Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P24e94t26r 70Č93e46j82k20a

14. 6. 2019 19:43

Tak zas ty nesmysly projděme:

"V právním státě nemůže občan usvědčený z korupce kandidovat do zákonodárného sboru" - Rath zatím nebyl odsouzen, takže je zatím ještě nevinný a já upřímně nevím o tom, že by existovalo omezení pasivního práva odsouzením. Je to na voliči, aby zkompromitované existence nevolil.

A podruhé (zřejmě z neznalosti) opakujete i tuto lež:

"Stali jsme se členy ES, ale v právních normách tato skutečnost není nikde definovaná. Není definovaná priorita mezi místními a nadnárodními předpisy."

Kvůli přijetí do EU každá země musí harmonizovat národní právo tak, aby bylo souladné s právem EU, a to ještě před vstupem. A nadřazenost evropského práva nad právem členských států je samozřejmě určena také - a tady do toho vstupuje úplně "nečekaná" instituce - Evropský soudní dvůr, dneska Soudní dvůr EU. Tu nadřazenost komunitárního (dneska evropského) práva nad právem členských států totiž rozhodl právě on.

1 0
možnosti

P93e21t39r 96Č33e88j27k46a

14. 6. 2019 19:59

Jinak pozoruhodné je, že jste zase úplně o 180° otočil....... ;-D Vy jste se divil, jak je možné, abychom měli zadlužené děti - a teď s tím někdo něco dělá a vy na základě toho napíšete "Dítě dorostlé do plnoletosti má povinnost hradit „své dluhy“. "

Já vám teda fakt nerozumím. ;-D Na jednu stranu kritizujete, že lidi hned po osmnácti nahání exekutoři..... na druhou stranu říkáte, že si je mají zaplatit, i když často vznikají z odpovědnosti rodičů (například z plateb komunálního odpadu, nebo za pokuty v MHD).

1 0
možnosti

Naprosto skvěle vystiženo, pro úplnost bych ještě doplnil, že soudruzi soudci, StB atd. nejenže brali za totáče nejvyšší platy, ale díky tomu pobírají dnes i nejvyšší důchody, takže na ně pořád přispíváme.

4 0
možnosti
  • Počet článků 859
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 662x
Vzdělání: Vyšší průmyslová škola strojnická - Vsetín (1955). KU  -  Fakulta technické a jaderné fyziky (1961).
Programátor vědecko-technických výpočtů v penzi.

Soud je služba za úplatu. V každém sporu mohou být pouze dva účastníci: žalobce a žalovaný. To je podmínka "vyloučení třetího". Soudce nesmí přizvat do sporu třetí subjekt. Každý soud(ce) rozhoduje o tom, zda má žalobce pravdu. V každém demokratickém systému může soudce konkrétní spor rozhodnout pouze jedenkrát.

Ústavní soud nemá právo vracet řešení sporu jinému soudci, protože odvolání proti rozhodnutí soudu již proběhlo. Pravda, spravedlnost a svědomí soudce jsou kritéria pro  rozhodování. Jestliže jedna strana sporu podá odvolání, pak spor musí rozhodovat jiný soudce. 

Priority, podle kterých musí soudce rozhodovat:

1. Zákony přírodních věd, zákony technických věd, nejnovější poznatky věd lékařských a technických,

2. Ústava, Listina základních občanských práv a svobod,

3. nařízení a doporučení nadnárodních orgánů, kterých je republika členem (NATO, EU),

4. zákony a zákonná nařízení uvedené ve Sbírce zákonů,

5. nařízení institucí a osob, které jsou zmocněné nařízení vydávat.

Výrok každého soudce musí obsahovat část, která určuje, kdo hradí soudní náklady. Tím je definováný příčinný vztah mezi žalobcem a žalovaným.