Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P40e87t31r 90Č19e78j58k49a

12. 11. 2020 17:18

Já se přiznám, že by mě velmi zajímalo, co byste dělal, kdyby vás některý z mnoha podnikatelů na volné živnosti zažaloval za pomluvu - za vaše nehorázné tvrzení, že každý subjekt provozující volnou živnost, okrádá stát na daních..... to je fakt tvrzení na žalobu.

Za neuvěřitelnou pak považuju naprosto komickou představu, že placení daní někomu nařizuje soudce...... světe div se, je to tak, že daňová povinnost vyplývá ze zákona, tedy je uložena zákonodárným sborem. Zodpovědnost za úhradu správné výše daně samozřejmě leží na firmě - a kontrolovaná je finanční správou spadající pod Ministerstvo financí.....

1 0
možnosti
Foto

člověk by nevěřil, jakou snůšku pitomostí dovede někdo zplodit.

3 0
možnosti

Boze, to je snuska blbosti.... Co ma NKU spolecneho s rejstrikem?

3 0
možnosti

Ono i to spatlání rejstříku s daňovými povinnostmi je úsměvné, ale u pana Janušky nepřekvapivé.

1 0
možnosti
Foto

Vážený pane, to je největší nesmysl za posledních několik let, a že jsem jich již četl hodně.

1/ Do Veřejného rejstříku (dříve Obchodní rejstřík), do sbírky listin, má podnikatel povinnost účetní závěrku, z níž, m.j., vyčtete i jeho daňovou povinnost

2/ NEEXISTUJI daňové skupiny rozlišené podle druhu podnikání

3/ Vzhledem k předchozímu tedy soudce nemůže subjekt do žádné daňové skupiny zařadit

4/ Opět vzhledem k předchozímu není možné se vyhnout placení daní jen výběrem vámi uvedeného druhu podnikání

5/ Pravdu máte v jediném (ač je vadou krásy špatný název): "Současný Obchodní (Veřejný - opravuji já) rejstřík nemá žádný vztah k povinnosti platit zákonem stanovené daně.

6/ Mám neodbytný dojem, že jsem tento paskvil již před časem četl, proto je tam možná starý název rejstříku, když při recyklaci nedošlo k opravě.

5 0
možnosti
Foto

Toto je odpověď Vlad. Boškové na Vaši reakci:

Příliš mnoho podnikatel. činností jsme vyjmuli z povinnosti být v obchod. rejstříku, navíc v tomto rejstříku jsou příliš redukovaná data, nikdo zřejmě nemá povinnost (Finanč. úřady) ověřovat správnost, chybí povinnost různých subjektů mít nezávisl. auditora, myslím, že některé subjekty přestávají vkládat do obch. rejstříku účet. závěrky nebo je tam dávají až velmi zpožděně. Takže jsme oslabili možnost kontroly jak pro členy určitého subjektu, tak pro vnější vztahy, aby např. korektní podnikatel věděl o tom neseriózním. Namátkou když se člověk koukne na různé podnikající právnic. osoby, zavání to nekalostmi, jedna fyzic. osoba nastrčená právnic. osobou stihne překvapivě účast v řadě dalších podniků, z nichž některé rychle krachují apod. Zdravé národ. hospodářství se nedá postavit na absenci kontroly.+

0 1
možnosti
  • Počet článků 859
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 662x
Vzdělání: Vyšší průmyslová škola strojnická - Vsetín (1955). KU  -  Fakulta technické a jaderné fyziky (1961).
Programátor vědecko-technických výpočtů v penzi.

Soud je služba za úplatu. V každém sporu mohou být pouze dva účastníci: žalobce a žalovaný. To je podmínka "vyloučení třetího". Soudce nesmí přizvat do sporu třetí subjekt. Každý soud(ce) rozhoduje o tom, zda má žalobce pravdu. V každém demokratickém systému může soudce konkrétní spor rozhodnout pouze jedenkrát.

Ústavní soud nemá právo vracet řešení sporu jinému soudci, protože odvolání proti rozhodnutí soudu již proběhlo. Pravda, spravedlnost a svědomí soudce jsou kritéria pro  rozhodování. Jestliže jedna strana sporu podá odvolání, pak spor musí rozhodovat jiný soudce. 

Priority, podle kterých musí soudce rozhodovat:

1. Zákony přírodních věd, zákony technických věd, nejnovější poznatky věd lékařských a technických,

2. Ústava, Listina základních občanských práv a svobod,

3. nařízení a doporučení nadnárodních orgánů, kterých je republika členem (NATO, EU),

4. zákony a zákonná nařízení uvedené ve Sbírce zákonů,

5. nařízení institucí a osob, které jsou zmocněné nařízení vydávat.

Výrok každého soudce musí obsahovat část, která určuje, kdo hradí soudní náklady. Tím je definováný příčinný vztah mezi žalobcem a žalovaným.