Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Právní stát nebo justiční mafie?

Téměř každý občan ví, že Zákon není jen sbírka tisků, kterou stvoří parlament, ale všechny poznatky přírodních věd a matematiky jsou samozřejmě také nedílnou součástí Zákona. Na rozdíl od poznatků přírodních věd jsou zákony matematiky nevyvratitelné.

Jednou z metod jak dokázat, že domněnka je pravdivá, je důkaz sporem. V justici je označován jako důkaz (z) opaku. Při něm se předpokládá, že výrok (domněnka) platí v negaci. Dojde-li se k závěru, že výrok je platný i v negaci, je to nevyvratitelný důkaz toho, že výrok je pravdivý. Jednoduchý příklad: Smlouva, která je v souladu se zákonem, je platná. Negace tohoto výroku je: Smlouva, která je v rozporu se zákonem, je neplatná. Závěr:  Výrok je pravdivý, protože si výsledky neodporují. (Negace pravdivého výroku je opět výrok pravdivý.)

Konkrétní Rozhodnutí soudce:

III.  Návrh žalobce, že smlouva o nájmu pozemku č. 632/35 …. Uzavřená 9.6.2003 mezi žalobcem a žalovaným je neplatná, s e   z a m í t á  (dodávám podle logiky:) j a k o   v ý r o k   n e p r a v d i v ý .

Zdůvodnění: ..Soud však žalobu zamítá z důvodů neprokázání naléhavého právního zájmu na určení neplatnosti smlouvy ze strany žalobce (výrok III.)

Přesné znění Občanského soudního řádu: § 80

Žalobou (návrhem na zahájení řízení) lze uplatnit, aby bylo rozhodnuto zejména

a) o osobním stavu (o rozvodu, o neplatnosti manželství, o určení, zda tu manželství je či není, o zrušení, neplatnosti nebo neexistenci partnerství, o určení otcovství, o osvojení, o způsobilosti k právním úkonům, o prohlášení za mrtvého);

b) o splnění povinnosti, která vyplývá ze zákona, z právního vztahu nebo z porušení práva;

c) o určení, zda tu právní vztah nebo právo je či není, je-li na tom naléhavý právní zájem.

Znění § 80 podle mínění laika se v žádném případě netýká platnosti smluv. V odstavcích a) a b) se jasně říká, o jaké problémy se jedná. V záhlaví se praví, že žalobu lze uplatnit. Soud mou žalobu přijal a vynesl jasné rozhodnutí - zamítl návrh žalobce jako výrok nepravdivý. 

Jestliže návrh žalobce je výrok nepravdivý, pak negace výroku soudce musí být výrok pravdivý, čili: „Smlouva, která je v souladu se zákonem, je neplatná“.  To ale rozhodně není výrok pravdivý, čili výrok soudce je nepravdivý. Podle tohoto výroku by všechny smlouvy (které jsou v souladu se zákonem) byly neplatné. Soudce, který výrok vynesl:

JUDr. Milan Kopřiva, soudce Okresního soudu ve Zlíně

Tito soudci  Krajského soudu Brno, pobočka ve Zlíně, potvrdili výrok, který lze vyvrátit důkazem z opaku:

Mgr. Michal Králík, Ph. D., předseda senátu

JUDr. Jiří Rezek, předseda senátu

(JUDr. Ladislav Pavlíček., Mgr. Milan Zavrtálek, členové senátu)

Protože jsem se neztotožnil s výroky uvedených soudů, podal jsem dovolání k Nejvyššímu soudu. Připomínám Čl. 1. Listiny základních práv a svobod: "Lidé jsou svobodní a rovní v důstojnosti i v právech. Základní práva a svobody jsou nezadatelné, nezcizitelné, nepromlčitelné a nezrušitelné".  Podle Čl. 3. Listiny: "Základní práva a svobody se zaručují všem bez rozdílu..."  (Tedy i bez rozdílu vzdělání). Na základě tohoto článku se žádný soudce nesmí zabývat tím, jakého původu, vzdělání, rasy,... je osoba, která se na soud obrací, pokud se jedná o základní lidská práva.

Nejvyšší soud dovolací řízení zastavil s odůvodněním, že musím být v řízení zastoupen advokátem nebo notářem. Čili Nejvyšší soud nepovažuje moje právo na pravdivý výrok soudce za základní lidské právo. Rozhodli tak  tito soudci:

JUDr. Miroslava Ferák, předseda senátu

Doc. JUDr. Věra Korecká, CSc.

JUDr. Marie Rezková

Učinil jsem podání k Nejvyššímu správnímu soudu. Judr. Vojtěch Šimíček mi sdělil, že NSS není oprávněn ve věci jakkoliv jednat.

Ministerstvo spravedlnosti tvrdí: ...v právu pochopitelně není možné automaticky aplikovat pravidla matematické logiky. Právní logika je samostatnou vědní disciplínou (jako podobor právní vědy)...Proti soudním rozhodnutím lze brojit výhradně cestou opravných prostředků, o nichž rozhodují opět soudy (převážně instančně nadřízené), a to za podmínek upravených příslušnou procesní normou; v daném případě zákonem č. 99/1963 Sb., občanský soudní řád, v platném znění.

