Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vážený pane Januško, s nadšením jsem šla číst Váš článek omámena jeho nadpisem. Očkávala jsem alespoň trochu moudrou úvahu, případně i špetku kazuistiky, ale žel, nic z toho jsem v něm nenašla. Přesto Vám rozumím, ačkoliv je Váš článek (soudím po své 30ti leté advokátní praxi) plný právních nesprávností a Vašich účelových výkladů. Dedukuji totiž, že asi chcete v naší neklidné společnosti podpořit veřejné povědomí o tom, že i činnost soudů, státních zastupitelství či ministerstev je vždy výsledkem práce nějakých konkrétních živých lidí, a kredit některých z nich pro etická jednání je často mizivý. V tom se shodneme, že mainstream nemá zájem podporovat v lidech "návrat k sobě", lidskou sebedůvěru a sebeúctu, odpovědnost za vlastní život. Těm, kteří tak snadno vyšli do ulic s transparenty požadujícími nezávislost justice, organizátoři o této uzákoněné nezávislosti jistě neřekli nic, tím spíš má už málokdo odvahu si přiznat, že stav naší společnosti je zrcadlem nitra nás všech. Odklon flagrantně mizející humanity z planety Země nemůžeme napravovat nikde jinde než každý uvnitř sebe. Děkuji Vám za odvahu.

1 0
možnosti
Foto

Paní Voříšková, nevím co je kauistika. Vím co je kauzalita. Zkuste vyvrátit některé z mých tvrzení. Logicky. Zákony v demokratické společnosti záleží na přesném výkladu právních norem.

0 0
možnosti
Foto

Spíše se lze podivovat nad tím, že se někdo vůbec zabývá děravostí paměti pana prezidenta, nebo kteréhokoliv jiného občana, takové záležitosti patří nikoliv před soud, ale do kabaretů. Lze totiž dokázat na jiných příkladech, že jiné výtisky šly za okupace k cenzuře a jiné pak do tisku. A nelze dokázat, že to nebyl právě tento případ. Lze dále dokázat, že obdobný článek se v Peroutkově Přítomnosti byl publikován na první straně na uvedeném místě.

Soudy ani zákonodárné sbory nemohou rozhodovat historii.

1 0
možnosti

Už u Vrchního soudu, což je poslední instance, kde se může občan (ač ne advokát) hájit sám, je to v podstatě jednostranné rozhodování, navíc na základě irelevantních informací, které často popírají soukromé právo apod. V mém případě měl tento soud rozhodnout ve věci formální, pokud by vyhověl žalované straně, tak by bylo nasnadě postupovat dále. Jednání zde však připomínalo spíše pavlačové drby, vč. argumentů které měly podpořit smyšlené (a z podstaty směšné) nároky žalované strany. Naše soudy, tím spíš někteří soudci stále žijí v hluboké totalitě a při rozhodování je to znát.

0 0
možnosti

P94e97t36r 43Č57e43j93k21a

4. 7. 2019 16:41

Žil jsem v domnění, že státní zástupci jsou zařazení v gesci ministra spravedlnosti, protože se velmi často obracejí na zákonodárce. Z tisku se dovídám, že institut státního zastupitelství je součástí moci výkonné. V popisu činností vlády čtu:

Ministerstvo spravedlnosti je ústředním orgánem státní správy pro soudy a státní zastupitelství.

Z definice principů demokratického státu vyplývá, že ministr vnitra nesmí mít žádnou vazbu na úředníky nebo soudce ministerstva spravedlnosti.

Zdroj: https://kareljanuska.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=719773

Ministerstvo spravedlnosti je moc výkonná. A můžete mi říct, kdo jsou "soudci ministerstva spravedlnosti"??????? 8-o Píšete čím dál děsivější nesmysly.

0 0
možnosti
Foto

Všichni soudci musí být v jedné skupině moci soudní. Celá skupina má k dispozici ministerstvo spravedlnosti. Aby byly zajištěné hmotné požadavky každého soudce.

Všichni policisté, vyšetřovatelé, tajná policie, státní zástupci musí být v jiné skupině, a to moci výkonné. Podobně jako armáda. Řízení musí být hierarchicky uspořádané. To už objevil voják Švejk.

Kauzalita v praxi: A) Skutek se stal, z toho plyne pravdu má strana která to tvrdí.

B) Skutek se nestal, pravdu (v právu je) má strana, která to netvrdí.

Co řeší kazuistika?

To je zásada "naléhavý právní zájem" nebo "na základě vědeckého poznání musí zvítězit dělnická třída na celém světě" ???

0 0
možnosti
Foto

... a o na to berete, pane inženýre

0 0
možnosti
  • Počet článků 859
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 662x
Vzdělání: Vyšší průmyslová škola strojnická - Vsetín (1955). KU  -  Fakulta technické a jaderné fyziky (1961).
Programátor vědecko-technických výpočtů v penzi.

Soud je služba za úplatu. V každém sporu mohou být pouze dva účastníci: žalobce a žalovaný. To je podmínka "vyloučení třetího". Soudce nesmí přizvat do sporu třetí subjekt. Každý soud(ce) rozhoduje o tom, zda má žalobce pravdu. V každém demokratickém systému může soudce konkrétní spor rozhodnout pouze jedenkrát.

Ústavní soud nemá právo vracet řešení sporu jinému soudci, protože odvolání proti rozhodnutí soudu již proběhlo. Pravda, spravedlnost a svědomí soudce jsou kritéria pro  rozhodování. Jestliže jedna strana sporu podá odvolání, pak spor musí rozhodovat jiný soudce. 

Priority, podle kterých musí soudce rozhodovat:

1. Zákony přírodních věd, zákony technických věd, nejnovější poznatky věd lékařských a technických,

2. Ústava, Listina základních občanských práv a svobod,

3. nařízení a doporučení nadnárodních orgánů, kterých je republika členem (NATO, EU),

4. zákony a zákonná nařízení uvedené ve Sbírce zákonů,

5. nařízení institucí a osob, které jsou zmocněné nařízení vydávat.

Výrok každého soudce musí obsahovat část, která určuje, kdo hradí soudní náklady. Tím je definováný příčinný vztah mezi žalobcem a žalovaným.