Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Karle - řekni panu doktorovi, aby ti vyměnil prášky.

0 0
možnosti
JH

Dlouho jsem vás nečet... Léčíte se?;-€

1 0
možnosti

P13e24t90r 36Č70e72j38k91a

15. 8. 2017 11:56

Příprava trestného činu se bude teď nejlépe ilustrovat na teroristickém útoku. Orgány činné v trestním řízení zjistí, že nějací podivní náboženští radikálové skupují chemikálie o nichž se ví, že se z nich dá sestavit výbušnina. Bezpečnostní složky podniknou zásah, zajistí je, zajistí výbušniny a zjistí, že připravovali útok třeba někde v dopravních prostředcích hromadné dopravy. V této fázi k žádnému výbuchu nedošlo, nikdo nebyl fakticky ohrožen na životě ani zabit - přesto byl spáchán zvlášť závažný zločin ve fázi přípravy. Pokus trestného činu by to byl, pokud by tu trhavinu někam odvezli a selhala jim roznětka - a díky tomu by ta trhavina nesplnila zamýšlený účel. Dokonaný trestný čin je v takovém případě s výbuchem, oběťmi na životech, zraněnými.

0 0
možnosti

P47e55t92r 43Č73e51j70k86a

15. 8. 2017 11:46

O jakém "hledání nových trestných činů" to zase blábolíte? Dříve to spadalo pod darovací daň (tzn. platila se daň z darů určité hodnoty - tzn. je naprosto irelevantní jestli někomu darujete auto za čtvrt milionu, kabelku za čtvrt milionu, nebo obraz za čtvrt milionu - zaplatit z toho daň musíte, protože jste nabyl čtvrt milionový majetek), dnes se tomu říká daň z příjmu z daru (protože i dar je majetkovým příjmem). A pokud ona dostala významně hodnotné dary v celkové hodnotě několika milionů korun (to si teď nevybavuju tu celkovou částku) a neodvedla z nich daň, tak je to samozřejmě trestný čin podle trestního zákoníku. Netuším, čemu se divíte. Není důležité, co přijala za dar (je úplně irelevantní jestli jde o šperky, nebo kabelky nebo cokoliv jiného), ale je důležitá jen a pouze hodnota daného daru.

1 0
možnosti
Foto

Chápu. Ale k vůli tomu byla odvedená v "medvědovi"??? Já bych takto odvedl státního žalobce.

0 0
možnosti
  • Počet článků 859
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 662x
Vzdělání: Vyšší průmyslová škola strojnická - Vsetín (1955). KU  -  Fakulta technické a jaderné fyziky (1961).
Programátor vědecko-technických výpočtů v penzi.

Soud je služba za úplatu. V každém sporu mohou být pouze dva účastníci: žalobce a žalovaný. To je podmínka "vyloučení třetího". Soudce nesmí přizvat do sporu třetí subjekt. Každý soud(ce) rozhoduje o tom, zda má žalobce pravdu. V každém demokratickém systému může soudce konkrétní spor rozhodnout pouze jedenkrát.

Ústavní soud nemá právo vracet řešení sporu jinému soudci, protože odvolání proti rozhodnutí soudu již proběhlo. Pravda, spravedlnost a svědomí soudce jsou kritéria pro  rozhodování. Jestliže jedna strana sporu podá odvolání, pak spor musí rozhodovat jiný soudce. 

Priority, podle kterých musí soudce rozhodovat:

1. Zákony přírodních věd, zákony technických věd, nejnovější poznatky věd lékařských a technických,

2. Ústava, Listina základních občanských práv a svobod,

3. nařízení a doporučení nadnárodních orgánů, kterých je republika členem (NATO, EU),

4. zákony a zákonná nařízení uvedené ve Sbírce zákonů,

5. nařízení institucí a osob, které jsou zmocněné nařízení vydávat.

Výrok každého soudce musí obsahovat část, která určuje, kdo hradí soudní náklady. Tím je definováný příčinný vztah mezi žalobcem a žalovaným.