Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Pan Dalik je na svobode, pan Janousek na zdravotni dovolene, a Kajinek odsouzeny za podivnych okolnosti sedi porad.

1 0
možnosti

P25e55t90r 42Č57e61j62k74a

13. 4. 2017 13:38

To je zase nasekanejch lží a nesmyslů.

1.) vy znáte rozsudek Nejvyššího soudu, že předstíráte, že víte, o čem píšete? Zajímavé, protože ho neznají ani Dalíkovi advokáti..... Dalíka pravděpodobně propustili proto, že soud zrušil rozsudek druhoinstančního soudu a bude případ vracet zpátky - jestli k druhý nebo dokonce první instanci a proč - to nikdo zatím neví. Každopádně proces pojede dál - rozhodně to neznamená "pan Dalík byl propuštěn, protože nic nespáchal"; z pravomocně odsouzeného je nyní opět obžalovaný....

2.) obžaloba vychází z nějakého zjištěného skutkového stavu, který se v průběhu soudního líčení díky důkazům může změnit. Proto došlo k té změně z tzv. korupce, na podvod - na základě provedených důkazů se změnil právní stav věci - z jednoho trestného činu, na jiný. Zde je ten rozdíl dán odpovědí na otázku, jestli Dalík měl vliv na přidělení zakázky, či nikoliv - pokud ano, jde o korupci, pokud ne, jde o podvod, obojí ve stádiu pokusu.

3.) "Soudci Nejvyššího soudu přisoudili ze státního rozpočtu peníze jiným soudcům, a také sobě. Takové rozhodnutí bylo podjaté." - zcela jednoznačně a evidentně lžete, ale u vás, notorického lháře to nepřekvapuje. Soudci NS rozhodli o jedné žalobě JEDNÉ soudkyně se kterou neměli nic společného. Nepřisoudili tedy peníze ani jiným soudcům (přisoudili peníze JEDINÉ) a už vůbec nerozhodovali o sobě.

4.) "Občana zajímá pouze výsledné rozhodnutí soudu." - ignoranta možná.... ale faktem je, že jakékoliv soudní řízení má dvě roviny - hmotnou a procesní a obě jsou důležité úplně stejně. To platí dvojnásob v případě trestního řízení.... kde ta důležitost procesu by měla spočívat v ochraně jednotlivce proti svévoli státu.

0 0
možnosti
JB

J16a96n 74B85u97r68d28a

13. 4. 2017 13:25

Tohle se dostalo do "zaujalo nás?" To je vtip? ;-D

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS