Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J24a14n 74R94i45c54h66t40e10r

13. 12. 2018 10:48

Miluju tyhle právníky - samouky;-D

Ale k věci: doporučuji navštívit pár přednášek v 1. ročníku Právnické fakulty, konkrétně teorie práva, Státovědy a Ústavního práva (dá se schovat mezi studenty, ani tam nemusíte studovat). Do té doby se s Vámi opravdu nedá moc diskutovat.

1 0
možnosti

P37e75t94r 56Č75e56j36k58a

13. 12. 2018 12:03

To začínáte moc vysoko..... Já se obávám, že pan Januška by potřeboval nejprve navštívit druhý stupeň základní školy a to hodiny občanské výchovy, protože nechápe elementární věci o fungování státu, očividně neví, co je demokracie a právní stát (když si myslí, že policista nebo státní zástupce se nesmí na nic vyptávat premiéra, byť německá doktrína právního státu je látka pro VŠ, ale princip, že právní stát znamená, že veškerá státní moc - včetně parlamentu, vlády /a tedy i premiéra/ a soudů - je podřízena právnímu řádu je vcelku srozumitelná i dospívajícím dětem) a trojúhelník dělby moci a kdo kam patří (že ministerstvo spravedlnosti spadá pod výkonnou moc úplně stejně, jako ministerstvo vnitra, nehledě na to, že ministerstvo spravedlnosti samozřejmě není "nijak" nadřízeno justici - soudní moci), se taky učí na základce, pokud se nemýlím.

0 0
možnosti

P21e48t41r 11Č77e41j38k80a

12. 12. 2018 19:24

Je zajímavé, že o "přirozeném výkladu" práva píše člověk, jehož právní znalosti a chápání práva jsou rovné absolutní nule a jeho "výklad" práva je podpřirozený. (protože nadpřirozený zavání něčím "senzačním") ;-D

0 0
možnosti

Já bych řekla, že Januškův výklad práva je hlavně nepřirozený ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 859
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 662x
Vzdělání: Vyšší průmyslová škola strojnická - Vsetín (1955). KU  -  Fakulta technické a jaderné fyziky (1961).
Programátor vědecko-technických výpočtů v penzi.

Soud je služba za úplatu. V každém sporu mohou být pouze dva účastníci: žalobce a žalovaný. To je podmínka "vyloučení třetího". Soudce nesmí přizvat do sporu třetí subjekt. Každý soud(ce) rozhoduje o tom, zda má žalobce pravdu. V každém demokratickém systému může soudce konkrétní spor rozhodnout pouze jedenkrát.

Ústavní soud nemá právo vracet řešení sporu jinému soudci, protože odvolání proti rozhodnutí soudu již proběhlo. Pravda, spravedlnost a svědomí soudce jsou kritéria pro  rozhodování. Jestliže jedna strana sporu podá odvolání, pak spor musí rozhodovat jiný soudce. 

Priority, podle kterých musí soudce rozhodovat:

1. Zákony přírodních věd, zákony technických věd, nejnovější poznatky věd lékařských a technických,

2. Ústava, Listina základních občanských práv a svobod,

3. nařízení a doporučení nadnárodních orgánů, kterých je republika členem (NATO, EU),

4. zákony a zákonná nařízení uvedené ve Sbírce zákonů,

5. nařízení institucí a osob, které jsou zmocněné nařízení vydávat.

Výrok každého soudce musí obsahovat část, která určuje, kdo hradí soudní náklady. Tím je definováný příčinný vztah mezi žalobcem a žalovaným.