Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Paní Nováková a p. Čejko. Chápu vaše rozhořčení vůči správním soudům. Jaký je váš názor na činnost Ústavního soudu?

0 0
možnosti

P28e12t13r 54Č96e93j15k45a

2. 4. 2020 20:20

Jediný rozhořčený vůči správním soudům jste tu vy, protože neznáte jejich smysl....... Ústavní soud funguje dobře - až na ojedinělé možné excesy (viz rozhodnutí o tom odmítnutí ubytování turistů pokud nepodepíší nějaký dokument s politickým obsahem).

0 0
možnosti

Opravdu vás baví stále se ztrapňovat psaním o tom, o čem vůbec nic nevíte ?

Správní soudy řeší úplně něco jiného, než se vy domníváte. Nerozhoduje spory mezi spolky a institucemi Spory mezi spolky by rozhodovaly obecné soudy, protože se bude jednat o občanskoprávní spor, spory mezi státními institucemi patrně rozhodne jejich nadřízený orgán.

Správní soudy přezkoumávájí na základě správní žaloby fyzických nebo právnických osob zákonnost rozhodnutí správních orgánů. Je to tudíž spor občan versus stát. Případně právnická osoba (nestátní) versus stát. Správní soudy jsou zárukou nezávislého přezkumu správních rozhodnutí, tedy rozhodnutí moci výkonné.

Plácat nesmysly o tom, že je zbytečné, může jen neznalý ignorant.

0 0
možnosti
Foto

horší se to, horší.

A pěkným fofrem.

0 0
možnosti

P14e43t79r 85Č84e89j92k61a

2. 4. 2020 14:00

Proč zase píšete nesmysly o něčem, o čem nemáte ani ponětí? Víte, jaký je vůbec účel správního soudnictví? Jde o soudní přezkum správních rozhodnutí - tzn. pokud úřad nějak nějakou věc rozhodne, tak musí být přezkoumatelná nejen nadřízeným orgánem (druhou instancí), ale následně také soudní instancí (kde je samozřejmě taky pak dvojinstančnost - první instancí správních soudů jsou kraje, druhou instancí je Nejvyšší správní soud). Takže teoreticky - správní rozhodnutí může projít trojí kontrolou - druhostupňovým orgánem, krajským soudem, Nejvyšším správním soudem. Pokud bychom správní soudnictví neměli, nebyla by země právním státem, protože by rozhodnutí moci výkonné (úřadů) neměl kdo přezkoumávat v rámci oddělené nezávislé moci - tedy té soudní.

0 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS