Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Karle - já pořád nechápu, proč nějakou matematiku nadřazuješ nad ostatní vědy. Za prvé to není pravda, za druhé matematika až tak důležitá není a zejména humanitní vědy prakticky neovlivňuje. Karle zkus si tipnout, proč se matematika nevyučuje na právnických školách. Doufám, že jsem se trefil - a budeš to požadovat ve svých otevřených dopisech a doplníš to do svého nudného a stále se opakujícího jednoho textu.

0 0
možnosti
KN

Každý premiér má právo si vybrat své členy vlády. Nelze novému premiérovi vnucovat dosavadní členy vlády, má nezadatelné právo dle Ústavy vybrat si své členy vlády. Může si samozřejmě vybrat i ty dosavadní, ale i tak se bude jednat o novou vládu, která musí poslaneckou sněmovnu požádat o důvěru.

V ústavě to samozřejmě je, zkuste si ji konečně přečíst a neplácat ty vaše smyšlenky :

Článek 68 odst. 2 :

Předsedu vlády jmenuje prezident republiky a Na JEHO NÁVRH jmenuje ostatní členy vlády a pověřuje je řízením ministerstev nebo jiných úřadů.

Článek 68 odst. 3 :

Vláda předstoupí do třiceti dnů po svém jmenování před Poslaneckou sněmovnu a požádá ji o vyslovení důvěry.

Tvrdit, že lze vyměnit jen premiéra, je asi tak stejný nesmysl jako tvrdit, že lze člověku transplantovat novou hlavu.

K těm ostatním nesmyslům, jako že o vazbě má rozhodovat porota 3 soudců, že jen jednomyslné je pravdivé apod. už jsem se vyjádřila dostatečně v předešlých diskuzích. to nestojí za ztrátu času. No naštěstí takový nesmysl žádná politická strana ve svém programu mít zcela určitě nebude, teda ledaže byste si ji založil sám, neboť svět vás očividně nechápe. Otázka je, kdo je tedy v nepořádku - ten svět nebo vy ?

2 0
možnosti
Foto

Když bude premiér navrhovat odvolat sebe, o jeho vládě nemusí být řeč. Jaký by byl důvod ji odvolávat? Před volbami? Obvykle každá příčina má svůj důsledek. (U myslících lidí.) Takže domnívám se, že mé tvrzení je pravdivé.

Existují případy, kdy odvolání premiéra nevede k odvolání celé vlády. Duch Ústavy není porušen.

0 0
možnosti

P66e50t69r 84Č77e80j77k29a

23. 5. 2017 7:12

Nemohl, protože volba ministrů je výběr premiéra. Pokud by byly zdravotní důvody za odchodem premiéra, tak nově dosazený premiér má právo si vybrat nové - a mohou to být klidně staronoví (tzn. exčlenové vlády odcházejícího premiéra) - ale musejí být znova jmenováni a vláda musí znova požádat o důvěru.

P.S: Nejvyšší soud nic nenapravil, ten to v kauze Tluchoř naopak pořádně pohamtal - ale bohužel, nález Ústavního soudu, kterým dostal Nejvyššák přes prsty, se na to použít nedá. :-/

0 0
možnosti
PN

P75e89t18r 48N56ě31m19e94c

23. 5. 2017 6:34

Pokud premier sestavuje "svoji" vladu, tezko odvolat jen jeho.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS