Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Karle ty jsi neskutečněj. Ty se mi asi jenom zdáš.

0 0
možnosti

P32e53t35r 25Č57e25j65k56a

29. 8. 2017 10:40

Pane Januško - zastupovat před soudem za účelem zisku smí jenom osoby uvedené v zákoně (obecně advokát, v některých případech daňový poradce atd.). Jde o tzv. svobodná povolání, kde k výkonu jejich funkce obvykle musíte být ještě navíc členem profesní komory - z tohoto členství v samosprávné komoře vyplývá spousta povinností a odpovědnosti. Tzn. obecný zmocněnec, který pro vás vyhraje například takový spor, nemá nárok na tuto odměnu (protože nesmí tuto činnost vykonávat za účelem zisku, to smí jenom zákonem vymezené osoby), ale má nárok na náhradu ušlého výdělku za to, že místo aby byl ve svém zaměstnání, tak se zabýval soudním řízením. Tato náhrada je ve skutečnosti v podstatě obdobou odměny za zastupování. Tzn. advokát získá odměnu za zastupování, ale nemůže žádat náhradu ušlého výdělku (protože samozřejmě zastupování je jeho práce)..... a obecný zmocneněc naopak NEzíská odměnu za zastupování (protože jí ani nesmí konat za účelem zisku, šlo by o nedovolené podnikání), ale může získat náhradu ušlého výdělku.

0 0
možnosti
Foto

Takže rovnost občanů před zákonem jenom pro lidi "zvláštního ražení". Zažil jste to?

0 0
možnosti
KN

Při pondělku Januškův obvyklý blábol ;-D To jsem zvědavá, kolikrát to tady ještě bude, než to admini konečně zatrhnou.

3 1
možnosti
Foto

Paní Nováková. Váš výrok "obvyklý blábol" je nedůstojný občana, který sebejistě vystupuje jako právně vzdělaný. Hraničí s činem "nactiutrhání". Co vám brání, abyste vyvrátila libovolný "blábol"? To chcete po adminovi (pracovníkovi, který zodpovídá za to, formální stránku blogu)?

Už Vám některý občan poděkoval, že bojujete proti mým úvahám? Já dostávám poděkování za vytrvalost.

0 0
možnosti
  • Počet článků 859
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 662x
Vzdělání: Vyšší průmyslová škola strojnická - Vsetín (1955). KU  -  Fakulta technické a jaderné fyziky (1961).
Programátor vědecko-technických výpočtů v penzi.

Soud je služba za úplatu. V každém sporu mohou být pouze dva účastníci: žalobce a žalovaný. To je podmínka "vyloučení třetího". Soudce nesmí přizvat do sporu třetí subjekt. Každý soud(ce) rozhoduje o tom, zda má žalobce pravdu. V každém demokratickém systému může soudce konkrétní spor rozhodnout pouze jedenkrát.

Ústavní soud nemá právo vracet řešení sporu jinému soudci, protože odvolání proti rozhodnutí soudu již proběhlo. Pravda, spravedlnost a svědomí soudce jsou kritéria pro  rozhodování. Jestliže jedna strana sporu podá odvolání, pak spor musí rozhodovat jiný soudce. 

Priority, podle kterých musí soudce rozhodovat:

1. Zákony přírodních věd, zákony technických věd, nejnovější poznatky věd lékařských a technických,

2. Ústava, Listina základních občanských práv a svobod,

3. nařízení a doporučení nadnárodních orgánů, kterých je republika členem (NATO, EU),

4. zákony a zákonná nařízení uvedené ve Sbírce zákonů,

5. nařízení institucí a osob, které jsou zmocněné nařízení vydávat.

Výrok každého soudce musí obsahovat část, která určuje, kdo hradí soudní náklady. Tím je definováný příčinný vztah mezi žalobcem a žalovaným.