Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To ale není novinka, že čeští soudci/soudkyně ignorují Ústavu. Oni ignorují většinu platných zákonů. My si můžeme stěžovat, odvolávat se, ale to je tak všechno. Justiční mafie kryje své členy kvalitně. Kdo z mužů se rozváděl tak dobře ví, o čem mluvím.

0 1
možnosti
Foto

Ona je justice, jak známo, slepá. Muž či žena, to je u soudu jedno. Spravedlnosti se nedostane ani těm, ani těm. K soudu se nechodí pro spravedlnost. K soudu se chodí pro rozsudek.

0 0
možnosti

P81e16t16r 55Č54e48j59k35a

15. 4. 2018 12:20

Zase, co odstavec, to nebetyčný nesmysl.

1.) Kde jste přišel na hloupost, že ústava vůbec nepředpokládá trestnou činnost soudce? Soudci nejsou nadlidi - a spadají pod trestní zákoník úplně stejně, jako kterýkoliv jiný občan..... A pokud sem tam nějakého soudce zatknou, obviní a odsoudí - je to v pořádku, protože spravedlnost má dopadnout na každého a je úplně jedno, jestli jde o prodavačku, lékaře, úředníka, ajťáka, soudce, nebo ministra. Úplně kdokoliv z nich může spáchat trestný čin a skončit před soudem a ve vězení.

2.) Ten obviněný soudce byl propuštěn z vazby, protože pominuly vazební důvody (v trestné činnosti pokračovat nemůže, protože mu byl pozastaven výkon funkce a svědky ovlivňovat už asi taky nemůže, protože byli vyslechnuti)..... Rozhodně to neznamená, že by toho vyšetřovaného soudce někdo "chránil".

3.) Soudci jsou podřízeni právu - a součástí práva je i jeho výklad. A sjednocování výkladu práva je úkol vyšších stupňů soudní soustavy. Pokud je schválen s nějakým úmyslem a cílem nový zákon, tak až pak následná praxe ukáže, jestli opravdu funguje tak, jak bylo zamýšleno a je třeba, aby se nějak ustálila výkladová praxe soudů. Jinak to nelze dělat, soudnictví nemůže být holubník - je tu něco, čemu se říká očekávání předvídatelnosti soudního rozhodnutí - tzn. že pokud víte, jaká je právní úprava v dané věci, tak byste měl mít nějaké povědomí předem, jak soud o dané věci rozhodne.

4.) "Odsouzení poslanci běhají po svobodě a úkolují soudy." - nikdo takový neexistuje. Rath pravomocně až dosud odsouzen nebyl, tudíž je k dnešnímu dni nevinný. Teď se očekává nový rozsudek prvoinstančního soudu, který téměř stoprocentně půjde na odvolací řízení.

5.) Jaký soudce si mění žalobní návrh aby odsoudil žalovaného???? Jaký nesmysl to zase plácáte????

3 0
možnosti

Vy toho o fungovaní české justiční mafie moc nevíte nebo jste její součástí Rv V praxi si soudkyně rozhodují jak chtějí, zcela ignorují platné zákony a člověk si může jen zbytečně stěžovat a odvolávat se- Ovšem justiční mafie kryje své členy účinně.

0 0
možnosti
  • Počet článků 859
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 662x
Vzdělání: Vyšší průmyslová škola strojnická - Vsetín (1955). KU  -  Fakulta technické a jaderné fyziky (1961).
Programátor vědecko-technických výpočtů v penzi.

Soud je služba za úplatu. V každém sporu mohou být pouze dva účastníci: žalobce a žalovaný. To je podmínka "vyloučení třetího". Soudce nesmí přizvat do sporu třetí subjekt. Každý soud(ce) rozhoduje o tom, zda má žalobce pravdu. V každém demokratickém systému může soudce konkrétní spor rozhodnout pouze jedenkrát.

Ústavní soud nemá právo vracet řešení sporu jinému soudci, protože odvolání proti rozhodnutí soudu již proběhlo. Pravda, spravedlnost a svědomí soudce jsou kritéria pro  rozhodování. Jestliže jedna strana sporu podá odvolání, pak spor musí rozhodovat jiný soudce. 

Priority, podle kterých musí soudce rozhodovat:

1. Zákony přírodních věd, zákony technických věd, nejnovější poznatky věd lékařských a technických,

2. Ústava, Listina základních občanských práv a svobod,

3. nařízení a doporučení nadnárodních orgánů, kterých je republika členem (NATO, EU),

4. zákony a zákonná nařízení uvedené ve Sbírce zákonů,

5. nařízení institucí a osob, které jsou zmocněné nařízení vydávat.

Výrok každého soudce musí obsahovat část, která určuje, kdo hradí soudní náklady. Tím je definováný příčinný vztah mezi žalobcem a žalovaným.