Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P56e16t94r 33Č47e41j89k56a

29. 9. 2016 13:49

Přesto mě pořád fascinuje, jak dogmaticky a nepochopitelně lpíte na absolutním nesmyslu, že důkaz sporem je totéž, co důkaz opaku, když jsme vám tady na praktických příkladech jasně ukázali, že důkaz opaku nemá s důkazem sporu NIC společného. Stejně tak jste nám nevysvětlil, z jaké údajné "logiky" podle vás vyplývá, že je to totéž (což zcela evidentně není).... Já jsem vám důkaz opaku v souvislosti s právními domněnkami vysvětloval už nejmíň 20x a opravdu tím nebudu zrácet čas znova.

Jinak řečeno vaše věty "Důkaz sporem byl běžně používán i v justici, kde se jmenuje důkaz opaku." a "Z logiky vyplývá, že důkaz sporem je identický s důkazem opaku." mě opět vedou k zopakování úplně stejného nesmyslu - "mamut není příbuzný se slonem, protože mamut kdysi používal své velké uši k létání a jak každý z nás víme, slon nelétá a tudíž příbuzní nemohou být".... Tvrdíte úplně stejnou ptákovinu - jenom ne o mamutech, ale o důkazu opaku.

0 0
možnosti
Foto

Pane Čejko a Nováková, Zde je jeden z diskusních příspěvků:

Jsou i jiná nesmyslná ustanovení Osř. Podle jednohoustanovení se může „Účastník“ při jednání před soudem dát zastoupit kteroukolivfyzickou osobou, která má způsobilost k právním úkonům v plnémrozsahu.(§27 Osř.) Z dikce tohoto ustanovení vyplývá rovnost práv všechzastupujících osob a to bez ohledu zda zastupující osoba je či není advokátem(notářem, znalcem a pod.). Jiné ustanovení Osř, tuto rovnost vyvrací, neboť:Odměna za zastupování patří k nákladům řízení, jen je-li zástupcem advokátnebo notář anebo patentový zástupce v rozsahu oprávnění stanovenéhozvláštními právními předpisy.(§137.odst.2. Osř) Takže zásada rovnosti přístupuk právům je zde zásadním způsobem porušena. Paradox: Advokát prohraje svounekompetentností spor u soudu prvního stupně a ne-advokát svým odbornýmpřístupem při odvolání uspěje. Odměna za úspěšné zastoupení ne-advokátempřiznána soudem nebude, neúspěšnému advokátovi naopak ANO!

0 0
možnosti

P54e59t18r 87Č46e58j87k53a

29. 9. 2016 11:35

To je zase ubohý nesmyslný blábol plný omletých vylhaných krávovin, které už jsme víc než stokrát četli a které jsme mnohokrát opravovali... neměl byste tam něco nového? Rv

5 0
možnosti
KN

Obvyklá snůška blábolů, které už jsme s kolegy diskutujícími mnohokrát uváděli na pravou míru. Ach jo....

5 0
možnosti
VK

Bože, to jsou zase pochody. Chybí vám základy právní nauky.Nechcete zkusit nějakou universitu třetího věku? Tohle šíření bludů by mělo být trestné.

6 0
možnosti
KN

Pokud by to bylo trestné, pro Janušku navrhuji nejvyšší trest - absolutní doživotní zákaz psaní čehokoliv na internet.

Tu universitu třetího věku by potřeboval nejen v oblasti právní nauky, ale i v matematice. Za tvrzení, že je-li nějaká formule pravdivá, potom negace formule je také pravdivá, by dostal pětku i na základce. Stejně jako za tvrzení, že matematická logika za pravdivou formuli označuje takovou, u které platí obrácené implikace, čili ekvivalence.

2 0
možnosti
  • Počet článků 859
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 662x
Vzdělání: Vyšší průmyslová škola strojnická - Vsetín (1955). KU  -  Fakulta technické a jaderné fyziky (1961).
Programátor vědecko-technických výpočtů v penzi.

Soud je služba za úplatu. V každém sporu mohou být pouze dva účastníci: žalobce a žalovaný. To je podmínka "vyloučení třetího". Soudce nesmí přizvat do sporu třetí subjekt. Každý soud(ce) rozhoduje o tom, zda má žalobce pravdu. V každém demokratickém systému může soudce konkrétní spor rozhodnout pouze jedenkrát.

Ústavní soud nemá právo vracet řešení sporu jinému soudci, protože odvolání proti rozhodnutí soudu již proběhlo. Pravda, spravedlnost a svědomí soudce jsou kritéria pro  rozhodování. Jestliže jedna strana sporu podá odvolání, pak spor musí rozhodovat jiný soudce. 

Priority, podle kterých musí soudce rozhodovat:

1. Zákony přírodních věd, zákony technických věd, nejnovější poznatky věd lékařských a technických,

2. Ústava, Listina základních občanských práv a svobod,

3. nařízení a doporučení nadnárodních orgánů, kterých je republika členem (NATO, EU),

4. zákony a zákonná nařízení uvedené ve Sbírce zákonů,

5. nařízení institucí a osob, které jsou zmocněné nařízení vydávat.

Výrok každého soudce musí obsahovat část, která určuje, kdo hradí soudní náklady. Tím je definováný příčinný vztah mezi žalobcem a žalovaným.