Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KN

Sčítání lidu je přesně to, jak to vypadat nemá. K tomu, abych mohla provést sčítání za kohokoliv, stačí znát číslo jeho občanského průkazu. A k tomu se dostat není žádné umění. Já sama jsem takto sečetla, samozřejmě na jejich žádost, maminku a sousedy, kteří nemají internet.

Navíc náklady na sčítání se odhadují řádově v miliardách, přičemž volby by musely být daleko víc zabezpečené, rychlé a přesné. To nejsou zrovna zanedbatelné náklady.

0 0
možnosti
JK

Hezká teoretická utopie. Nikdo by to nechtěl dělat. Nikdy nedáte poslancům tolik peněz, aby ti schopní opustili výnosnější místa a když jim seberete společenskou prestiž spojeno s mocí a uděláte z nich jen hlasovací automaty na nové paragrafy. Národ je nebude respektovat a vykašle se na nějaké ty volby.

Na nějaké osobní morální uvědomění ve jménu národa zapomeňte, v politice by pak zbyli jen pitomci a magoři.

Nechtějme mít poslance ideální s ideálním rozhodováním, takové nikdy neseženeme. Rozhlédněte se kolem sebe, prověřte vlastní rozhodnutí, i při nejlepší vlastní vůli děláme všichni životní kopance, proč by to mělo být u poslanců jinak. Neznáme budoucnost a často nevíme co bude v budoucnu nejlepší a paradoxně hledání správné cesty není důležité, co však je hodně důležité, je nejít cestou, která už byla prověřena jako chybná. Cest vpřed je spousta vlevo, vpravo, středem nebo extrémní, všechny jsou správné pokud neopakují minulé chyby. A druhá věc je ta, že při rozhodování i tak nasekáme chyby nové, ale důležité je se z toho nepokadit, přiznat chybu, vrátit se a zamířit jiným směrem, třeba i směrem názorového protivníka, to je státnické.

Možným řešením je udělat z politiky řemeslo, lze vystudovat politologii, ale ne fundamentální politickou práci, univerzitní ideologické kluby, názorové semináře. Takový profesionální politik s ustáleným názorem nepovede se soupeřem stejným profíkem teoretický spor o různé -ismy, není důvod, povedou spor o konkrétní znění textu majícího vliv na život občanů. To bude pro lidi srozumitelné a prestiž politika stoupne. Každý řemeslník, který umí perfektně své řemeslo má můj obdiv i úctu, řeknu si: "Tohle bych nikdy sám nesvedl." Znáte nějakého politika, o kterém to můžete říci?

No dobře máte čas na rozmyšlenou.

0 0
možnosti
Foto

Pravda zůstane pravdou v každém systému. Archimédův zákon by mohl pochopit každý politik.

0 0
možnosti
JF

Řekl bych, že ani ne ... ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 859
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 662x
Vzdělání: Vyšší průmyslová škola strojnická - Vsetín (1955). KU  -  Fakulta technické a jaderné fyziky (1961).
Programátor vědecko-technických výpočtů v penzi.

Soud je služba za úplatu. V každém sporu mohou být pouze dva účastníci: žalobce a žalovaný. To je podmínka "vyloučení třetího". Soudce nesmí přizvat do sporu třetí subjekt. Každý soud(ce) rozhoduje o tom, zda má žalobce pravdu. V každém demokratickém systému může soudce konkrétní spor rozhodnout pouze jedenkrát.

Ústavní soud nemá právo vracet řešení sporu jinému soudci, protože odvolání proti rozhodnutí soudu již proběhlo. Pravda, spravedlnost a svědomí soudce jsou kritéria pro  rozhodování. Jestliže jedna strana sporu podá odvolání, pak spor musí rozhodovat jiný soudce. 

Priority, podle kterých musí soudce rozhodovat:

1. Zákony přírodních věd, zákony technických věd, nejnovější poznatky věd lékařských a technických,

2. Ústava, Listina základních občanských práv a svobod,

3. nařízení a doporučení nadnárodních orgánů, kterých je republika členem (NATO, EU),

4. zákony a zákonná nařízení uvedené ve Sbírce zákonů,

5. nařízení institucí a osob, které jsou zmocněné nařízení vydávat.

Výrok každého soudce musí obsahovat část, která určuje, kdo hradí soudní náklady. Tím je definováný příčinný vztah mezi žalobcem a žalovaným.