Karel Januška

Špatné cíle KDU-ČSL

28. 05. 2017 8:24:21
Na sjezdu KDU-ČSL panuje optimistická nálada. Zástupci této strany se již vidí v budoucí vládě. Její předseda (v současné vládě bez ministerského postu) vlídně hovořil o nedostatcích, které se ve vědě děly a dějí.

Dlouze rozebíral, kterak strana posílí, když se spojí s uskupením STAN pana Gazdíka.

Procento voličů, kteří jsou ochotni volit některou politickou stranu, a které zjišťují průzkumné agentury, je špatný cíl každé politické strany. Voliči se neřídí tím, jak agentury zveřejňují své průzkumy. Voliči se řídí tím, co která politická strana nabízí, a hlavně k čemu se zaváže, když od občana obdrží svůj hlas.

Přál bych si, aby se vize obou stran naplnily. Ale ještě víc bych si přál, aby se uvedené uskupení zavázalo, že odstraní ten nesmírný nepořádek v justici. Z tisku (18. května 2017, Reflex, rozhovor s psychiatrem Cyrilem Höschlem):

"..důvodem k obavám a pesimismu je například stav justice a celé nastavení legislativní a justiční soustavy, jež se v některých momentech nedávno projevila jako neobyčejně zkorumpovaná, a to až balkánským způsobem, nad kterým zůstává rozum stát, kam se podíváte: propuštění katarského prince, zločinné spolčení soudce Berky, případ Davida Ratha, pád Nečasovy vlády, jedna kauza za druhou...."

Žádný závazek jsem na včerejším jednání nezaznamenal. Možná zazní dnes.

Toto by mohl být správní cíl každé politické strany:

Republika pod naším vedení bude vzkvétat. Zmizí blbá nálada. Soudci budou respektovat literu Ústavy. Soudní procesy se podstatně zkrátí. Každý rozsudek bude mít svého autora. Ministři spravedlnosti se nebudou omlouvat za nezákonné postupy.

Postup, jak tohoto cíle dosáhnout.

Autor: Karel Januška | karma: 27.36 | přečteno: 952 ×
Poslední články autora