Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pro paní Novákovou a pana Čejku. Výpis diskuze:

Karla Nováková 44257

Nikoliv, mí klienti mi za mé služby neplatí. Existují totiž tzv. občanské poradny, na které se mohou obrátit lidé sociálně slabí, pokud potřebují právní pomoc k uplatnění svých práv, např. v oblasti pracovněprávní, občanskoprávní, vůči úřadům, v sociální oblasti, vymáhání výživného apod. Můj plat se neodvíjí od toho, kolik klientů zaplatí - tito lidé totiž neplatí za právní služby vůbec nic (a ještě jim obvykle vymůžeme i osvobození od soudních poplatků).

Takže právní pomoc zle získat i zdarma. To se ovšem nesmíte po soudu domáhat nesmyslů, jako to činíte vy. Do toho vám nepůjde ani renomovaná právní kancelář za peníze.

+1/0 doporučit 28.11.2018 11:22

Karla Nováková 44257

Vy jste vážně marný. Moje obava není, že justice bude rozhodovat spravedlivě. Ona v drtivé většině případů spravedlivě rozhoduje (těch pár excesů, které mají velkou mediální publicitu, tvoří prakticky zanedbatelné procento soudních sporů). I ve vašem případě rozhodla spravedlivě. Protože to, co jste po ní požadoval, nemělo s právem ani spravedlností vůbec nic společného.

A moje činnost nikdy zbytečná nebude, toho se neobávám. Leda bychom zrušili stát, justici a právo jako takové.

A občané moji službu potřebují, to si pište.

+1/0 doporučit 28.11.2018 13:16

0 0
možnosti
KN

A jak jste z těch mých dvou příspěvků vyvodil závěr, že stát vytváří a platí občanské poradny pro nespravedlivě odsouzené ????

Opravdu nerozumíte psanému textu a neumíte z něj vyvodit správné závěry.

0 0
možnosti
KN

To jsou zase nesmysly. Občanské poradny nezřizuje stát a ani je neplatí. Jde o nestátní neziskové organizace. A klienti nejsou žádní nespravedlivě odsouzení. Jsou to např. lidé, kteří mají problémy se zaměstnavatelem, potřebují vymoci výživné, někdo jim něco dluží nebo naopak mají problémy s dluhy apod.

Opět melete nesmysly o věcech, o kterých nemáte ani páru.

0 0
možnosti
Foto

Pí Nováková, měla byste být k sobě trochu ohleduplnější. Porovnejte identifikační čísla diskutujících.

0 0
možnosti
Foto

tisíckrát opakovaný nesmysl se pravdou stejně nestane

1 0
možnosti
Foto

Kdokoliv v republice pronesl nebo pronese (v budoucnu): "Občan Babiš a občan Faltýnek je trestně stíhaný" pronesl nebo pronese lživé tvrzení.

Důkaz: Občan Faltýnek byl zbaven obvinění, není již stíhán. Soud ho nezbavil obvinění. Obvinění ho zbavil úřad státního zástupce. Státní zástupce nemá právo odsuzovat chování občana.

Pouze soud rozhoduje o vině a trestu. V právním státě.

Nejsme právním státem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 859
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 662x
Vzdělání: Vyšší průmyslová škola strojnická - Vsetín (1955). KU  -  Fakulta technické a jaderné fyziky (1961).
Programátor vědecko-technických výpočtů v penzi.

Soud je služba za úplatu. V každém sporu mohou být pouze dva účastníci: žalobce a žalovaný. To je podmínka "vyloučení třetího". Soudce nesmí přizvat do sporu třetí subjekt. Každý soud(ce) rozhoduje o tom, zda má žalobce pravdu. V každém demokratickém systému může soudce konkrétní spor rozhodnout pouze jedenkrát.

Ústavní soud nemá právo vracet řešení sporu jinému soudci, protože odvolání proti rozhodnutí soudu již proběhlo. Pravda, spravedlnost a svědomí soudce jsou kritéria pro  rozhodování. Jestliže jedna strana sporu podá odvolání, pak spor musí rozhodovat jiný soudce. 

Priority, podle kterých musí soudce rozhodovat:

1. Zákony přírodních věd, zákony technických věd, nejnovější poznatky věd lékařských a technických,

2. Ústava, Listina základních občanských práv a svobod,

3. nařízení a doporučení nadnárodních orgánů, kterých je republika členem (NATO, EU),

4. zákony a zákonná nařízení uvedené ve Sbírce zákonů,

5. nařízení institucí a osob, které jsou zmocněné nařízení vydávat.

Výrok každého soudce musí obsahovat část, která určuje, kdo hradí soudní náklady. Tím je definováný příčinný vztah mezi žalobcem a žalovaným.