Diskuse

Úvaha

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Potíž je v tom, že ČR se přihlásila i ke smrti srdce s tím, že se příliš chvátá s odnímáním orgánů, např. Německo smrt srdce v tomto pojetí neuznalo s tím, že je to velmi rizikové, nespolehlivé; v Británii zmapovali případy, kdy se "mrtvý" opět probral k životu - to jen ke K. Novákové. Náš systém je mj. nedemokratický, protože sněmovna může přehlasovat senát, mám radši země, kde se musejí obě komory parlamentu shodnout na změnách.

0 0
možnosti

P36e61t95r 44Č68e51j49k47a

31. 5. 2020 21:38

Víte, proč sněmovna může v běžných věcech přehlasovat senát? Je to velmi jednoduché - podívejte se, komu je odpovědná vláda. Je to poslanecká sněmovna, nikoliv parlament jako celek. Kdyby byla vláda odpovědna parlamentu jako celku (tedy i senátu), pak by postavení senátu muselo být v tomto rovnoprávné (a tedy senát by nemohl být přehlasovatelný), ale tak tomu není. Tedy senát nemá úlohu "odmítače" vůle sněmovny (která rozhoduje o tom, co projde nebo nikoliv), senát má úlohu korektora - ve smyslu "opravdu to myslíte vážně?" případně "nemyslíte si, že takhle by to bylo lepší?" - ale úkolem senátu opravdu není blokovat vůli vlády a sněmovny v případě běžných zákonů. A k tomu, aby měl senát roli i té demokratické pojistky (jakou opravdu má), tak nemůže být přehlasován v některých zásadních otázkách. Ostatně - ze stejného důvodu (odpovědnost vlády sněmovně, nikoliv parlamentu) se například o státním rozpočtu rozhoduje pouze ve sněmovně.

0 0
možnosti
Foto

Pěkně hloupá úvaha

0 0
možnosti

Koukám, že už jste odborník nejenom na právo, ale už i na medicínu. A i laik pozná, jaké i v tomto oboru melete nesmysly.

Tak např. "Každá smrt nastává ukončením srdeční činnosti. " 10 lékařů z 10 sice tvrdí, že smrt nastává ukončením mozkové činnosti, ale vy to zas víte lépe, co ? Takže nám tady vlastně běhá spousta mrtvol, jejichž srdeční činnost byla během operace třeba i na několik hodin zastavena a byli převedeni na mimotělní oběh 

0 0
možnosti

P50e46t10r 44Č96e36j13k37a

31. 5. 2020 21:32

Ve světě pana Janušky, je každá osoba, jejíž srdeční běh byl obnoven třeba defibrilátorem, vlastně mrtvá a tudíž tu asi máme zombíky. ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 859
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 662x
Vzdělání: Vyšší průmyslová škola strojnická - Vsetín (1955). KU  -  Fakulta technické a jaderné fyziky (1961).
Programátor vědecko-technických výpočtů v penzi.

Soud je služba za úplatu. V každém sporu mohou být pouze dva účastníci: žalobce a žalovaný. To je podmínka "vyloučení třetího". Soudce nesmí přizvat do sporu třetí subjekt. Každý soud(ce) rozhoduje o tom, zda má žalobce pravdu. V každém demokratickém systému může soudce konkrétní spor rozhodnout pouze jedenkrát.

Ústavní soud nemá právo vracet řešení sporu jinému soudci, protože odvolání proti rozhodnutí soudu již proběhlo. Pravda, spravedlnost a svědomí soudce jsou kritéria pro  rozhodování. Jestliže jedna strana sporu podá odvolání, pak spor musí rozhodovat jiný soudce. 

Priority, podle kterých musí soudce rozhodovat:

1. Zákony přírodních věd, zákony technických věd, nejnovější poznatky věd lékařských a technických,

2. Ústava, Listina základních občanských práv a svobod,

3. nařízení a doporučení nadnárodních orgánů, kterých je republika členem (NATO, EU),

4. zákony a zákonná nařízení uvedené ve Sbírce zákonů,

5. nařízení institucí a osob, které jsou zmocněné nařízení vydávat.

Výrok každého soudce musí obsahovat část, která určuje, kdo hradí soudní náklady. Tím je definováný příčinný vztah mezi žalobcem a žalovaným.