            S takovým vysvětlením je těžké polemizovat. Prosím, aby pracovníci Ministerstva spravedlnosti mi přesně uvedli, kde jsem podle právní logiky chyboval.

Vyjádření předsedkyně Nejvyššího soudu:

…je mi líto, že nemůžete přijmout moji odpověď. Současně chápu a velmi dobře rozumím, že nespravedlivá rozhodnutí jsou pro Vás neakceptovatelná. Opakovaně jsem však nucena Vám sdělit, že v právním státě lze taková rozhodnutí zvrátit jen cestou, kterou upravuje zákon, a kterou v případě rozhodnutí Nejvyššího soudu představuje ústavní stížnost, podaná za podmínek z. č. 182/1993 Sb. O Ústavním soudu. Vaší výzvě rozumím, ale jen potud, že ani já nemohu na spravedlnost nikdy rezignovat.

Dodávám pouze toto: V právním státě mohou soudci vynášet pouze takové rozsudky, které jim přikazuje zákon. Prosím  kteréhokoliv z výše jmenovaných soudců, aby mi sdělil, podle kterého zákona musel soudce uvedený výrok vynést.

Mezi základní lidská práva občana České republiky nepatří právo na pravdivý výrok soudu. Justice nesoudí podle Zákona, ale podle Občanského soudního řádu, stvořeného v totalitním režimu. Rozhodování soudců a kontrolních orgánů  lze v mém případě označit za chování podle zákonů mafie.

 Dokumenty adresách:

http://soudniproces.wz.cz/   http://soudniprocesb.wz.cz/  http://soudniprocesb2.wz.cz

http://kareljanuska.blog.idnes.cz/c/205956/Odpoved-Ministerstva-spravedlnosti.html

http://kareljanuska.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=191820&bk=68922

    

Autor: Karel Januška | pondělí 21.11.2011 5:10 | karma článku: 19,56 | přečteno: 1987x
  • Další články autora

Karel Januška

Úvaha staříka nad hrobem

Pravda a spravedlnost jsou morální hodnoty které určují, v jakém státě občané žijí. Stabilní jsou státy, ve kterých je pravda a spravedlnost nejvyšší hodnotou. Získání peněžních výhod je cílem našich současných politiků.

24.8.2021 v 9:22 | Karma: 6,11 | Přečteno: 247x | Diskuse| Společnost

Karel Januška

Spravedlivé soudy

Rovnost občanů před zákonem (před mocí soudní) je tisícileté pravidlo. I v diktaturách by měly být dodržené zásady spravedlivého rozhodnutí soudu.

1.8.2021 v 5:09 | Karma: 9,94 | Přečteno: 296x | Diskuse| Společnost

Karel Januška

Případ Janoušek

Krátce po druhé světové válce byla v Paříži přijatá Všeobecná deklarace lidských práv. Všem občanům zaručuje stejná občanská práva. Soudcům přiděluje nejvyšší moc. Tisíciletá zkušenost potvrzuje správnost takových zásad.

26.7.2021 v 4:01 | Karma: 14,03 | Přečteno: 831x | Diskuse| Společnost

Karel Januška

Volby a naděje

Moderní stát musí využívat všech prostředků, aby pro občany zajistil příjemný a pohodlný život. Omezení, která stát ukládá občanům, nesmí porušovat základní občanská práva.

16.7.2021 v 15:36 | Karma: 8,78 | Přečteno: 187x | Diskuse| Společnost

Karel Januška

Rozděl a panuj

Justiční marasmus nebere konce. Obecné zákony přírodních a technických věd pro zákonodárce neplatí. Postupně máme vlády rozkradačů státu, lékařských specialistů, obchodníků s virtuální měnou.

24.6.2021 v 4:31 | Karma: 10,11 | Přečteno: 250x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 859
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 662x
Vzdělání: Vyšší průmyslová škola strojnická - Vsetín (1955). KU  -  Fakulta technické a jaderné fyziky (1961).
Programátor vědecko-technických výpočtů v penzi.

Soud je služba za úplatu. V každém sporu mohou být pouze dva účastníci: žalobce a žalovaný. To je podmínka "vyloučení třetího". Soudce nesmí přizvat do sporu třetí subjekt. Každý soud(ce) rozhoduje o tom, zda má žalobce pravdu. V každém demokratickém systému může soudce konkrétní spor rozhodnout pouze jedenkrát.

Ústavní soud nemá právo vracet řešení sporu jinému soudci, protože odvolání proti rozhodnutí soudu již proběhlo. Pravda, spravedlnost a svědomí soudce jsou kritéria pro  rozhodování. Jestliže jedna strana sporu podá odvolání, pak spor musí rozhodovat jiný soudce. 

Priority, podle kterých musí soudce rozhodovat:

1. Zákony přírodních věd, zákony technických věd, nejnovější poznatky věd lékařských a technických,

2. Ústava, Listina základních občanských práv a svobod,

3. nařízení a doporučení nadnárodních orgánů, kterých je republika členem (NATO, EU),

4. zákony a zákonná nařízení uvedené ve Sbírce zákonů,

5. nařízení institucí a osob, které jsou zmocněné nařízení vydávat.

Výrok každého soudce musí obsahovat část, která určuje, kdo hradí soudní náklady. Tím je definováný příčinný vztah mezi žalobcem a žalovaným.