Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zaplatila firma Indepen daň?

0 0
možnosti
KN

To je věc finanční správy, ne vaše. Vás se taky neptáme, jestli platíte daně, když máte tu živnost volnou : https://rejstrik-firem.kurzy.cz/zivnostnik/aGyaqZWekak=

0 0
možnosti
HM

H26a62n46a 70M84á83r60o33v47á

18. 10. 2020 15:05

Poslyšte, vy už jste tady napsal takových nesmyslů, ze kterých bylo evidentní, že o tom, o čem píšete, nemáte ani šajna, ale dneska v projevu své nebetyčné pitomosti držíte vlastní rekord. Jste takový hlupák a ignorant, že se to až vymyká lidskému chápání....

0 0
možnosti
KN

Zase píšete nesmysly o něčem, o čem nic nevíte ?

Volná živnost znamená, že k jejímu provozování není třeba prokazovat odbornou způsobilost. Takže vydávat noviny nebo prodávat zboží může kdokoliv, kdo je zletilý, svéprávný a bezúhonný z hlediska živnostenského zákona.

Živnost vázanou a řemeslnou může provozovat ten, kdo splní odbornou způsobilost a další zákonné podmínky. To proto, že kdyby takovou živnost provozoval neodborník, mohl by ohrozit život, zdraví nebo majetek zákazníků. Takže jen odborník může třeba vyrábět léky nebo zbraně a střelivo.

No a nakonec máme živnosti koncesované, kde je třeba k jejich provozování státní souhlas v podobě koncese. Zde je třeba splnit nejen odbornou způsobilost, ale i další podmínky. Jedná se třeba o silniční autodopravu, trhací a pyrotechnické práce apod.

Daně z výdělečné činnosti musí samozřejmě platit provozovatelé všech živností. Tak nevím, co zase vymýšlíte. Programátorské práce jsou také volná živnost, vy jste snad neplatil daně ?

2 0
možnosti
Foto

J16i10ř70í 86K16a18r17b90a77n

17. 10. 2020 15:16

Kde jste vzal že provozovatel volné živnosti nemusí platit daně? To je absolutní nesmysl, volná živnost pouze znamená že ten kdo jí provozuje nemusí dokládat odbornou způsobilost. S daněmi to nemá nic společného.

0 0
možnosti

asi jste v životě nevyplňoval daňové přiznání jako podnikatel - jinak byste nemohl psát takové nesmysly.

1 0
možnosti
Foto

Víte, nepouštím se do jakékoliv komunikace o vašem blogu, protože jsem ho nečetl. Od toho mne totiž odradila jeho hned první věta, její neuchopitelnost, troufám si napsat přímo nesmyslnost.

Tak vám jen píšu, abyste se mnou nepočítal.

0 0
možnosti
  • Počet článků 859
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 662x
Vzdělání: Vyšší průmyslová škola strojnická - Vsetín (1955). KU  -  Fakulta technické a jaderné fyziky (1961).
Programátor vědecko-technických výpočtů v penzi.

Soud je služba za úplatu. V každém sporu mohou být pouze dva účastníci: žalobce a žalovaný. To je podmínka "vyloučení třetího". Soudce nesmí přizvat do sporu třetí subjekt. Každý soud(ce) rozhoduje o tom, zda má žalobce pravdu. V každém demokratickém systému může soudce konkrétní spor rozhodnout pouze jedenkrát.

Ústavní soud nemá právo vracet řešení sporu jinému soudci, protože odvolání proti rozhodnutí soudu již proběhlo. Pravda, spravedlnost a svědomí soudce jsou kritéria pro  rozhodování. Jestliže jedna strana sporu podá odvolání, pak spor musí rozhodovat jiný soudce. 

Priority, podle kterých musí soudce rozhodovat:

1. Zákony přírodních věd, zákony technických věd, nejnovější poznatky věd lékařských a technických,

2. Ústava, Listina základních občanských práv a svobod,

3. nařízení a doporučení nadnárodních orgánů, kterých je republika členem (NATO, EU),

4. zákony a zákonná nařízení uvedené ve Sbírce zákonů,

5. nařízení institucí a osob, které jsou zmocněné nařízení vydávat.

Výrok každého soudce musí obsahovat část, která určuje, kdo hradí soudní náklady. Tím je definováný příčinný vztah mezi žalobcem a žalovaným.