Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

8-opane Januško, co vás nutí, denně se znemožňovat???

1 0
možnosti

A co kdybyste se přestal unavovat neustálým psaním nesmyslů stále dokola, když jste z toho tak unavený ? Nikdo se vás o to neprosí. a už vůbec ne zákonodárci, kteří jednají na základě zákonů, které si sami, popř. jejich předchůdci, přijali. Nemusíte jim radit, co mají dělat. Venku už se dělá konečně hezky, což takhle si namísto psaní blbostí zajít na procházku ?

1 0
možnosti

V našem ústavním systému je vláda odpovědná parlamentu, ne občanům. Máte to napsané přímo v Ústavě. Teď důvěru poslanců nemá, což znamená, že má dělat leda tak udržovací kroky a čekat na svou výměnu. Strana Andreje Babiše získala 30 % hlasů, ne nadpoloviční většinu.

2 0
možnosti
Foto

Pane Švadlenko, můžete mi sdělit, který článek Ústavy přikazuje vládě, aby se za svá rozhodnutí zodpovídala zákonodárcům?

0 1
možnosti

P22e44t48r 19Č69e65j63k67a

8. 3. 2018 6:05

Páni to je zase žvást. Mimochodem s tou únavou nad nechapavosti jste to trefil- vaše omezenost, nechapavost a notoricke lhaní je velmi vyčerpávající. Už to není ani vtipné jako spíš politováníhodné...

5 0
možnosti
Foto

Poslanci mají právo ptát se ministrů, proč učinili nějaká rozhodnutí, kterým nerozumí. Ale vláda je po dobu svého působení nezávislá na moci zákonodárné. Soud může kroky vlády usměrnit. Parlament nikdy.

0 2
možnosti
  • Počet článků 859
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 662x
Vzdělání: Vyšší průmyslová škola strojnická - Vsetín (1955). KU  -  Fakulta technické a jaderné fyziky (1961).
Programátor vědecko-technických výpočtů v penzi.

Soud je služba za úplatu. V každém sporu mohou být pouze dva účastníci: žalobce a žalovaný. To je podmínka "vyloučení třetího". Soudce nesmí přizvat do sporu třetí subjekt. Každý soud(ce) rozhoduje o tom, zda má žalobce pravdu. V každém demokratickém systému může soudce konkrétní spor rozhodnout pouze jedenkrát.

Ústavní soud nemá právo vracet řešení sporu jinému soudci, protože odvolání proti rozhodnutí soudu již proběhlo. Pravda, spravedlnost a svědomí soudce jsou kritéria pro  rozhodování. Jestliže jedna strana sporu podá odvolání, pak spor musí rozhodovat jiný soudce. 

Priority, podle kterých musí soudce rozhodovat:

1. Zákony přírodních věd, zákony technických věd, nejnovější poznatky věd lékařských a technických,

2. Ústava, Listina základních občanských práv a svobod,

3. nařízení a doporučení nadnárodních orgánů, kterých je republika členem (NATO, EU),

4. zákony a zákonná nařízení uvedené ve Sbírce zákonů,

5. nařízení institucí a osob, které jsou zmocněné nařízení vydávat.

Výrok každého soudce musí obsahovat část, která určuje, kdo hradí soudní náklady. Tím je definováný příčinný vztah mezi žalobcem a žalovaným.