Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Sláva, v tomhle státě pořád aspoň něco funguje a podobní lidé nerozhodují a jenom píší blogy.

1 0
možnosti
PB

P55e56t31r 27B54u34r27i36a71n

27. 5. 2018 20:28

Je zajímavé, že si s takovým lživým blábolem vystačíte už nejméně rok. Dáváte to tady stále znova dokola. A to i přes to, že vám drtivá většina diskutujících vaše fantasmagorie dokládá jako lživé. Jste zářným příkladem toho, proč je všelidové referendum o důležitých otázkách nebezpečné.

5 1
možnosti
PT

No vy jste to vskutku "doložil" perfektně že to je prý lživý blábol. ;-D

Referendum je "nebezpečné", protože volič je většinově rozumný, dneska už se i ukázalo, že nepodlehne ani velmi tvrdé a jednostranné propagandě, a proto vždycky hlasuje opačně, než ti nerozumní jako vy, co potom mají z jakýchkoliv voleb velký strach a následné dlouhodobé trauma. Blbý život, tohle vám rozhodně nezávidím.

0 4
možnosti
DR

Co věta to perla. Taková snůška polopravd se hned tak nevidí. Bohužel musím kostatovat, že je nacházím především u příznivců ANO a Zemana. Nebudu tu celý tento "elaborát" komentovat, jen uvedu jeden příklad za všechny. Ano Zemanovi se podařilo vysoudit pro ČSSD Lidový dům. Ovšem s advokátem uzavřel tak komplikovanou, nejasnou a nevýhodnou smlouvu, že díky němu dnes ČSSD dluží stamiliony. O tom, že celé ty roky se snažil ze všech sil ČSSD potopit už nemá smysl ani psát.

5 2
možnosti
PT

Samá polopravda svatá pravda je jen "estébéčapíhnízdotrestně stíhaný":-)

0 1
možnosti
Foto

"Jestliže je moc soudní jediným orgánem, který rozhoduje o vině a trestu, pak tvrzení „premiér je trestně stíhaný“ je nepravdivé, protože žádný soud o tom nerozhodoval."

Vašim právním vývodům a neznalostem je jen částečně vyrovná ignorantství vysoko čnící nad diletantismem.

Připomínáte mi bájný vtip o automechanikovi rekvalifikovaném na gynekologa.

5 2
možnosti
NS

Z klempíře právníkem snadno a rychle;-D

2 0
možnosti

R^

Vynikající rozbor! Petr Fiala již dávno před volbami křičel, že Babišovu občanskou presupci neviny neuznává, zcela proti všem politologickým poučám vykřikoval, že s hnutím ANO s Andrejem Babišem nikdy nepůjde do vlády, po volbách odmítnul vládní odpovědnost a de facto Petr Fiala donutil jednat Andreje Babiše s komunisty a okamurovci. A nakonec Petr Fiala křičí, co je to za ústupky komunistům, když k tomuto paktu ANO donutil! Petr Fiala měl strach z Andreje Babiše, proto odmítnul vládní odpovědnost, a proto je mi záhadou, proč jej někteří z nás preferují...

:-)

4 11
možnosti
NS

Přitom stačilo říct "neávidím Fialu".

9 1
možnosti
NS

Nejen na tango, ale i na valčíček musí být dva. ODS dala voličům slib, že s lotrem do vlády nepůjde, takže nechápu, co na tom je za podělanost, že to dodrželi. Na rozdíl od socanů, kteří se rozhodli spáchat kolektivní sebevraždu a bez ohledu na to, co bude dělat Bureš nebo Zeman, tu sebevraždu spáchají. A je jedno, jak dopadne to jejich legrační nekonečné referendum. Podstatné je, co dělají a jak se chovají socanští náčelníci. Dávno Burešovi prodali svojí duši, dávno rituálně spálili svůj program, za pouhý příslib funkcí dělají ze sebe šašky. Bureš je dnes a denně ponižuje, dnes a denně je obchází a paktuje se s Okamurou a Zemanem proti nim, dnes a denně jim ukazuje, s kým bude ve skutečnosti ve sněmovně vládnout. A socanští náčelníci se chovají jak indiáni v rezervacích. Lemtají ohnivou vodu, ochotně pózují turistům a nechají se uplácet těmi, kdo je porobili, zesměšnili a zničili.

10 1
možnosti

Nemyslím si, že to bylo politologicky právné od politologa Petra Fialy, že již před volbami rozhodoval o povolebních koalicích. Ano, bylo před volbami takové svaté nadšení proti Andreji Babišovi, na kterém se vezl i populismus ODS s předsedou Petrem Fialou, a na kterémžto populismu dokonce bodoval! Ale správné to nebylo! :-) A socani? Buď budou spolustraníky pochopeni, nebo je dějiny smetou.

1 8
možnosti
MB

ODS je právrm poškozená strana - z doby Kongresů, kdy se připaluje 5 tis. bankovkami a dole parkuje soubor zajímavých aut, s ještě zajímavějšími čísly SPZ. Čas plyne plyne, nové skandály kolem ČSSD, tu cesta čeká. Objevil se čistící filtr Babiš, sám značně a komplexně pošpiněn. Jistě, to nadšení ještě trvá, vše je v cyklech. Řeklo se (ODS), že s lotrem se spolupracovat nebude. Strany, SPD a KSČm se prodaly za posty , ochotně posluhují. Je neuvěřitelné, že dodržet vlastní slovo, (program), je bráno za podělanost a kolaboraci za státotvornost. ... :-)

6 0
možnosti
JB

J18i82r61i 86B58o86r

27. 5. 2018 10:07

Pokud se ODS nechá vmanipulovat do vlády s ANO,skončí hůř než ČSSD.

5 1
možnosti
  • Počet článků 859
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 662x
Vzdělání: Vyšší průmyslová škola strojnická - Vsetín (1955). KU  -  Fakulta technické a jaderné fyziky (1961).
Programátor vědecko-technických výpočtů v penzi.

Soud je služba za úplatu. V každém sporu mohou být pouze dva účastníci: žalobce a žalovaný. To je podmínka "vyloučení třetího". Soudce nesmí přizvat do sporu třetí subjekt. Každý soud(ce) rozhoduje o tom, zda má žalobce pravdu. V každém demokratickém systému může soudce konkrétní spor rozhodnout pouze jedenkrát.

Ústavní soud nemá právo vracet řešení sporu jinému soudci, protože odvolání proti rozhodnutí soudu již proběhlo. Pravda, spravedlnost a svědomí soudce jsou kritéria pro  rozhodování. Jestliže jedna strana sporu podá odvolání, pak spor musí rozhodovat jiný soudce. 

Priority, podle kterých musí soudce rozhodovat:

1. Zákony přírodních věd, zákony technických věd, nejnovější poznatky věd lékařských a technických,

2. Ústava, Listina základních občanských práv a svobod,

3. nařízení a doporučení nadnárodních orgánů, kterých je republika členem (NATO, EU),

4. zákony a zákonná nařízení uvedené ve Sbírce zákonů,

5. nařízení institucí a osob, které jsou zmocněné nařízení vydávat.

Výrok každého soudce musí obsahovat část, která určuje, kdo hradí soudní náklady. Tím je definováný příčinný vztah mezi žalobcem a žalovaným.