Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Poučení nedokážou ani jeden "blud" vyvrátit. Pouze se domnívají.

0 0
možnosti
MS

Autor zvolil svéráznou, ale možná účinnou formu sebevzdělávání v oblasti práva. Píše tady bludy a poučení mu je vyvracejí. :-)

1 0
možnosti
KN

No v jeho případě zjevně neúčinnou. Už ty své bludy vypisuje ve 400 článcích, stále je poučován a stále nicRv

0 0
možnosti

P48e60t27r 84Č17e61j42k61a

14. 6. 2017 12:58

Jinak k obsahu těch vašich "absurdních paragrafů"'

1.) obsahuje definici kruhem - zákon definujete zákonem - malé / velké písmeno nemění slovo. Jinak zákonem ve všech civilizovaných zemích světa je totéž - právní předpis schválený zákonodárnou mocí. Tečka.

2.) ono to tak ve skutečnosti už teď je.... dovoláváte se nesmyslu. Zákony chtějí zastoupení advokátem u vyšších stupňů soudní soustavy právě proto, aby nebyl člověk poškozen v případě jakékoliv právní věci amatérským postupem.... mimochodem, obecně platí, že dovolací soudy se zabývají pouze věcmi s obecným dopadem - opravdu nemají řešit otázky toho, kdo má komu zaplatit pár stovek z platné či neplatné smlouvy. Dovolání obecně není nárokový opravný prostředek.

3.) pouze zábavný nesmysl, předpokládám, že v takové věci by se všichni tři soudci stejně obvykle shodli - důvody vazebního stíhání jsou poměrně jednoznačně dané a například v případě těch tří poslanců o oprávněnosti vazby nebylo pochyb - druhou otázkou je čas na jak dlouho má být uvalena, to už je jiná otázka.

4.) v občanskoprávním soudnictví je soud žalobou vázán - nemůže nařídit nic jiného, než čeho se žalobce domáhá, pokud je žalobce v právu, takže o čem to tu sakra melete? Ahaaaa vy si to plete s trestním řízením, kde je to zcela pochopitelně jinak? Kde soud musí mít možnost posoudit skutek jinak, než jak ho posoudil státní zástupce (tedy obžaloba), protože to posouzení záleží na zjištěném skutkovém stavu a ten se může změnit v průběhu soudního líčení na základě důkazů....

5.) najděte si prosím vás někde články o systému apelace a kasace - a najděte si vysvětlení, proč je který systém kde uplatňován - psal jsem vám to už několikrát - musíte zajistit rovné postavení stran, čehož často jinak než bez vracení případu prvoinstančnímu soudu nedosáhnete.

3 0
možnosti
Foto

... horší se to, rapidně se to horší.

2 0
možnosti

P42e90t28r 26Č72e64j95k85a

14. 6. 2017 9:16

;-D;-D;-D Páni zákonodárci se zase mimořádně pobaví. Baví vás ze sebe dělat neustále šášulu s cinkrlátky? ;-D

4 0
možnosti
Foto

Pane Čejko, můžete opět apelovat na admina, aby mé blogy mazal. Je to stejně účinné, jako vaše "odborné" diskuzní příspěvky.

Už jste našel v současných právních normách: "Důkaz opaku je povolen"???

0 0
možnosti
Foto

Jste jedním slovem komikRvRvRv

1 0
možnosti
JL

Nikdo se ti nevyjádří - ani jasně ani nejasně.

4 0
možnosti
Foto

Ale ulevil jsem svému svědomí. Nemlčet, když se porušuje psaný zákon.

0 0
možnosti
  • Počet článků 859
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 662x
Vzdělání: Vyšší průmyslová škola strojnická - Vsetín (1955). KU  -  Fakulta technické a jaderné fyziky (1961).
Programátor vědecko-technických výpočtů v penzi.

Soud je služba za úplatu. V každém sporu mohou být pouze dva účastníci: žalobce a žalovaný. To je podmínka "vyloučení třetího". Soudce nesmí přizvat do sporu třetí subjekt. Každý soud(ce) rozhoduje o tom, zda má žalobce pravdu. V každém demokratickém systému může soudce konkrétní spor rozhodnout pouze jedenkrát.

Ústavní soud nemá právo vracet řešení sporu jinému soudci, protože odvolání proti rozhodnutí soudu již proběhlo. Pravda, spravedlnost a svědomí soudce jsou kritéria pro  rozhodování. Jestliže jedna strana sporu podá odvolání, pak spor musí rozhodovat jiný soudce. 

Priority, podle kterých musí soudce rozhodovat:

1. Zákony přírodních věd, zákony technických věd, nejnovější poznatky věd lékařských a technických,

2. Ústava, Listina základních občanských práv a svobod,

3. nařízení a doporučení nadnárodních orgánů, kterých je republika členem (NATO, EU),

4. zákony a zákonná nařízení uvedené ve Sbírce zákonů,

5. nařízení institucí a osob, které jsou zmocněné nařízení vydávat.

Výrok každého soudce musí obsahovat část, která určuje, kdo hradí soudní náklady. Tím je definováný příčinný vztah mezi žalobcem a žalovaným.