělém pochybení lékařů atd.) - tzn. vědecké disciplíny hrají v rozhodování roli - jsou součástí důkazního řízení. Uvědomte si, že třeba názor na léčbu nějaké nemoci, mohou mít lékaři odlišný - někdo by to léčil pomocí jednoho léčiva, jiný by použil jinou metodu atd. Neexistuje jednoduchý mustr, podle kterého svět funguje. Vědci se na základě spousty výzkumů nemohou dohodnout ani na pitomostech - máte spousty protiřečících si vědeckých studií....

6.) evidentně rovněž špatně chápete pojem dvojinstančnosti řízení. Vaše nápady by vedly k naprostému rozvalu 2instančního systému, který má být určitou zárukou spravedlnosti (tzn. že v případě nesouhlasu se na rozhodnutí podívá nadřízený orgán toho, který rozhodoval). Vy vůbec třeba nevíte, že odvolání a dovolání není totéž, že dvojinstančnost řízení je zajišťována právě odvoláním (resp řádným opravným prostředkem) a že mimořádný opravný prostředek (dovolání) není ani zdaleka samozřejmostí a že zatímco odvolání má odkladný účinek vůči rozhodnutí, dovolání nikoliv. Tzn. váš blábol o tom, že se za žádnou cenu nesmí rozhodování vracet na 1. stupeň řízení je porušení dvojinstančnosti - jsou situace, za kterých by totiž druhá strana byla připravena o možnost ŘÁDNÉHO opravného prostředku (což je protiústavní!) - a tudíž k tomu nesmí dojít.

0 0
možnosti
JV

Smutné čtení o smutné zemi a smutných lidech?

1 0
možnosti
BM

No, máme svobodu slova. Tak nás nechají říkat co chceme a sami si dělají co chtějí oni.

Hezký den

2 0
možnosti
KB

K95a20r36e40l 67B60o28k

18. 10. 2015 10:18

Je to smutné, ale autor článku má pravdu.

4 3
možnosti
Foto

přečtěte si více autorových článků a dojdete asi k jinému poznání.

4 1
možnosti
Foto

To je těžké, když prezident, kterého zvolila a dodnes podporuje nadpoloviční většina občanů, prohlásí o služebním ZÁKONU, že je to paskvil a že ho nemíní dodržovat.

5 1
možnosti
JT

komu by se taky chtelo dodrzovat paskvil, ze

1 1
možnosti
  • Počet článků 859
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 662x
Vzdělání: Vyšší průmyslová škola strojnická - Vsetín (1955). KU  -  Fakulta technické a jaderné fyziky (1961).
Programátor vědecko-technických výpočtů v penzi.

Soud je služba za úplatu. V každém sporu mohou být pouze dva účastníci: žalobce a žalovaný. To je podmínka "vyloučení třetího". Soudce nesmí přizvat do sporu třetí subjekt. Každý soud(ce) rozhoduje o tom, zda má žalobce pravdu. V každém demokratickém systému může soudce konkrétní spor rozhodnout pouze jedenkrát.

Ústavní soud nemá právo vracet řešení sporu jinému soudci, protože odvolání proti rozhodnutí soudu již proběhlo. Pravda, spravedlnost a svědomí soudce jsou kritéria pro  rozhodování. Jestliže jedna strana sporu podá odvolání, pak spor musí rozhodovat jiný soudce. 

Priority, podle kterých musí soudce rozhodovat:

1. Zákony přírodních věd, zákony technických věd, nejnovější poznatky věd lékařských a technických,

2. Ústava, Listina základních občanských práv a svobod,

3. nařízení a doporučení nadnárodních orgánů, kterých je republika členem (NATO, EU),

4. zákony a zákonná nařízení uvedené ve Sbírce zákonů,

5. nařízení institucí a osob, které jsou zmocněné nařízení vydávat.

Výrok každého soudce musí obsahovat část, která určuje, kdo hradí soudní náklady. Tím je definováný příčinný vztah mezi žalobcem a žalovaným.