Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P94e98t63r 43Č36e62j58k95a

29. 7. 2016 14:38

Jinak pane Januško, protože jste zdrhnul z předchozí diskuze - překopíruju komentář a požaduji odpověď:

"Co je zákon, co je zákonné nařízení, kdy je zákon se sbírky zákonů zákonem a kdy "jenom" zákonným nařízením a hlavně jaký v tom je rozdíl atd.? ;-D;-D

O tom, že s realitou nemá nic společného, není třeba vůbec diskutovat - ale přijde mi, že sám to své vlastní pojmosloví používáte značně zmatečně - jak se v tom pak mají vyznat ostatní - navíc tací, kteří vědí, jak je to doopravdy v reálném světě. ;-D Dovolte nám nahlédnout do toho vašeho, pokud aspoň vy sám v něm máte trochu přehled, o čemž si dovolím pochybovat. ;-)

0 0
možnosti

P64e95t44r 85Č13e16j87k91a

29. 7. 2016 14:14

Jinak, zas a znova píšete o tom, že mamut měl velké uši k létání a protože slon nelétá, tak není příbuzným mamuta? ;-D

0 0
možnosti
JL

Karle, všechny tvoje domněnky byly kdysi v minulosti mnou a dnes jinými kolegy stoprocentně vyvráceny. Pořád píšeš to samé a poučit se nenecháš. Posledně jsem ti napsal, že jsi nemocen. A ty opravdu nemocen jsi. Prosil jsem tě, abys zašel za lékařem. Nebylo to míněno zle, chci ti opravdu pomoci. Zkus to - můžeš zažít ještě poklidný a důstojný zbytek života. Ale když s tím nic neuděláš, tak zemřeš naštvanej na celej svět.

3 0
možnosti
JL

Jo a ještě jedno - nediv se nikomu, že tě nechce zastupovat. To prostě nejde. Věř mi Karle, nejde to.

1 0
možnosti

P30e81t14r 38Č77e77j48k65a

29. 7. 2016 13:42

Zas ta vaše proklatá rovnost.... Občan bez řidičáku nesmí řídit, občan bez piloťáku nesmí létat letadlem, občan bez určitého vzdělání a praxe nesmí vykonávat lékařskou praxi...... Jsme státem plným nerovností - a je to tak správně. ;-D

1 0
možnosti
DD

V perexu máte bohužel druhé tvrzení nepravdivé. Soudci mají zajistit spravedlivý proces - o rozsudku není řeč. Při studiu práv se dozvíte na začátku dvě věci - právo a spravedlnost není to samé a pak něco, čeho si musíte všimnout sám. Evropské právo vychází z římského práva a už i tam platilo, že se jednalo o sadu pravidel pro tam ty dole, aby moc nebrblali. V okamžiku, kdy se dotkly těch nahoře, tak se pravidla trošku upravila. Tohle platí dodnes.

Bráno důsledně, pak náš právní pořádek je taková nezávazná brožurka s popisem, jak by to mělo asi vypadat. Komplikovaná je úmyslně, aby kdykoliv bylo možno kohokoliv srovnat do latě. Neplatí ovšem pro vládnoucí elity - viz rozsudky a exekuce. Nejkřiklavější případ ČSSD vs. Altner, pak třeba odpovědnost za hospodaření LuftJardy v ČSA a zrovna třeba Altnera co by likvidátora (tuším) nebo lze jistě dohledat odsouzení jiného statutárního orgánu společnosti, která byla vytunelována. Našlo by se samozřejmě více křiklavých protikladů resp. postupů v obdobných věcech. Je z toho smutný závěr - poctivý a pravdomluvný advokát by měl svému klientovi sdělit, že šance domoci se spravedlnosti záleží na tom, kdo je protivníkem. Ve všech případech to je ale dlouhá, nákladná a nejistá cesta. Opět poukazuji, že Altnerovi je k ničemu i pravomocný rozsudek - tedy dokud bude ČSSD významnou pol. stranou. Situace se ovšem může změnit ze dne na den, pokud se najde někdo, kdo bude chtít ČSSD odstranit - pak to půjde ráz na ráz.

Naopak skvělou pozici má advokát hájící zločince - tady je nepřeberné množství možností a kombinací, které zaručují oddálení rozsudku do nekonečna, ve svém důsledku pak i jistého anulování. Opět viz Altner vs. ČSSD - aktuálně je důvodem délka řízení, proč nelze konat. Nikoho už nezajímá, že stradegie ČSSD na začátku byla Altnera finančně zruinovat, aby nebyl schopen vést spor. Proto Altner využil všech možností (žádost, odvolání a dovolání) ve věci osvobození poplatků a tedy řízení - né vlastní vinou - natáhl.

0 1
možnosti
Foto

Pane Dvořáku, děkuji Vám za pár teplých slov. Samozřejmě všechno vidím, a je mdle na duši. Přemýšlím, jak by bylo možné z této situace vybřednout bez velkých obtíží.

K mým článkům stále diskutují stejní občané, kteří se domnívají, že náš právní systém je dokonalý. Už mne nebaví přesvědčovat je o jejich mylných dogmatech.

0 0
možnosti
  • Počet článků 859
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 662x
Vzdělání: Vyšší průmyslová škola strojnická - Vsetín (1955). KU  -  Fakulta technické a jaderné fyziky (1961).
Programátor vědecko-technických výpočtů v penzi.

Soud je služba za úplatu. V každém sporu mohou být pouze dva účastníci: žalobce a žalovaný. To je podmínka "vyloučení třetího". Soudce nesmí přizvat do sporu třetí subjekt. Každý soud(ce) rozhoduje o tom, zda má žalobce pravdu. V každém demokratickém systému může soudce konkrétní spor rozhodnout pouze jedenkrát.

Ústavní soud nemá právo vracet řešení sporu jinému soudci, protože odvolání proti rozhodnutí soudu již proběhlo. Pravda, spravedlnost a svědomí soudce jsou kritéria pro  rozhodování. Jestliže jedna strana sporu podá odvolání, pak spor musí rozhodovat jiný soudce. 

Priority, podle kterých musí soudce rozhodovat:

1. Zákony přírodních věd, zákony technických věd, nejnovější poznatky věd lékařských a technických,

2. Ústava, Listina základních občanských práv a svobod,

3. nařízení a doporučení nadnárodních orgánů, kterých je republika členem (NATO, EU),

4. zákony a zákonná nařízení uvedené ve Sbírce zákonů,

5. nařízení institucí a osob, které jsou zmocněné nařízení vydávat.

Výrok každého soudce musí obsahovat část, která určuje, kdo hradí soudní náklady. Tím je definováný příčinný vztah mezi žalobcem a žalovaným.