Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

1. - Byli lidé, kteří investovali do H- systému odškodněni v plné míře? Vrátili jim peníze, i když naletěli?

2. Proč celá kauza trvá 20 let?

3. Proč správce konkurzní podstaty p dr. Monosport se na této kauze podílel s dalšími, kteří od 0 přišli zdarma k penězům podvedených?

4. Když někde smrdí mršina, první kdo si na ní udělají hostinu, jsou supy, protože jsou nejsilnější. Neplatí v tomto případě to stejné o „černé mafii” v talárech, protože zde došlo k vytunelování konkurzní podstaty?

5. Nebyl p. ing. Smetka jen jako obětní beránek, který ponese na sobě všechno vinu? 6. Proč nebyli potrestáni další jeho spolupracovníci?

Anebo jako krysy stačily utéct dříve, než to všechno prasklo jako na potápějící lodi?

0 0
možnosti

P67e28t72r 21Č43e32j30k80a

27. 7. 2018 16:16

Pane Januško - to jste moc nezachránil, protože fakt, že rozhodoval NS a ne NSS je jenom taková drobnost ilustrující, jak moc jste mimo realitu. Ještě jednou - pan Smetka byl pravomocně odsouzen v roce 2004, odseděl si 12 let ve vězení (celý trest) a v roce 2016 byl propuštěn. Ten případ, který rozhodoval Nejvyšší soud teď - tam vůbec nejde o trestněprávní věc, jde o soukromoprávní spor mezi správcem konkurzní podstaty (který podával žalobu - už jenom z toho slova žaloba vyplývá, že NEJDE o trestněprávní záležitost) a podával žalobu proti družstvu Svatopluk. Důvodem té žaloby je, že jako konkurzní správce má ze zákona povinnost snažit se, aby z toho majetku podle výše vkladu dostali VŠICHNI adekvátní podíl podle tohoto vkladu a podmínkou toho je, že zbývající majetek co je v konkurzu bude prodán za co možná nejvyšší cenu - což nejde, pokud ty domy někdo obývá - cena domu s břemenem v podobě případných nájemníků je nižší než cena domu "volného".

2 0
možnosti
RB
  • Počet článků 859
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 662x
Vzdělání: Vyšší průmyslová škola strojnická - Vsetín (1955). KU  -  Fakulta technické a jaderné fyziky (1961).
Programátor vědecko-technických výpočtů v penzi.

Soud je služba za úplatu. V každém sporu mohou být pouze dva účastníci: žalobce a žalovaný. To je podmínka "vyloučení třetího". Soudce nesmí přizvat do sporu třetí subjekt. Každý soud(ce) rozhoduje o tom, zda má žalobce pravdu. V každém demokratickém systému může soudce konkrétní spor rozhodnout pouze jedenkrát.

Ústavní soud nemá právo vracet řešení sporu jinému soudci, protože odvolání proti rozhodnutí soudu již proběhlo. Pravda, spravedlnost a svědomí soudce jsou kritéria pro  rozhodování. Jestliže jedna strana sporu podá odvolání, pak spor musí rozhodovat jiný soudce. 

Priority, podle kterých musí soudce rozhodovat:

1. Zákony přírodních věd, zákony technických věd, nejnovější poznatky věd lékařských a technických,

2. Ústava, Listina základních občanských práv a svobod,

3. nařízení a doporučení nadnárodních orgánů, kterých je republika členem (NATO, EU),

4. zákony a zákonná nařízení uvedené ve Sbírce zákonů,

5. nařízení institucí a osob, které jsou zmocněné nařízení vydávat.

Výrok každého soudce musí obsahovat část, která určuje, kdo hradí soudní náklady. Tím je definováný příčinný vztah mezi žalobcem a žalovaným.