Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pokud je totalita úplné ovládnutí všech stránek lidského života vládou, tak totalitu máme. Stát skrze zákony hlídá jak má vypadat bydlení, jek v něm topíme, co snídáme, jak se oblékáme. Hlídá a nařizuje jak jedeme do práce, nařizuje jak musíme mít vztah se zaměstnavatelem/zaměstnancem, co smíme kouřit a pít, kde smíme kouřit a kde pít. Jsme pod dohledem spousty kamer a celou tuto mašinerii musíme financovat.Prakticky na každý aspekt našeho života existuje zákon nebo nařízení. Počet zákonů narůstá stále rychleji. Prý existuje kolem 2 milionů zákonů a předpisů, to nejde za život ani přečíst, natož dodržovat.

V tomto smyslu žijeme v totalitě, stát nás totálně ovládá.

0 0
možnosti
KN

2 miliony právních předpisů;-D;-D;-D

To máte odkud ? Server "Zákony pro lidi" uvádí k 31.12.2016 počet 8.932 platných právních předpisů (včetně podzákonných norem).

A za loňský rok jich určitě 1.991.000 nepřibylo ;-D

0 0
možnosti
LZ

Odpověď na nadpis - JO (omlouvám se, ale spisovně by to mohlo znamat něco jiného). Demokracii totiž neumíme....

0 0
možnosti

P24e79t11r 67Č71e74j64k48a

25. 3. 2018 12:05

1.) Kdy konečně přestanete psát ty vaše vyblouzněné nesmysly o důkazu opaku???? !!NIKDY!! to nebylo tak, jak píšete, je to pouze nějaká vaše ničím nepodložená vyblouzněná halucinace, která nemá s realitou nic společného....

2.) Opakovaně vám říkáme, že nezávislost soudce neznamená, že by si soudce mohl rozhodovat svévolně jak se mu zachce. Musí rozhodovat podle zákona - a pokud dochází k výkladovým nejasnostem, tak k výkladu zákona tu jsou vyšší soudní instance, kterými se soudy nižší musí řídit. Vy si pořád neuvědomujete zásadní věc - fakt, že soud prvního stupně má jiné úkoly a trochu jiný průběh řízení, než soud druhého stupně. Soud druhého stupně opravdu není "repríza" průběhu soudu prvního stupně akorát před jiným soudcem / senátem...... úkolem soudu druhého stupně je v podstatě hlavně přezkoumat a zkontrolovat zákonnost postupu soudu prvního stupně - a protože soudce 1. stupně samozřejmě v souladu se zákonem postupovat musí, tak pokud mu soud 2. stupně hodí jeho rozhodnutí na hlavu zpátky s tím, že rozhodl blbě (nezákonně), tak musí rozhodnout znova - v souladu se zákonem. A musí rozhodnout znova proto, aby nebyla narušena zásada spravedlivého procesu - ale to už jsem vám vysvětloval marně mnohokrát - bavíme se tu o tom, že po zrušení rozsudku musí mít obě strany právo na odvolání proti novému rozsudku a to nejde docílit jinak, než vrácením zpět k první instanci.

1 0
možnosti
AT

Z jedné totality jsme se dostali, o druhé- muslimské nás chtějí naši darmožrouti dostat...

1 0
možnosti
Foto

Na druhé straně pokud státní moc brání přistěhování těch či oněch jedinců z náboženských atd. důvodů, už se v tomto ohledu stává totalitou, tedy přesněji diktaturou, neboť používá násilí ve prospěch nějaké části občanů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 859
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 662x
Vzdělání: Vyšší průmyslová škola strojnická - Vsetín (1955). KU  -  Fakulta technické a jaderné fyziky (1961).
Programátor vědecko-technických výpočtů v penzi.

Soud je služba za úplatu. V každém sporu mohou být pouze dva účastníci: žalobce a žalovaný. To je podmínka "vyloučení třetího". Soudce nesmí přizvat do sporu třetí subjekt. Každý soud(ce) rozhoduje o tom, zda má žalobce pravdu. V každém demokratickém systému může soudce konkrétní spor rozhodnout pouze jedenkrát.

Ústavní soud nemá právo vracet řešení sporu jinému soudci, protože odvolání proti rozhodnutí soudu již proběhlo. Pravda, spravedlnost a svědomí soudce jsou kritéria pro  rozhodování. Jestliže jedna strana sporu podá odvolání, pak spor musí rozhodovat jiný soudce. 

Priority, podle kterých musí soudce rozhodovat:

1. Zákony přírodních věd, zákony technických věd, nejnovější poznatky věd lékařských a technických,

2. Ústava, Listina základních občanských práv a svobod,

3. nařízení a doporučení nadnárodních orgánů, kterých je republika členem (NATO, EU),

4. zákony a zákonná nařízení uvedené ve Sbírce zákonů,

5. nařízení institucí a osob, které jsou zmocněné nařízení vydávat.

Výrok každého soudce musí obsahovat část, která určuje, kdo hradí soudní náklady. Tím je definováný příčinný vztah mezi žalobcem a žalovaným.