Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Uživatel požádal o vymazání
6 0
možnosti
PV

Koblihám je to úplně jedno - i kdyby Bureš stál nad čerstvě zapíchnutou mrtvolou a v ruce kudlu ze které kape krev tak 30% národa tady bude řvát o presumpci neviny, Kalousek , lži , pomluvy atd ... od jisté doby prostě koblihu nemůžu ani cítit !!

3 0
možnosti
KN

Chtěla bych se Janušky zastat. On není kobliha a ani agent Anofertu. Ve volbách volil ODS a patrně by psal zde stejné bláboly, kdyby policie stíhala Kalouska nebo jiného poslance.

On si jen myslí, že je jakýsi expert na právo a výklad Ústavy zvlášť, přitom Ústavu ani celou nečetl a to, co četl, nepochopil. Trestní řád podle něj není zákon. Takže tu neustále omílá dokola, že aby mohl být někdo označen za trestně stíhaného, musí o tom rozhodnout soud, protože si plete stadia trestního řízení a nelze mu vysvětlit, že soudem to končí, nikoliv začíná. Taky si myslí, že nějaký obyčejný policista nemá co obtěžovat náš zákonodárný sbor, když už, tak má žádat nejvyšší státní zástupce. Atd. atd. Zkrátka je to právnický analfabet, nemající o právu znalosti ani žáka základní školy, o to raději o něm píše. Napsal už přes 500 článků, všechny prakticky o tomtéž. Nejdříve se zastával bývalých poslanců Tluchoře a spol., poté Dalíka, nyní Babiše. Ratha kupodivu ne, protože sedm miliónů v krabici je podle něj důkaz nad důkazy, kdežto u těch ostatních není schopen ani pochopit, cože vlastně měli spáchat.

6 0
možnosti

P85e50t93r 86Č76e52j38k90a

22. 2. 2018 17:53

Pan Januška není "koblihář", on je jenom právní analfabet, diletant a znásilňovač ústavy (připomenu jeho legendární tvrzení, že parlament dle něj prý má "nesporně" pravomoc zrušit rozsudek soudu - což hovoří za vše). ;-)

3 0
možnosti
Foto

Pan Januška se Babiše nezastává. On jen nechce, aby byl Babiš označován jako `trestně stíhaný`. To je sice pojem v právní terminologii znamenající (přibližně) `vyšetřovaný v trestní věci`, pan Januška jej ale používá ve významu `odsouzený v trestní věci`.

A v tom, že parlament, senát apod. nerozhoduje o vydání k trestnímu stíhání, má vlastně také svým způsobem pravdu, protože parlament, senát apod rozhodují vlastně jen o tom, zda bude dotyčný zbaven imunity či nikoli.

V podstatě je veškerá zdejší kritika pana Janušky založená na nedorozumění.

0 0
možnosti
KN

Žádné nedorozumění. Přečtěte si diskuze pod jeho předešlými články. Bylo mu vysvětleno stokrát, co ty pojmy znamenají. On stále trvá na svém.

2 0
možnosti
Foto

Ale ano, pan Januška ty pojmy chápe tak, jak je možné je chápat v obecné češtině. `Trestně stíhaný` česky skutečně může znamenat `potrestaný`. Že to má v právní češtině jiný význam znamená, že se jedná o nedorozumění. Prostě `jeden o voze, druhý o koze`: bych si dovolil použít české úsloví.

0 1
možnosti
KN

Hmm, takže když mu stokrát vysvětlíme, že to znamená něco jiného, uvedeme příslušné právní předpisy, které to potvrzují, a autor stále trvá na svém, pak je podle mého názoru rozumu mdlého, nerozumí psanému textu atd. On reaguje obvykle tak, že když mu v diskuzích dochází argumenty, napíše nový článek na totéž téma. No ale klidně to svádějte na nedorozumění;-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 859
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 662x
Vzdělání: Vyšší průmyslová škola strojnická - Vsetín (1955). KU  -  Fakulta technické a jaderné fyziky (1961).
Programátor vědecko-technických výpočtů v penzi.

Soud je služba za úplatu. V každém sporu mohou být pouze dva účastníci: žalobce a žalovaný. To je podmínka "vyloučení třetího". Soudce nesmí přizvat do sporu třetí subjekt. Každý soud(ce) rozhoduje o tom, zda má žalobce pravdu. V každém demokratickém systému může soudce konkrétní spor rozhodnout pouze jedenkrát.

Ústavní soud nemá právo vracet řešení sporu jinému soudci, protože odvolání proti rozhodnutí soudu již proběhlo. Pravda, spravedlnost a svědomí soudce jsou kritéria pro  rozhodování. Jestliže jedna strana sporu podá odvolání, pak spor musí rozhodovat jiný soudce. 

Priority, podle kterých musí soudce rozhodovat:

1. Zákony přírodních věd, zákony technických věd, nejnovější poznatky věd lékařských a technických,

2. Ústava, Listina základních občanských práv a svobod,

3. nařízení a doporučení nadnárodních orgánů, kterých je republika členem (NATO, EU),

4. zákony a zákonná nařízení uvedené ve Sbírce zákonů,

5. nařízení institucí a osob, které jsou zmocněné nařízení vydávat.

Výrok každého soudce musí obsahovat část, která určuje, kdo hradí soudní náklady. Tím je definováný příčinný vztah mezi žalobcem a žalovaným.