Dopis řediteli ČT

Soudní systém je špatně nastavený. Veřejnoprávní televize by měla přinášet pravdivé zprávy. Redaktoři si úmyslně vybírají pouze takové zprávy, které odpovídají jejich "právnímu názoru". 

Vážený pane řediteli.

Veřejnoprávní televize by měla přinášet pravdivé zprávy. Neměla by nic zamlčovat.

Bohužel vaši redaktoři si úmyslně vybírají pouze takové zprávy, které odpovídají jejich "právnímu názoru".

Léta upozorňuji, že soudní systém je v naší republice špatně nastavený. Nejlépe je to vidět na informacích ze současného povolebního stavu. Lživé informace o tom, jak je pan Babiš "vyšetřován pro trestný čin" se z televize (kterou také doduji) jen hrnou.

Předkládám Vám úvahu, kterou jsem zaslal Mandátovému a imunitnímu výboru Parlamentu:

---------------------------------------------------------------------

Vážení členové Mandátového a imunitního výboru.

Poslanecká sněmovna na vás naléhá, abyste urychleně rozhodli, zda se někteří poslanci a bezúhonní občané dopustili takového činu, který má být označen jako trestný čin. Pro většinu poslanců je to důvod ke zpochybnění kvalifikace pana Babiše zastávat funkci předsedy vlády.

Domnívám se, že úkol, který máte splnit, neodpovídá v současné situaci poslaneckým povinnostem.

V právním státě rozhoduje o takové otázce výhradně soud. Soudnictví je veřejná služba všem občanům republiky. Tak jako zdravotnictví je veřejnou službou. Kdyby vás někdo požádal o to, abyste rozhodovali o zdravotním stavu prezidenta, mohli byste učinit kvalitní rozhodnutí?

Policejní vyšetřovatel obešel svou povinnost obrátit se na soud, a rovnou vám podal žádost o povolení dalšího vyšetřování. Měli byste doporučit poslanecké sněmovně, aby žádost o vydání poslanců předložil Nejvyšší státní zástupce. Nikdo jiný nemůže mít právo obracet se parlament. Parlament není soudní síň.

Soud je jediný orgán v republice, který může vydat rozhodnutí, že v dané kauze je dostatek důkazů k tomu, aby bylo trestní řízení zahájené, nebo v něm bylo pokračováno. Takové rozhodnutí musí vydávat soud ke všem případům, které policie označí jako „trestný čin“. Není nejmenší důvod k tomu, aby nyní policie postupovala jinak.

Činnost vašeho výboru je nezbytně nutná v případech, kdy soud prohlásí, že se poslanec dopustil, nebo mohl dopustit trestného činu. Je s podivem, že ministři spravedlnosti (minulý i stávající sedící v parlamentu) netrvají na dodržování základních občanských práv. Stav v soudnictví není takový, aby se republika mohla nazývat právním státem.

-----------------------------------------------------------

Pane řediteli,

úvaha je to jednoduchá, nevím, co moderátorům vadí, aby jí porozuměli.

S pozdravem

Januška

  

Autor: Karel Januška | neděle 14.1.2018 4:33 | karma článku: 31,18 | přečteno: 1240x
  • Další články autora

Karel Januška

Úvaha staříka nad hrobem

24.8.2021 v 9:22 | Karma: 6,11

Karel Januška

Spravedlivé soudy

1.8.2021 v 5:09 | Karma: 9,94

Karel Januška

Případ Janoušek

26.7.2021 v 4:01 | Karma: 14,03

Karel Januška

Volby a naděje

16.7.2021 v 15:36 | Karma: 8,78

Karel Januška

Rozděl a panuj

24.6.2021 v 4:31 | Karma: 10,11