Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P78e31t28r 18B25u37r35i83a73n

17. 9. 2019 12:39

Píšu vám to už po šesté i s přiloženým odkazem, že trestní stíhání vzniká už ve fázi vyšetřování a ne až soudním projednáváním.

Zde: Trestní stíhání je část trestního řízení, a to od zahájení stíhání usnesením (dříve od sdělení obvinění), až do právní moci rozsudku či jiného rozhodnutí, kterým se trestní stíhání končí. Trestním stíháním přechází trestní řízení z fáze prověřování okolností, zda trestný čin spáchán vůbec byl, do fáze vyšetřování spáchaného trestného činu...

Tedy Andrej Babiš BYL trestně stíhaný premiér.

Je možné, aby někdo vytrvale celé roky opakovaně veřejně lhal i tváří v tvář písemné definici a desítkám tvrzením fundovanějších lidí? Nepřipadáte si jako primitivní prolhanec navíc usvědčený veřejně? Chápu, nepřipadáte. Voliči Babiše mají hroší kůži a lež je pro ně dorozumívacím prostředkem. Přesně v intencích svého vůdce.

0 0
možnosti

J47a61n 80R45á93ž

18. 9. 2019 15:40

Nerozporuji Vaše argumenty, ale pro objektivitu je dobré zdůraznit, že i když bylo proti Babišovi zahájeno trestní stíhání, tedy byl opravdu trestně stíhaný, přesto se na něj muselo po celou dobu, kdy trestně stíhaný byl, pohlížet jako na nevinného. Když tento fakt mnoho veřejně vystupujících zpochybňovalo, tak i když nejsem jeho fanda, se mi to vůbec nelíbilo.

PS. S panem Januškou je zcela bez jakéhokoliv smyslu vést odbornou polemiku na téma týkající se práva. On se nedá ani nazvat "poučeným laikem" jakou projevuje obrovskou neznalost už základů práva, natož jeho aplikace.

1 0
možnosti

P91e85t40r 94Č93e51j59k83a

17. 9. 2019 11:24

Chápete pane Januško rozdíl mezi trestním oznámením a sdělením obvinění? Že trestní stíhání se zahajuje právě obviněním ze strany policejního orgánu? Vy jako občan, když na někoho podáte trestní oznámení, tak jste tím žádné trestní stíhání nezahájil - vy jako občan nemáte tu pravomoc. Když občan podává trestní oznámení, tak v podstatě policii oznamuje nějaké jednání, které má policie prověřit jako možné trestné jednání. Policie až na základě vlastních zjištění v rámci prověřování toho trestního oznámení může, ale taky nemusí (to je určeno tím, co se v rámci prověřování zjistí), trestní stíhání zahájit. Když vy jako občan, budete chtít jít do televize s tím, že jste na někoho podal trestní oznámení, tak bude záležet na tom, jestli tu bude existovat veřejný zájem. To, že fiktivní Pepík Vomáčka nemá rád fiktivního Frantu Vopršálka a proto na něj podal trestní oznámení, protože mu údajně ukradl jablka ze zahrádky, tam žádný veřejný zájem neexistuje. Každopádně - trestní oznámení neznamená zahájení trestního řízení, protože jako občan nejste v postavení orgánu činného v trestním řízení a jako občan tedy nemáte tu pravomoc, kterou má výhradně stát (prostřednictvím OČTŘ) - zahájit a vést proti někomu trestní řízení.

0 0
možnosti

no to jste si nabehl... pokuty jsou mastne...

a nevim, co se vam nelibi na informaci, ze rozsudek neni pravomocny. Je to proste konstatovani stavu. Stejne jako to bylo u informace o trestnim stihani babise. Trestni stihani zahajuje policie a soud k tomu neni potreba.

2 0
možnosti
Foto

Pokud nemá policie souhlas soudu, nikoho nesmí označit za trestně stíhaného. Práva občana a práva státu jsou před soudem stejná. Když občan podá trestní oznámení na jiného občana, může to veřejně oznamovat v televizi?

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS