Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pan Januška nechce, aby byl Babiš označován jako `trestně stíhaný`. To je sice pojem v právní terminologii znamenající (přibližně) `vyšetřovaný v trestní věci`, pan Januška jej ale používá ve významu `odsouzený v trestní věci`.

A v tom, že parlament, senát apod. nerozhoduje o vydání k trestnímu stíhání, má vlastně také svým způsobem pravdu, protože parlament, senát apod rozhodují vlastně jen o tom, zda bude dotyčný zbaven imunity či nikoli. Jestli bude zahájeno a prováděno vyšetřování, o tom skutečně parlament nerozhoduje.

V podstatě je veškerá zdejší kritika pana Janušky založená na nedorozumění.

0 0
možnosti

Milý pane, ale to jste si hodně pomotal. O trestním stíhání rozhoduje státní zástupce. Soud rozhoduje o VINĚ. Takže Andrej Babiš je trestně stíhaný a spojení "trestně stíhaný Andrej Babiš" je zcela v pořádku. Važe bláboly o Ústavě jsou zcela scestné a svědčí o tom, že neznáte nejenom Ústavu, ale ani příslušné zákony. Navíc váš oblíbenec pomlouvá své politické konkurenty, seč jenom může. Ti na rozdíl od něj nejsou trestně stíháni, přesto Andrej Babiš vykládá, čeho všeho se podle něj dopustili. Takže nyní dostal ochutnat vlastní medicíny. Pokud se vám to nelíbí, prostě tím jenom dáváte najevo svou příslušnost k Babišově sektě. Toť vše.

5 0
možnosti

Prosím autora blogu, aby přestal omýlat nesmysly a zaměřil se na fakta - faktem je, že nikdo - opakuji NIKDO (!!!) v této zemi kromě Babiše a pár dalších amfiánů nedostal žádné dotace na vybudování penzionu, hotelu či restaurace .

Znám některé konkrétní příklady - například menší autokemp chtěl dotaci na dětské hřiště ( cca 150tis/kč) - no měli jednu chybu - nejmenovali se Babiš !!

Znám hotel, kde majitel vlastní tento hotel 25let ( hodnota hotelu cca 80mil) - poctivý chlap co opravdu maká - chtěl přistavět pro hosty bazén a žádal o dotaci cca 5mil - schválně typněte si - správně - nejmenoval se Babiš !!

Jo a jen pro zajímavost - nedostali půjčku ani od žádné banky i kdyby ručil celým hotelem ...

A pokud vás to zajímá, tak se podívějte jak se platila výstavba čapáku - agrofert to platil formou reklamy , kterou si dáte do nákladů - tedy nezaplatíte na daních - je to sice legální, ale Babiš si snížil daně o stovky milionů - jasně Babiš náš vzor 8-o

1 1
možnosti

Je, to mate ale malo informaci. Co ti pratele i sami vrcholovi politici CSSD, kteri si z dotaci EU nastaveli hotela deklarovane jako sjezdove Palace a podobne`?

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
6 0
možnosti

Koblihám je to úplně jedno - i kdyby Bureš stál nad čerstvě zapíchnutou mrtvolou a v ruce kudlu ze které kape krev tak 30% národa tady bude řvát o presumpci neviny, Kalousek , lži , pomluvy atd ... od jisté doby prostě koblihu nemůžu ani cítit !!

3 0
možnosti

Take jsem si toho vsiml. To jsou holt ty Haskovy stavovske rozdily. Nekdo je trestne stihany, zatimco jiny trestne vysetrovany.

0 0
možnosti

Jdete na to nějak složitě. Uplynuly 4 roky, kdy Andrej Babiš bez problémů pomlouval všechny ! Dokonce na primitivních kecech, založil pilíř své obliby ! Od Kalouska - přes Všeci kradú ! Důkazem je, že Oligarcha nepodal JEDINOU ŽALOBU K SOUDU ! Naopak, (po vzoru jeho otce), je obžalován, on samotný ! (Asi nějaká tradice). . Nejsem právník, ale za ŠÍŘENÍ POMLUV - má být žalován on, samotný ! - (Nechť jsem správně chápán, i já nevylučuji podvody, "Předcházející scény" ) - Nicméně bez důkazu, soudního usnesení, pouze pluji v rovině keců ! Asi to stačí, že ano :-)

8 0
možnosti

Opět slovíčkaření, A. Babiš je lump ... A basta!

10 1
možnosti

Píšete, že jste "absolvent jaderné fyziky - programátor vědecko-technických výpočtů". Nepočítal jste náhodou Černobyl?

3 1
možnosti
Foto

Počítal jsem, kolik objektů energetiky bude mimo provoz, když na republiku spadne 90 atomových výbuchů.

0 1
možnosti
Foto

..... a stále kvoká, stále kvoká, kvoká .......

10 2
možnosti

Pritom staci napsat, patrim do sekty Anofertu. Nechapu, jak se nekdo muze ohanet demokracii, a pak obhajovat autoritarsky system jednoho zlodejskyho oligarchy. Uz jen jeho prohlaseni, jak jako premijer bude vsechno ridit a ministri jsou jeho loutky. Pokud nekdo tohle podporuje, mel by se jit nechat nekam vysetrit.

8 2
možnosti
Foto

Nepatřím do sekty Agrofertu. Ale respektovat zákon by měli všichni občané. Pravdivý výrok soudu lze rozlišit od výroku nepravdivého. Snad to pochopí i "občané s právnickým vzděláním".

2 10
možnosti
  • Počet článků 859
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 662x
Vzdělání: Vyšší průmyslová škola strojnická - Vsetín (1955). KU  -  Fakulta technické a jaderné fyziky (1961).
Programátor vědecko-technických výpočtů v penzi.

Soud je služba za úplatu. V každém sporu mohou být pouze dva účastníci: žalobce a žalovaný. To je podmínka "vyloučení třetího". Soudce nesmí přizvat do sporu třetí subjekt. Každý soud(ce) rozhoduje o tom, zda má žalobce pravdu. V každém demokratickém systému může soudce konkrétní spor rozhodnout pouze jedenkrát.

Ústavní soud nemá právo vracet řešení sporu jinému soudci, protože odvolání proti rozhodnutí soudu již proběhlo. Pravda, spravedlnost a svědomí soudce jsou kritéria pro  rozhodování. Jestliže jedna strana sporu podá odvolání, pak spor musí rozhodovat jiný soudce. 

Priority, podle kterých musí soudce rozhodovat:

1. Zákony přírodních věd, zákony technických věd, nejnovější poznatky věd lékařských a technických,

2. Ústava, Listina základních občanských práv a svobod,

3. nařízení a doporučení nadnárodních orgánů, kterých je republika členem (NATO, EU),

4. zákony a zákonná nařízení uvedené ve Sbírce zákonů,

5. nařízení institucí a osob, které jsou zmocněné nařízení vydávat.

Výrok každého soudce musí obsahovat část, která určuje, kdo hradí soudní náklady. Tím je definováný příčinný vztah mezi žalobcem a žalovaným.