Diskuse

Překážky v budování právního státu

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KN

"Na právnické fakulty byli přijímáni výhradně takoví studenti, u kterých byl při nejmenším předpoklad podle takových předpisů jednat."

Vážně ? tak to mě tam asi přijali omylem. Ani jeden z mých rodičů ani jiných příbuzných široko daleko nebyl v KSČ, otec pocházel ze statkářské rodiny. Tak nelžete, vážený.

"Proto máme soudnictví, které nerespektuje Ústavu, a stát, který má daleko k právnímu státu."

Myslím, že tohle už je na hranici pomluvy.

To vaše podání k Nejvyššímu správnímu soudu byl naprostý nesmysl a k jako takovému se k němu NSS postavil. Jakkoliv nemám ráda Zemana, nejsem ráda, že se stal našim prezidentem, pak to, že řekl pravdivou informaci o Babišovi, že je trestně stíhán, rozhodně volby nijak neovlivnilo. Na rozdíl od spousty lží a dezinformací, které jeho příznivci před volbami šířili.

A právní oddělení kanceláře prezidenta těžko mohlo pojmout vaše podání jako žalobu a zamítnout ji. Zase nesmysl.

Jinak ano, povinností vítěze voleb, respektive toho, kdo byl pověřen sestavením vlády, popř. jmenován premiérem, pokud tedy tento vítěz nezískal nadpoloviční většinu v parlamentu, je požádat o toleranci menšinové vlády nebo vytvořit koaliční většinovou vládu. Jinak totiž těžko jeho vláda získá důvěru v poslanecké sněmovně. A důvěra poslanecké sněmovny je condicio sine qua non, bez ní vláda nemůže vládnout. Nezíská-li důvěru, musí podat demisi. Je to základ parlamentní demokracie, kterou tady máme. Nemáme tu (zatím bohudík) diktaturu, kde si 30% vítěz voleb může dělat, co chce.

Nevím, která strana by měla podle vás zmizet z politické scény, ale o tom, zda nějaká strana zmizí z politické scény, rozhodují zejména jednak její členové, jednak voliči. Pokud je taková strana v poslanecké sněmovně, pak to znamená, že z politické scény rozhodně nezmizela.

1 0
možnosti
PK

Jen formální poznámka... bohužel se domnívám, že Vaše požadované doplnění zákonů neproběhne, neboť se poslancům zejména v poslední zalíbilo nepracovat i když na peníze si šahat nenechají,,,,tak se asi točíme v kruhu ;-(;-(;-(

0 0
možnosti
KN

Januškou požadované doplnění zákonů neproběhne zejména proto, že se jedná o naprostý nesmysl.

1 0
možnosti