Podání k soudu

30. 10. 2017 9:51:37
Ve svých úvahách jsem vždy předpokládal, že moc výkonná jedná v souladu se zákony. Vždy jsem předpokládal, že dříve než státní zástupce někomu sdělí jménem státu obvinění, má takové obvinění potvrzené soudem.

Podání Vrchnímu soudu v Praze

Druh podání Stížnost

Podává Fyzická osoba

Ing. Karel Januška

ID: uiz6ad

E-mail:karel.januska@seznam.cz

Důvod stížnosti:

Z veřejných zdrojů jsem se dozvěděl, že Státní zástupkyně veřejně obvinila skupinu osob kolem předsedy Hnutí ANO pana Babiše.

Pan Babiš nebyl soudem prohlášen za viníka nějakého nezákonného jednání.

Domnívám se, že Státní zástupkyně překročila svou pravomoc, když požádala, aby poslanecká sněmovna vydala ke stíhání p. Babiše.

Zástupkyně pomluvila nejen p. Babiše, ale i ostatní bezúhonné občany neprávem. Žádné soudní řízení v té věci neproběhlo, takže bezúhonní občané jsou neprávem obtěžováni soudem.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zdúvodnění:

V diskuzi na internetu mi bylo sdělené, že státní zástupkyně, když požádala o vydání pana Babiše, jednala o své vůli, bez souhlasu soudu. (https://kareljanuska.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=630665 )

Diskutující sdělil: O vydání p. Babiše požádala Policie ČR a ke stíhání ho vydala Poslanecká sněmovna. Soud v tom nehrál a ani nesměl hrát žádnou úlohu. A ty tady piš něco o pravdě.

Přiznávám, že takové sdělení byl pro mne šok. Pravdivé výroky nejsou po soudech požadovány, a stát se chová jako normální totalitní systém. Právo státního úředníka (představitele moci výkonné, tj. policie) veřejně obvinit bezúhonného občana je podle jednoho diskutujícího nezpochybnitelné.

Tak jak soudy dohlížejí nad povinnostmi občanů vůči státu, tak je povinností soudů ochraňovat povinnosti státu vůči občanovi. Stát má právo občanovi nařizovat, jaké jsou jeho povinnosti. Jaké má platit daně, jak se chovat v podnikání.

Ale porušovat občanská práva stát nemůže. Stát nesmí veřejně a bez důkazů obvinit některého občana, nebo skupinu občanů.

V případě, že státní zástupkyně postupovala podle zákona a má soudní souhlas k pokračování vyšetřování, neměli by poslanci vyšetřovatelům (moci výkonné) usnadňovat práci tím, že dovolí vyšetřovatelům podezřívat poslance a jiné bezúhonné občany. Státní zástupce by měl být odvolán svým nadřízeným. Nevím, zda je to ministr vnitra, nebo spravedlnosti.

Jestliže státní zástupce požádal o souhlas vydání občanů soudu, a žádné ukončené soudní jednání v té věci neproběhlo, pak je jednání státního zástupce protizákonné. Povinností státního zástupce je trestný čin dokázat soudu, aby občan mohl být vydán k trestnému stíhání. Řízení soudů ve věcech označených "trestné" je podstatně odlišné od jiných sporů.

Státní úředník nesmí jménem moci výkonné (policejní) zasahovat do občanských práv a svobod. JMÉNEM STÁTU SE STÁTNÍ ÚŘEDNÍK NESMÍ DOPOUŠTÍ (TRESTNÉHO) ČINU POMLUVY.

Stát (jménem státního úředníka) pomlouvá bezúhonné občany a nutí je k úkonům, které nemají v Ústavě žádnou oporu. Státní zástupkyně obvinila několik lidí. Bez určení podílu každého z nich na trestném skutku. Státní zástupkyně pohrdá mocí soudní a činí trestný čin pomluvy skupiny občanů. Soudy nesmí sloužit k objasňování trestných činů. To činí policie na základě příkazů státních zástupců

Státní úředník dokonce úkoluje poslance, aby někoho vydali moci soudní. To je možné pouze v případech, kdy je obviněnému dokázán trestný skutek (sedm milionů v krabici). V ostatních případech je to nepřípustné.

