Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Vy pisete, pane Janusko, "aby ministri spravedlnosti porucili soudcum"...!!! Uzasne. Bud vy neznate ustavu s rozdelenim moci ve state, aneb mate pravdu a poton je nase ustava carem papiru bez jakekoliv hodnoty. Dale pak podle norem spravne vedene zeme, ministr spravedlnosti je de facto hlavnim prokuratorem. (nebo by mel byt). Cili do soudnictvi nema moznost zasahovat. Vychazim ze znalosti z jine zeme. Nejsem pravnik tak snad diskuteri znajici presne ulohu ministra spravedlnosti nam vysvetli. Ja jim predem dekuji.

0 0
možnosti

P71e47t16r 47Č41e51j38k87a

21. 11. 2017 10:32

Aha, takže si to představme tak, že drogový dealer uzavře písemnou smlouvu s nějakým svým drogově závislým klientem, že mu bude za nějakou sumu na gram poskytovat třeba heroin......... a stát do takového vztahu mezi klientem a poskytovatelem služby nesmí zasáhnout, dokud třeba klient (drogově závislý) neodmítne zaplatit, nebo naopak dokud si dealer nenaúčtuje víc, nebo mu neprodá to svinstvo naředěný? ;-D;-D;-D

0 0
možnosti

P69e21t52r 56Č39e57j93k42a

21. 11. 2017 10:42

A fakt, že je to podle § 283 TZ trestný čin, to okecáte tím, že přeci není trestné vše co si někdo vymyslel do trestního zákoníku..... ;-D;-D rád bych viděl, jak byste s takovou "obhajobou" uspěl u soudu kdekoliv na světě....

0 0
možnosti
  • Počet článků 859
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 662x
Vzdělání: Vyšší průmyslová škola strojnická - Vsetín (1955). KU  -  Fakulta technické a jaderné fyziky (1961).
Programátor vědecko-technických výpočtů v penzi.

Soud je služba za úplatu. V každém sporu mohou být pouze dva účastníci: žalobce a žalovaný. To je podmínka "vyloučení třetího". Soudce nesmí přizvat do sporu třetí subjekt. Každý soud(ce) rozhoduje o tom, zda má žalobce pravdu. V každém demokratickém systému může soudce konkrétní spor rozhodnout pouze jedenkrát.

Ústavní soud nemá právo vracet řešení sporu jinému soudci, protože odvolání proti rozhodnutí soudu již proběhlo. Pravda, spravedlnost a svědomí soudce jsou kritéria pro  rozhodování. Jestliže jedna strana sporu podá odvolání, pak spor musí rozhodovat jiný soudce. 

Priority, podle kterých musí soudce rozhodovat:

1. Zákony přírodních věd, zákony technických věd, nejnovější poznatky věd lékařských a technických,

2. Ústava, Listina základních občanských práv a svobod,

3. nařízení a doporučení nadnárodních orgánů, kterých je republika členem (NATO, EU),

4. zákony a zákonná nařízení uvedené ve Sbírce zákonů,

5. nařízení institucí a osob, které jsou zmocněné nařízení vydávat.

Výrok každého soudce musí obsahovat část, která určuje, kdo hradí soudní náklady. Tím je definováný příčinný vztah mezi žalobcem a žalovaným.