Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Jen poznamka k vasemu prvnimu odstavci, pane Januska. Jednani stran po volbach je v CR hamdrkovani stran o mocI. Uz proto, ze volby a jejich vysledek urcuji jak obsazeni Snemovny, tak podle ziskani nadpolovicni vetsiny, take vladu. Tedy dve veci jednou ranou. Nazyvat viteznou stranu s 30% ziskanych hlasu, je trochu prehnane. Dnesni situace tomu nasvetsuje. Pro vytvoreni vladni vetsinu musite mit "koalici", tedy jednu nebo vice stran dohromady. Obtizny problem. Zase dnesni situace tomu nasvedcuje.

Volani o nejake tradicni ceste, je take detinske. Nejsme ve Velke Britanii, kde system vedeni je postaven jen na tradici. Oni ani ustavu nemaji.

Vase tri pilire moci a jejich jmena, jsou spravne. V Ceske republice jsou vsak jen na papire. Ustava dovoluje zasedat a hlasovat clena moci vykone, ve Snemovne ci Senatu. Tento nedostatek je take pricinou mnoha dalsich nezadoucich problemu ve vedeni naseho statu.

O dalsich vasich projevech nespokojenosti snad az priste.

0 0
možnosti
RO

Sloh na úrovni 5 tř. základní školy.

1 0
možnosti
MB

Oceňuji prozatimní kultivovanost naší Mafie. Ta zatím setrvává u osvědčených dotací, od solárů po inkasování i z půdy, kterou ani nevlastní. Podobně se osvědčilo vyhazování představitelů Státních podniků - institucí a občasné zaklekávání soukromých firem. Výtěžnost je obrovská a nekrvavá. Podobně bylo prozíravé skoupit média, pak TV hlasatele, či novináře není potřebné vůbec fyzicky odstraňovat, Lidem se to dokonce líbí ! Fico zcela zaostal a nabral špatný SMER :-)

1 0
možnosti

P81e48t89r 62Č35e24j65k49a

2. 3. 2018 8:52

Opět mimo. Sněmovna nerozhoduje o vině ale o tom, zda je daný poslanec chráněn imunitou s ohledem na její účel. A protože jde o vyšetřování věcí z dob kdy AB nebyl v politice, tak se na to imunita že své podstaty a smyslu vztahovat nemá. A poslanci tedy jen umožnili pokračování trestního stíhání, které policie začala a probíhá pod dozorem SZ. Soud se věcí zabývat začne až bude podána obžaloba.

8 0
možnosti
  • Počet článků 859
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 662x
Vzdělání: Vyšší průmyslová škola strojnická - Vsetín (1955). KU  -  Fakulta technické a jaderné fyziky (1961).
Programátor vědecko-technických výpočtů v penzi.

Soud je služba za úplatu. V každém sporu mohou být pouze dva účastníci: žalobce a žalovaný. To je podmínka "vyloučení třetího". Soudce nesmí přizvat do sporu třetí subjekt. Každý soud(ce) rozhoduje o tom, zda má žalobce pravdu. V každém demokratickém systému může soudce konkrétní spor rozhodnout pouze jedenkrát.

Ústavní soud nemá právo vracet řešení sporu jinému soudci, protože odvolání proti rozhodnutí soudu již proběhlo. Pravda, spravedlnost a svědomí soudce jsou kritéria pro  rozhodování. Jestliže jedna strana sporu podá odvolání, pak spor musí rozhodovat jiný soudce. 

Priority, podle kterých musí soudce rozhodovat:

1. Zákony přírodních věd, zákony technických věd, nejnovější poznatky věd lékařských a technických,

2. Ústava, Listina základních občanských práv a svobod,

3. nařízení a doporučení nadnárodních orgánů, kterých je republika členem (NATO, EU),

4. zákony a zákonná nařízení uvedené ve Sbírce zákonů,

5. nařízení institucí a osob, které jsou zmocněné nařízení vydávat.

Výrok každého soudce musí obsahovat část, která určuje, kdo hradí soudní náklady. Tím je definováný příčinný vztah mezi žalobcem a žalovaným.