Předseda vlády i ministři se sklánějí před svévolným rozhodnutím státního úředníka, který neví co je trestný čin, a žádá poslance, aby mu pomohli k jeho nalezení. Úředník neví, že pouze soud může o existenci trestného činu rozhodnout. Existenci soudu státní úředník pomíjí.

Ministr spravedlnosti poslušně plní příkazy státního úředníka, který je mu patrně podřízený.

Jestliže takhle bohorovně jednají všichni státní zástupci, ministři a soudci, tak se nelze divit, že justice připomíná mafii.

Základním pravidlem každého právního státu je existence nezávislého rozhodování moci soudní, činnost zákonodárného sboru a nezávislé činnosti moci výkonné (policie). Státní úředník moci výkonné si nesmí přisvojit pravomoc, která mu nepřísluší. Výhradně soud rozhoduje o vině či nevině.

Autor: Karel Januška | pondělí 30.10.2017 9:51 | karma článku: 10.21 | přečteno: 408x

Další články blogera

Karel Januška

Úvaha staříka nad hrobem

Pravda a spravedlnost jsou morální hodnoty které určují, v jakém státě občané žijí. Stabilní jsou státy, ve kterých je pravda a spravedlnost nejvyšší hodnotou. Získání peněžních výhod je cílem našich současných politiků.

24.8.2021 v 9:22 | Karma článku: 4.84 | Přečteno: 247 | Diskuse

Karel Januška

Spravedlivé soudy

Rovnost občanů před zákonem (před mocí soudní) je tisícileté pravidlo. I v diktaturách by měly být dodržené zásady spravedlivého rozhodnutí soudu.

1.8.2021 v 5:09 | Karma článku: 9.61 | Přečteno: 296 | Diskuse

Karel Januška

Případ Janoušek

Krátce po druhé světové válce byla v Paříži přijatá Všeobecná deklarace lidských práv. Všem občanům zaručuje stejná občanská práva. Soudcům přiděluje nejvyšší moc. Tisíciletá zkušenost potvrzuje správnost takových zásad.

26.7.2021 v 4:01 | Karma článku: 13.75 | Přečteno: 831 | Diskuse

Karel Januška

Volby a naděje

Moderní stát musí využívat všech prostředků, aby pro občany zajistil příjemný a pohodlný život. Omezení, která stát ukládá občanům, nesmí porušovat základní občanská práva.

16.7.2021 v 15:36 | Karma článku: 8.44 | Přečteno: 187 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 5.92 | Přečteno: 79 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 10.81 | Přečteno: 298 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.60 | Přečteno: 227 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.41 | Přečteno: 639 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.27 | Přečteno: 529 | Diskuse
Počet článků 859 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 653

Vzdělání: Vyšší průmyslová škola strojnická - Vsetín (1955). KU  -  Fakulta technické a jaderné fyziky (1961).
Programátor vědecko-technických výpočtů v penzi.

Soud je služba za úplatu. V každém sporu mohou být pouze dva účastníci: žalobce a žalovaný. To je podmínka "vyloučení třetího". Soudce nesmí přizvat do sporu třetí subjekt. Každý soud(ce) rozhoduje o tom, zda má žalobce pravdu. V každém demokratickém systému může soudce konkrétní spor rozhodnout pouze jedenkrát.

Ústavní soud nemá právo vracet řešení sporu jinému soudci, protože odvolání proti rozhodnutí soudu již proběhlo. Pravda, spravedlnost a svědomí soudce jsou kritéria pro  rozhodování. Jestliže jedna strana sporu podá odvolání, pak spor musí rozhodovat jiný soudce. 

Priority, podle kterých musí soudce rozhodovat:

1. Zákony přírodních věd, zákony technických věd, nejnovější poznatky věd lékařských a technických,

2. Ústava, Listina základních občanských práv a svobod,

3. nařízení a doporučení nadnárodních orgánů, kterých je republika členem (NATO, EU),

4. zákony a zákonná nařízení uvedené ve Sbírce zákonů,

5. nařízení institucí a osob, které jsou zmocněné nařízení vydávat.

Výrok každého soudce musí obsahovat část, která určuje, kdo hradí soudní náklady. Tím je definováný příčinný vztah mezi žalobcem a žalovaným. 

 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...