Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R64a94d61e51k 89J43a26r56o50š

23. 8. 2017 11:15

No, tak jsme se pobavili... :-);-D Aneb vidíte, přeci jen je k něčemu ten váš elaborát dobrý;-)

0 0
možnosti

BTW, Pelikan konecne zbavil VSZ Zemana mlcenlivosti.

0 0
možnosti

Ale jak rekl jeden z poslancu - ono to zas tak moc neresi, protoze Zeman stejne nema pravomoci, aby mel ty informace, ktere komise potrebuje.

0 0
možnosti

P87e81t37r 27Č28e85j12k75a

22. 8. 2017 14:07

Mimochodem - víte pane Januško, co to vůbec znamená mlčenlivost? Mlčenlivost znamená, že se nikde nešíříte o informacích, které jste zjistil v souvislosti s výkonem svých pracovních povinností - a povinnost mlčenlivosti se vztahuje nejen na státní zaměstnance a úředníky, ale i na zaměstnance v soukromé sféře. Víte, jaký by to byl průšvih, kdyby si zaměstnanec vývojového centra automobilky mohl pustit hubu na špacír a vyžvanit, co to firma chystá na novinky pro příští roky? Mlčenlivost je naprosto samozřejmá součást v podstatě JAKÉHOKOLIV pracovně-právního vztahu. Ani uklízečka nesmí vyžvanit, co že si to přečetla na zmuchlaném papíru, který omylem generální ředitel nevyhodil do koše, ale spadl mu na zem....

1 0
možnosti

P18e31t85r 65Č31e95j92k74a

22. 8. 2017 14:22

A ještě dodám, že zatímco na zaměstnance veřejných orgánů spadá povinnost mlčenlivosti ze zákona, tak na zaměstnance v soukromé sféře je naprosto běžným ustanovením pracovní smlouvy.

0 0
možnosti

Pane Janusko, zase ze sebe delate hlupaka, ted pro zmenu pred Parlamentem. Statni zastupitelstvi je totiz take soucasti moci vykonne. Nikoliv soudni, jak se nespravne domnivate. Spada pod ministerstvo spravedlnosti.

0 0
možnosti
Foto

Nevím, na čí "výplatní pásce" je Nejvyšší státní zástupce. Jestliže

ho platí ministerstvo spravedlnosti, pak nesporně platí, že politická odpovědnost za rozhodování náleží ministru spravedlnosti. Takže přikazovat mu může pouze ministr spravedlnosti, respektive vláda na základě kolektivního rozhodnutí.

Jestliže je na výplatní pásce ministerstva vnitra, pak je zodpovědný za jeho rozhodování ministr vnitra. A ministr spravedlnosti nemá žádné právo něco Nejvyššímu st. zástupci nařizovat.

Z vystupování Pelikána se domnívám, že P. Zeman je placený min. spravedlnosti.

0 0
možnosti
Foto

Ano, diskutující máte pravdu. Slunce se také kdysi otáčelo kolem země. Všichi tomu věřili.

0 0
možnosti

P14e21t62r 73Č94e92j98k30a

22. 8. 2017 12:07

My jsme vám v jedné z předchozích diskuzí vysvětlili, proč píšete bláboly - ani jste se nad tím nezamyslel.....

0 0
možnosti

Vy máte zřejmě pocit, že se stokrát opakovaná lež prostě jednou musí stát pravdou, když v každém příspěvku opakujete to své blábolnaté "desatero". Mám pro vás špatnou zprávu, není tomu tak....

3 0
možnosti

P18e91t65r 13Č94e90j67k81a

22. 8. 2017 11:21

Představte si, že byste byl přírodovědec a nějaký pomatenec vám napsal:

"Sloni nejsou příbuznými mamutů, protože mamuti své uši používali k létání (k čemu jinému by takové plachťáky byly...). Jak víme z přírody i ze zoologických zahrad, sloni nelétají a tudíž nemohou být příbuzní..."

Přemýšlel byste o tom? ;-D Asi podobně dopadne tahle vaše hovadina....

3 0
možnosti

Mohu vás ujistit, že tento váš blud skončí v koši, jako všechny vaše předchozí bludy. Jste prznitel práva a vaše výklady jsou směšné a hloupé.

7 0
možnosti
  • Počet článků 859
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 662x
Vzdělání: Vyšší průmyslová škola strojnická - Vsetín (1955). KU  -  Fakulta technické a jaderné fyziky (1961).
Programátor vědecko-technických výpočtů v penzi.

Soud je služba za úplatu. V každém sporu mohou být pouze dva účastníci: žalobce a žalovaný. To je podmínka "vyloučení třetího". Soudce nesmí přizvat do sporu třetí subjekt. Každý soud(ce) rozhoduje o tom, zda má žalobce pravdu. V každém demokratickém systému může soudce konkrétní spor rozhodnout pouze jedenkrát.

Ústavní soud nemá právo vracet řešení sporu jinému soudci, protože odvolání proti rozhodnutí soudu již proběhlo. Pravda, spravedlnost a svědomí soudce jsou kritéria pro  rozhodování. Jestliže jedna strana sporu podá odvolání, pak spor musí rozhodovat jiný soudce. 

Priority, podle kterých musí soudce rozhodovat:

1. Zákony přírodních věd, zákony technických věd, nejnovější poznatky věd lékařských a technických,

2. Ústava, Listina základních občanských práv a svobod,

3. nařízení a doporučení nadnárodních orgánů, kterých je republika členem (NATO, EU),

4. zákony a zákonná nařízení uvedené ve Sbírce zákonů,

5. nařízení institucí a osob, které jsou zmocněné nařízení vydávat.

Výrok každého soudce musí obsahovat část, která určuje, kdo hradí soudní náklady. Tím je definováný příčinný vztah mezi žalobcem a žalovaným.