Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak abychom to uvedli na pravou míru :

MUDr. Bohuslav Svoboda trestně stíhán není, poněvadž poslanecká sněmovna nevyslovila souhlas s jeho trestním stíháním. Trestně stíhán může být opět až v době, kdy mu zanikne mandát (nebo sice vznikne nový, ale další poslanecká sněmovna se stíháním vysloví souhlas).

Andrej Babiš trestně stíhán je, poněvadž poslanecká sněmovna s jeho trestním stíhání vyslovila souhlas a bylo mu předáno obvinění. A je úplně jedno, co si o tom myslí voliči a kolik jeho strana získala mandátů. A zcela jedno je, co si o tom myslí nějaký Januška.

MUDr. David Rath trestně stíhán je, je v pozici obžalovaného, nikoliv ale odsouzeného, poněvadž prvoinstanční rozsudek na ním byl odvolacím soudem zrušen. Není žádný důvod, aby neběhal po svobodě, neexistují totiž žádné důvody vazby (koneckonců se už o tom vyslovil i Ústavní soud, že v rámci přípravného řízení byl ve vazbě po určitý čas bezdůvodně a dostal za to i odškodnění) a odsouzen pravomocně dosud nebyl. Soudy neúkoluje, jen využívá do krajnosti svých práv, která má v řízení. Soudy jsou samozřejmě povinny o jeho návrzích rozhodnout. To byste pak mohl říct o každém, kdo se s něčím obrací na soud, že je "úkoluje".

0 0
možnosti
Foto

házet hrách na zeď, či dělat klackem díru ve vodě je zřejmě efektivnější, než něco vysvětlovat panu Januškovi.

Smekám před Vaší trpělivostí.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS