Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KN

Kdyby voliči chtěli, aby Senát prosazoval volební program ANO, volili by senátory za ANO, ne za ODS, to snad chápe i pětileté dítě.

Navíc ANO nic takového v současném volebním programu nemá. Asi se to trestně stíhanému Babišovi už nehodilo. On totiž třešně stíhaný je, i kdybyste se na hlavu stavěl.

2 0
možnosti

P27e32t10r 37Č54e97j44k85a

14. 10. 2018 13:05

Pane Januško, je opravdu tak těžké pochopit, že trestně stíhán je občan od okamžiku, kdy mu policejní orgán sdělí obvinění z t.č.? A pochopíte, že člověk přestává (!!!) být trestně stíhán v okamžiku, kdy je o jeho věci PRAVOMOCNĚ rozhodnuto? Pak se z trestně stíhaného stává osoba odsouzená?

3 0
možnosti
Foto

Pane Čejko a pí Nováková. Víte co je (trestný) čin nactiutrhání? Tvrdit o někom skutečnost, která není pravdivá. Až se soud vyjádří a uvalí na podezřelého vazbu, tehdy můžete o takovém občanovi tvrdit, že je trestně stíhaný. Když soud rozhodne, že má žalobce pravdu, stane se potrestaným občanem. Tak to platí od antické doby.

V totalitě nebo v naší pseudodemokracii to neplatí.

Poslanci mohou mezi sebou tvrdit cokoliv. Mají imunitu. Občané a televizní moderátoři by měli pronášet pouze pravdivá tvrzení. Jinak se dopouští nactiutrhání.

0 3
možnosti
Foto

R98o71m13a74n 91K88o25z19e47l

14. 10. 2018 11:32

S tou Němcovou dobře udělal. To měl fakt umožnit vládu, kde by byla strana, kterou nikdo nevolil a kterou založila osoba, která jasně slíbila, že stranu nezmění? S takovými se nejedná. Miloš Zeman už dříve jasně říkal, že se mu ta vláda nelíbí a Němcová to nějak nepochopila.

0 1
možnosti
JG

J26i45ř15í 71G79r10o45h

14. 10. 2018 10:52

"Státní zastupitelství respektuje hierarchii a náleží do ministerstva vnitra". Státní zastupitelství je v gesci ministerstva spravedlnosti.

0 0
možnosti
Foto

horší se to rapidně, vyhledejte už toho specialistu

3 0
možnosti
  • Počet článků 859
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 662x
Vzdělání: Vyšší průmyslová škola strojnická - Vsetín (1955). KU  -  Fakulta technické a jaderné fyziky (1961).
Programátor vědecko-technických výpočtů v penzi.

Soud je služba za úplatu. V každém sporu mohou být pouze dva účastníci: žalobce a žalovaný. To je podmínka "vyloučení třetího". Soudce nesmí přizvat do sporu třetí subjekt. Každý soud(ce) rozhoduje o tom, zda má žalobce pravdu. V každém demokratickém systému může soudce konkrétní spor rozhodnout pouze jedenkrát.

Ústavní soud nemá právo vracet řešení sporu jinému soudci, protože odvolání proti rozhodnutí soudu již proběhlo. Pravda, spravedlnost a svědomí soudce jsou kritéria pro  rozhodování. Jestliže jedna strana sporu podá odvolání, pak spor musí rozhodovat jiný soudce. 

Priority, podle kterých musí soudce rozhodovat:

1. Zákony přírodních věd, zákony technických věd, nejnovější poznatky věd lékařských a technických,

2. Ústava, Listina základních občanských práv a svobod,

3. nařízení a doporučení nadnárodních orgánů, kterých je republika členem (NATO, EU),

4. zákony a zákonná nařízení uvedené ve Sbírce zákonů,

5. nařízení institucí a osob, které jsou zmocněné nařízení vydávat.

Výrok každého soudce musí obsahovat část, která určuje, kdo hradí soudní náklady. Tím je definováný příčinný vztah mezi žalobcem a žalovaným.