Diskuse

Tomu nerozumím

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P39e86t76r 43Č89e52j35k10a

6. 5. 2017 10:59

A jinak zase k obsahu a faktické opravy:

1.) Titulek je tentokrát naprosto správně, vy opravdu spoustě právním otázkám a problémum nerozumíte, takže titulek článku vám pochválím! :D

2.) Diskuze o tom, jestli prezident má právo odvolat jen premiéra, jsou zbytečné, je to účelový mediální cirkus, protože z prezidentova vyjádření vyplývá, že nic takového v plánu nikdy nebylo - cituju ČT24: "Jméno nového premiéra oznámí Zeman po návštěvě Číny, z níž se vrací 18. května. Měl by se jím stát člověk, který bude schopný získat pro svůj tým důvěru Poslanecké sněmovny. Prvního kandidáta na funkci premiéra už má prý Zeman vybraného. (...) Naznačil přitom, že reálnou šanci získat důvěru sněmovny má spíše šéf české diplomacie. „U Lubomíra Zaorálka můžeme předpokládat, že ji získá, protože bude podporován napříč politickými stranami vládní koalice. U Milana Chovance se můžeme setkat s blokádou ze strany ANO,“ - z čehož vyplývá naprosto standartní postup - odvolání premiéra včetně vlády a jmenování nového ministerského předsedy s tím, že novými ministry by se většinově stali původní ministři Sobotkovy vlády (v podstatě jde o opáčko scénáře z let 2002 až 2006 - v okamžiku kdy se hovoří o získávání důvěry v parlamentu, tak se hovoří o nové vládě) - takže jde akorát o politicko-mediální absurdní cirkus vzniklý ze zjevného nepochopení prezidentových slov.

3.) K tomu Peltovi - zatím je známo o případu až příliš málo informací k nějakému relevantnímu vyjádření, na druhou stranu jste napsal zcela nepochybnou blbost - proč by škoda musela vzniknout státu? Zase mícháte občanské a trestní řízení dohromady - náhradu škody v soukromoprávním řízení žádá subjekt, kterému vznikla škoda, ale obžalobcem v trestní věci je VŽDY stát, protože v trestním řízení je chráněn nějaký veřejný zájem. To, KOMU vznikla, či MOHLA vzniknout (hrozba vzniku škody k trestnému činu stačí) škoda je pro trestní stíhání naprosto irelevantní, relevantní je jenom výše škody >5 000 Kč.

0 0
možnosti

P39e13t46r 29Č35e11j35k34a

6. 5. 2017 11:38

4.) U té kauzy Tluchoř - já jsem stále nesmírně zvědavej, jak soudy rozhodnou v téhle věci o Nečasovi - protože pokud on za uplácení odsouzen bude (jako že si to osobně myslím, protože to byla přímo učebnicová korupce, jak vyšitá - přiznaná členy vlády (Schwarzenbergem) doslova před televizními kamerami), tak je jednoznačné, že trestný čin spáchali i ti tři, navzdory tomu tomu, že z toho jsou nadobro venku..... pokud je uplácející.... tak samozřejmě na druhé straně musí být uplácení - a trestný čin páchají obě strany, v tomhle případě budeme maximálně tak svědky nespravedlnosti vůči někdejšímu premiérovi, protože ten by šel sedět za snahu zachránit (byť korupcí) svojí vládu, ale ti, co ho do téhle situace vlastně dostal a uplácet by se nechalii jsou z toho navždycky venku - ale tady to pomrvil Nejvyšší soud holt, s tím se nedá už nic dělat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 859
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 662x
Vzdělání: Vyšší průmyslová škola strojnická - Vsetín (1955). KU  -  Fakulta technické a jaderné fyziky (1961).
Programátor vědecko-technických výpočtů v penzi.

Soud je služba za úplatu. V každém sporu mohou být pouze dva účastníci: žalobce a žalovaný. To je podmínka "vyloučení třetího". Soudce nesmí přizvat do sporu třetí subjekt. Každý soud(ce) rozhoduje o tom, zda má žalobce pravdu. V každém demokratickém systému může soudce konkrétní spor rozhodnout pouze jedenkrát.

Ústavní soud nemá právo vracet řešení sporu jinému soudci, protože odvolání proti rozhodnutí soudu již proběhlo. Pravda, spravedlnost a svědomí soudce jsou kritéria pro  rozhodování. Jestliže jedna strana sporu podá odvolání, pak spor musí rozhodovat jiný soudce. 

Priority, podle kterých musí soudce rozhodovat:

1. Zákony přírodních věd, zákony technických věd, nejnovější poznatky věd lékařských a technických,

2. Ústava, Listina základních občanských práv a svobod,

3. nařízení a doporučení nadnárodních orgánů, kterých je republika členem (NATO, EU),

4. zákony a zákonná nařízení uvedené ve Sbírce zákonů,

5. nařízení institucí a osob, které jsou zmocněné nařízení vydávat.

Výrok každého soudce musí obsahovat část, která určuje, kdo hradí soudní náklady. Tím je definováný příčinný vztah mezi žalobcem a žalovaným.