Diskuse

Co je horší

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P50e19t34r 65Č38e49j17k35a

3. 3. 2017 22:37

Jinak ještě, co se týče té matematiky třeba.... pan Januška by si měl uvědomit, že ani v matematice nejsou ta pravidla úplně obecně platná (tzn. celosvětově) a jednoznačná.... například rozdíl v používání čárek a teček - co já vím, tak zatímco "." se u nás používá jako znak pro násobení, jinde se jako znak pro násobení používá "x".... a naopak "." může mít význam naší desetinné čárky. A naše desetinná čárka "," může fungovat jako dělítko tisíců (2,000,000). ;-D A to ještě pana Janušku nebudu zatěžovat americkou common core matematikou, ve které se děti ve školách učí, že například 3x5 a 5x3 NENÍ totéž - a když do testu v americké common core matematice (kterou já osobně považuju za zrůdný zločin proti jakémukoliv logickému myšlení) napíšete:

5x3 = 5+5+5 = 15.... tak máte příklad špatně, protože správný výsledek je 3+3+3+3+3 = 15. ;-D;-)

0 0
možnosti
Foto

Ano pan Stoniš měl v Reflexu naprostou pravdu a potrefené husy se vždy ozvou;-DRvRv

0 1
možnosti

Právě jsem dočetl na ECHO15 rozhovor s novinářem Alexandrem Mitrofanovem. Jednu odpověď sem dát musím, protože sem sedí naprosto jasně.

"Inženýři jsou v tomto nejhorší. Jsou to lidé, kteří si myslí, a to zcela upřímně, že když vystudovali svůj technický obor, v němž nějakým způsobem ovládli určitá pravidla pohybu jistých částic a součástek, tak všechno, co poznali v tomto svém oboru, lze universálně uplatnit na jakékoliv pohyby v životě a dokonce i pohyby ve společnosti. Z toho nejčastěji vycházejí ty nejméně gramotné, nejméně demokratické výroky, které pak čtu v jejich mailech nebo v jiných způsobech naší korespondence." Nevím, proč bych měl na Karla vymýšlet něco speciálního a svého, když už to bylo vymyšleno a citováno.

4 0
možnosti

P82e62t74r 84Č79e39j43k32a

2. 3. 2017 19:55

To prostě musí být o panu Januškovi! ;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Naše pomýlené názory týkající se platnosti případně neplatnosti smluv Vám už vyvrátila řada čtenářů. Stejně tak vaše špatné názory na nárok na náhradu soudních výdajů. Svojí umanutostí můžete tak maximálně změnit druhou věc, tu první nikoliv.

2 0
možnosti

Oprava: Vase pomylene nazory....

1 0
možnosti

To je furt dokola, stokrat vyvracene nesmysly. Karle, mate vnoucata? Nebylo by lepsi se venovat jim, nez mlit jako kolovratek?

1 0
možnosti
Foto

Pane Caho, stokrát opakovaná lež se pravdou nestane. Zatím mi má tvrzení nikdo nevyvrátil. Tím, že některý diskutující dlouze popíše své názory, mne nepřesvědčí.

1 0
možnosti
  • Počet článků 859
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 662x
Vzdělání: Vyšší průmyslová škola strojnická - Vsetín (1955). KU  -  Fakulta technické a jaderné fyziky (1961).
Programátor vědecko-technických výpočtů v penzi.

Soud je služba za úplatu. V každém sporu mohou být pouze dva účastníci: žalobce a žalovaný. To je podmínka "vyloučení třetího". Soudce nesmí přizvat do sporu třetí subjekt. Každý soud(ce) rozhoduje o tom, zda má žalobce pravdu. V každém demokratickém systému může soudce konkrétní spor rozhodnout pouze jedenkrát.

Ústavní soud nemá právo vracet řešení sporu jinému soudci, protože odvolání proti rozhodnutí soudu již proběhlo. Pravda, spravedlnost a svědomí soudce jsou kritéria pro  rozhodování. Jestliže jedna strana sporu podá odvolání, pak spor musí rozhodovat jiný soudce. 

Priority, podle kterých musí soudce rozhodovat:

1. Zákony přírodních věd, zákony technických věd, nejnovější poznatky věd lékařských a technických,

2. Ústava, Listina základních občanských práv a svobod,

3. nařízení a doporučení nadnárodních orgánů, kterých je republika členem (NATO, EU),

4. zákony a zákonná nařízení uvedené ve Sbírce zákonů,

5. nařízení institucí a osob, které jsou zmocněné nařízení vydávat.

Výrok každého soudce musí obsahovat část, která určuje, kdo hradí soudní náklady. Tím je definováný příčinný vztah mezi žalobcem a žalovaným.