Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A87d84a40m 86M68a97l54ý

20. 6. 2019 12:43

Jako že když někdo chce dát najevo nespokojenost s porušováním zákonů a dalších věcí ze strany premiéra, tak si má založit vlastní stranu?

Hm, Sorryjako, ale nezní to moc logicky.Rv

1 0
možnosti

Že vy vždycky dokážete přidat nové a nové nesmysly.

Co je to Babí hnízdo ? To neznám.

Nikde na světě, mimo vyloženě totalitních systémů jako je KLDR, není jednostupňové soudnictví. I tam, kde existují porotní soudy, je celý systém odvolacích soudů. Proč si myslíte, že např. v USA, kde v mnoha státech existuje trest smrti, je od jeho vynesení do vykonání dlouhá doba, která se počítá i na desetiletí ? Prozradím vám to - protože u tohoto trestu se rozsudek přezkoumává automaticky a prochází všemi odvolacími instancemi, které zkoumají zejména, zda proces, který vedl k odsouzení, byl zákonný a spravedlivý. Odvolat se samozřejmě lze i v jiných případech, trestních i občanskoprávních. A představte si, že pokud odvolatel uspěje, koná se obvykle nový proces u prvoinstančního soudu ;-)

Jak jste na to přišel, že policie byla za totality součástí moci soudní ?

Ten váš nesmysl, že státní zástupci by měli být přeřazení pod ministerstvo vnitra, už jsem vám vyvracela mnohokrát. Státní zástupci dozorují práci policie v trestním řízení a je naprosto proti logice věci, aby ten, kdo kontroluje a kontrolovaná osoba podléhali stejnému nadřízenému orgánu. Tím, že státní zastupitelství patří pod ministerstvo spravedlnosti, se nestává součástí moci soudní, stejně tak jako se soudy nestávají moci výkonnou, protože státní správu u nich vykonává toto ministerstvo, které je samozřejmě součástí moci výkonné. Nebo si snad myslíte, že ministr spravedlnosti je součástí moci soudní ???

A ti lidi na náměstích demonstrují hlavně proto, že chtějí, aby se Babišovy kauzy nezametaly pod koberec a ocitly se před nezávislým soudem. Chtějí, aby tuto zemi nevedl bývalý agent STB (a že jim Babiš byl, o tom už nezávislý soud na Slovensku rozhodl, takže to žádná "pomluva" není) a aby své trestní stíhání neovlivňoval účelovou výměnou ministra spravedlnosti.

3 0
možnosti
Foto

Pí Nováková. Děkuji za upozornění, že jsem zkomolil název kauzy "premiér". Od Vás stále očekávám odpověď, který soud rozhodl, že se premiér mohl dopustit trestného činu. Úředníci ES, nebo naši státní zástupci nejsou soudci. Jsou to úředníci. Ti nikdy nesmí pomlouvat žádného bezúhonného občana. Ten příkaz z Listiny práv a svobod jste si už mohla přečíst.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS