Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P95e21t33r 44Č81e52j67k11a

18. 1. 2018 17:21

K těm vašim otázkám:

1.) pokud je poslanec obžalovaný u soudu, tak má úplně stejná práva, jako kterýkoliv jiný obžalovaný. Ostatním poslancům je do toho putna....

7.) soud nikoho neobviňuje, soud překvapivě soudí... a už vůbec netuším, kde jste přišel na to, že zákonodární komora může jakkoliv zasahovat do soudního řízení - to je právě ta nezávislost, parlamentu je do probíhajícího soudního řízení úplné kulové, tzn. nijak jej ani nemůže ovlivnit, nebo žádat pozastavení soudního řízení....

8.) proč sněmovna jedná o Babišovi s Faltýnkem? Je to její povinnost z ústavy i ze zákona (zákon o jednacím řádu sněmovny - § 50, odst. 1, písm. u).

Vy jste pořád nepochopil, že poslanci nerozhodují o tom, jestli Babiš s Faltýnkem něco spáchali, oni rozhodují o tom, jestli se na jejich případ imunita vztahuje či nikoliv.

0 0
možnosti
KN

Jinak mezi poslanci je tuším 12 poslanců s právnickým vzděláním, což je 6% . Mezi redaktory tohoto média nebude žádný, jinak by nepřipustili, abyste ty vaše nesmysly psal pořád dokola.

5 1
možnosti
JL

Není tam asi ani jeden. Vůbec nechápou co se tady děje.

0 0
možnosti
KN

Takže si to probereme :

Jestliže soud obviní poslance z trestného činu, může poslanecká sněmovna požádat soud, aby dočasně zastavil stíhání? Odpověď: Nemůže. Jednak soud nikoho z trestného činu neobviňuje, to činí policie. Soud rozhoduje o obžalobě, kterou podává po provedeném vyšetřování policie státní zástupce. A žádné dočasné zastavení ani náš trestní řád nezná. Trestní stíhání může být pouze dočasně odloženo. Zastaveno je navždy.

Proč poslanecká sněmovna jedná o vydání p. Babiše, když státní zástupce nepožádal soud, aby povolil policii zahájit trestní řízení?

Protože zahájení trestního stíhání soud nepovoluje. Soud rozhoduje až o obžalobě, což je krok, který následuje po zahájení trestního stíhání sdělením obvinění. Trestní stíhání zahajuje vždy policie a žádný souhlas soudu k tomu nepotřebuje.

Všichni poslanci, kteří hlasovali o vydání poslanců (Ba + Fa ) a dalších bezúhonných občanů, učinili skutek, který není v souladu s pravidly právního státu. Všichni jsou podezřelí ze spáchání (trestného) činu pomluvy, a měli by být vydáni k policejnímu vyšetřování (na základě tohoto mého oznámení).

No jestli ze sebe chcete udělat naprostého trotla, tak to oznámení podejte. Dokazujete tím jen, že neznáte ani tu Ústavu, kterou se tak rád oháníte, takže vám odcituji čl. 27 odst. 1 Ústavy :

Poslance ani senátora nelze postihnout pro hlasování v Poslanecké sněmovně nebo Senátu nebo jejich orgánech.

2 0
možnosti
ON

Soud nikoho nikdy z ničeho neobviní. Vy ani nevíte jak probíhá proces vyšetřování a obvinění. Státní zástupce nepožádal soud, aby povolil zahájit trestní řízení. Pochopil bych kdyby tohle řeklo pětileté dítě, ale takový nesmysl od dospělého jsem nikdy neslyšel.

5 0
možnosti
KN

O takových nesmyslech tady Januška napsal už 500 článků. Je mu to vysvětlováno pořád dokola, že jsou to nesmysly, a je to marné, marné, marné.

0 0
možnosti
JP

Poslanci konající ve sněmovně, jsou chráněni poslaneckou imunitou.

0 0
možnosti
KN

Za konání ve sněmovně jsou poslanci chránění poslaneckou indemnitou, nikoliv imunitou. To jsou dvě rozdílné věci.

0 1
možnosti
  • Počet článků 859
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 662x
Vzdělání: Vyšší průmyslová škola strojnická - Vsetín (1955). KU  -  Fakulta technické a jaderné fyziky (1961).
Programátor vědecko-technických výpočtů v penzi.

Soud je služba za úplatu. V každém sporu mohou být pouze dva účastníci: žalobce a žalovaný. To je podmínka "vyloučení třetího". Soudce nesmí přizvat do sporu třetí subjekt. Každý soud(ce) rozhoduje o tom, zda má žalobce pravdu. V každém demokratickém systému může soudce konkrétní spor rozhodnout pouze jedenkrát.

Ústavní soud nemá právo vracet řešení sporu jinému soudci, protože odvolání proti rozhodnutí soudu již proběhlo. Pravda, spravedlnost a svědomí soudce jsou kritéria pro  rozhodování. Jestliže jedna strana sporu podá odvolání, pak spor musí rozhodovat jiný soudce. 

Priority, podle kterých musí soudce rozhodovat:

1. Zákony přírodních věd, zákony technických věd, nejnovější poznatky věd lékařských a technických,

2. Ústava, Listina základních občanských práv a svobod,

3. nařízení a doporučení nadnárodních orgánů, kterých je republika členem (NATO, EU),

4. zákony a zákonná nařízení uvedené ve Sbírce zákonů,

5. nařízení institucí a osob, které jsou zmocněné nařízení vydávat.

Výrok každého soudce musí obsahovat část, která určuje, kdo hradí soudní náklady. Tím je definováný příčinný vztah mezi žalobcem a žalovaným.