Diskuse

Dluhy dětí

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P77e30t77r 52Č79e16j21k36a

11. 7. 2019 10:57

Můžete mi říct, z čeho pro vás vyplývá: "zřejmý úmysl zachovat maximální výhody pro občany „s právnickým vzděláním“? ;-D;-D

0 0
možnosti
Foto

Zákonodárci odebrali pravomoc policii (vybírat pokuty) a přidělili ji úředníkům samosprávných celků. Odebrali pravomoc soudcům řešit spory s telefonními operátory a přidělili ji úředníkům ČTÚ. Úředníkům policie dali pravomoc obracet se přímo na zákonodárce a tím dochází k pomluvám bezúhonných občanů. Smlouvy mezi občany o převodu majetku musí být povinně uzavírány advokáty.

Stačí to, pane Čejko?

0 0
možnosti

Připadám si jako v blázinci. Za nezletilé dítě jdou jeho přestupky za rodiči. Honit se musí rodiče, neb přestupek byl spáchán v době jeho nezetilost. Když je dítě zletilé, bude si ručit samo za sebe kdy v této době přestupky spáchá a též dále za své děti.

Přijde mi úplně šílené, když v 9 letech dítě chytí revizor a pokutu za to vymáhá na něm když je mu 18.

3 0
možnosti

Šílené je, že vymáhají dvacet let staré dluhy, ale spáchá-li někdo trestný čin a není zletilý, tak je to v naprosté pohodě, jakože se vůbec nic nestalo.

0 0
možnosti
  • Počet článků 859
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 662x
Vzdělání: Vyšší průmyslová škola strojnická - Vsetín (1955). KU  -  Fakulta technické a jaderné fyziky (1961).
Programátor vědecko-technických výpočtů v penzi.

Soud je služba za úplatu. V každém sporu mohou být pouze dva účastníci: žalobce a žalovaný. To je podmínka "vyloučení třetího". Soudce nesmí přizvat do sporu třetí subjekt. Každý soud(ce) rozhoduje o tom, zda má žalobce pravdu. V každém demokratickém systému může soudce konkrétní spor rozhodnout pouze jedenkrát.

Ústavní soud nemá právo vracet řešení sporu jinému soudci, protože odvolání proti rozhodnutí soudu již proběhlo. Pravda, spravedlnost a svědomí soudce jsou kritéria pro  rozhodování. Jestliže jedna strana sporu podá odvolání, pak spor musí rozhodovat jiný soudce. 

Priority, podle kterých musí soudce rozhodovat:

1. Zákony přírodních věd, zákony technických věd, nejnovější poznatky věd lékařských a technických,

2. Ústava, Listina základních občanských práv a svobod,

3. nařízení a doporučení nadnárodních orgánů, kterých je republika členem (NATO, EU),

4. zákony a zákonná nařízení uvedené ve Sbírce zákonů,

5. nařízení institucí a osob, které jsou zmocněné nařízení vydávat.

Výrok každého soudce musí obsahovat část, která určuje, kdo hradí soudní náklady. Tím je definováný příčinný vztah mezi žalobcem a žalovaným.