Diskuse

Chceme funkční a právní stát

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Ten Chovanec fakt potěšil.

0 0
možnosti
KN

To je úžasné, jak se pořád oháníte názorem nějakého psychiatra na náš právní systém. Psychiatra, který tomu zjevně nerozumí, poněvadž neví, co je záležitost justice, jak jednotlivé kauzy pokračují atd.

Když já prohlásím do novin, že naše jaderná fyzika je v katastrofálním stavu, taky mě budete všude citovat, ačkoliv o tom nemám ponětí ?

0 0
možnosti

P14e47t22r 96Č52e29j41k75a

23. 7. 2017 11:12

Takže k obsahu - Höschl je psychiatr a evidentně o právu moc neví.... jinak by věděl, že propuštění katarského prince není problém justice, ale výkonné moci - o jeho propuštění rozhodl ministr spravedlnosti. Soudce Berka - nebyl náhodou odsouzen? Rath, Nečasova vláda - nechápu, kde je selhání justice? To, že se případy vlečou, je vcelku pochopitelné, protože jde o složité kauzy, které velmi úspěšně zdržuje a "sabotuje" obhajoba. Jestli někde vidím nepochopitelné jednání, tak u soudkyně Králové, která nejprve rozhodne trestním příkazem u Nečasové, myslím, že v tom šlo o podmínku a pak když dojde k samotnému procesu, tak opakovaně rozhodne, že se nestal trestný čin - poněkud nesouvislé rozhodování.

Ta omluva těm třem exposlancům byla poněkud předčasná, byť stát samozřejmě musí respektovat rozhodnutí soudu - který v tomto případě zásadně chyboval. Stíhání i vazba těch poslanců bylo oprávněné, protože indemnita se na jejich jednání nevztahuje, tudíž omluva naprosto nadbytečná.

Vy pořád nechápete, že ti soudci při rozhodování o doplatcích rozhodovali JEN A POUZE o jedné soudkyni, která žalovala stát - nerozhodovali o sobě. Tzn. sami v něm zainteresováni nijak nebyli.

"Za správný chod justice zodpovídá vláda. Jmenovitě to jsou předseda vlády Sobotka (ČSSD), ministr spravedlnosti Pelikán (ANO) a ministr vnitra Chovanec (ČSSD)." - z téhle věty mě mrazí. Za justici odpovídá justice samotná, je to samostatná moc - jakmile řeknete, že za správný chod justice zodpovídá vláda, tak justici (soudní moc) podřazujete pod moc výkonnou, což je naprosto nepřijatelné v demokratickém státě (viz to co se děje v Polsku je naprosto neakceptovatelné a směřuje to k totalitě), navíc ve skutečnosti je to naopak - je to soudní moc, která dozoruje činnost moci výkonné (teda i vlády) a jedinou mocí, která má právo korigovat formou schvalování zákonů činnost moci soudní, je moc zákonodárná (tedy Parlament).... Nechápete vzájemné vztahy v rámci trojúhelníku dělby moci.

4 0
možnosti
Foto

Paní Nováková, p. Čejko. Beru na vědomí, že jste se současným stavem v justici spokojení.

O tom, že spravedlivý soudní rozsudek může být nepravdivý, jste mne nepřesvědčili.

0 0
možnosti

Jistě, chceme právní stát a fungování práva, ale funguje to nějak divně. Proč?

Protože netrváme na demokratické dělbě moci! Výkonná moc je od doby Opoziční smlouvy Václava Klause s Milošem Zemanem znásilňována našimi politiky, především z ODS (Ivan Langer?), ale i z ČSSD (Milan Chovanec?). Již ten, kdo sledoval Václava Klause, tak ví, že s dělbou moci si moc starostí nedělal a opakovaně musel být umravňován. Ostatně Miloš Zeman se od Václava Klause až tak neliší, že?

Druhou bolestí naší justice je, že příliš mnoho soudců zůstalo přetaženo z doby komunistické a ti slouží více bolševikům a bolševickým zbohatlíkům než právu. To by si měla mezi sebou vyřídit Soudcovská unie, ale nevidím, že by se nějak zvláště snažila!

:-)

0 0
možnosti