Diskuse

Účelový výklad Ústavy

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P30e72t65r 17Č66e11j20k30a

5. 5. 2017 20:17

Váš článek má tentokrát nesmírně trefný titulek - nic jiného než váš účelový a naprosto nesmyslný výklad v něm není. ;-D

0 0
možnosti
JL

Problémem lidí typu Karla je to, že Ústav se dá přečíst za deset minut. A Karel je jeden z lidí, kteří si myslí, že to po těch deseti minutách chápou. Podívejte se na rozkomentovanou Ústavu - třeba ta od nakladatelství C.H.Beck - má 1320 stránek - to už je horší. Karle ty to nečti - to by ti tak zamotalo hlavu, že bys mohl napsat další články.

0 0
možnosti
JL

Karle - ty jsi člověk, který účelově vykládá Ústavu (tedy spíš nesmyslně), ty jsi člověk, který se bez minimální znalosti práva pasoval do role soudce soudců.

0 0
možnosti
Foto

Moderátor s právním vzděláním se nedokázal zeptat. Vy bez právního vzdělání rovnou posíláte ústavní právníky na smetiště dějin a národu kážete svého ducha práva.

Obávám se, že díky své již fóbie k soudcům, jste ochoten přiřknout prezidentovi práva, kterými tato funkce není obdařena.

Takže ač sám dlouhé roky (mnohdy s posměchem zdejšího okolí) tepete soudce a kvalitu jejich výkonu, sám se dopouštíte právního nihilismu.

To jsou paradoxy.... ;-D

3 0
možnosti
Foto

Pane Macháčku, nevím co je právní nihilismus. Já jen reaguji na svou dlouholetou zkušenost s justicí. Termínu zákon rozumím tak, jak nám zanechala antika, a jak platil až do nástupu totality. Zákonodárci nejsou blbci, jen si upravují právní předpisy podle svých potřeb. Aby byli nezbytní i u těch nejtriviálnějších sporů. Zaráží mne, že někdo nedostatky justice nevidí.

0 2
možnosti
PS

Z Vás by byl výborný ministr spravedlnosti.

1 0
možnosti
JL

V tom případě bych ministerstvo spravedlnosti přejmenoval na ministerstvo rozruchu.

0 1
možnosti