Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P92e25t43r 21Č35e84j59k71a

11. 8. 2018 11:28

Vždycky když přijdete s nějakou "novou" myšlenkou, tak je to neskutečná zábava. Teď jste se "nově" upnul k tomu, že dáváte zcela nesmyslný a směšný význam pojmu "zákonný soudce". ;-D Opravdu nikdy to neznamenalo, že soudce, který někoho jednou odsoudil, ho bude soudit nadosmrti v každém dalším případě. Zákonný soudce znamená, že ten soudce je k danému případu (soudce se nepřiděluje k "člověku" či osobě, ale ke kauze) soudce přiřazen na základě zákonných pravidel - a mělo by to být správně tak, že "soudce" je dopředu nepředvídatelný pro obě strany. Žádná ze stran dopředu nesmí vědět, kdo jejich kauzu bude rozhodovat. Pravidla, na základě kterých je pak soudce daného soudu k danému případu přidělován, vám vysvětlovat nebudu, protože to nemá absolutně žádnou naději na úspěch - nikdy byste to nepochopil..... Mimochodem, věcná a místní příslušnost - najděte si o tom něco než začnete tvořit a rozvíjet další hlouposti. A poslední věc - pokud daný člověk něco spáchal v minulosti, tak o tom samozřejmě ví i soudce, který řeší ten další případ - copak vy nevíte, co je rejstřík trestů? ;-D

0 0
možnosti
Foto

Pane Čejko, vaše domněnka, že se v ČSR přiděloval zákonný soudce je zajímavá. Ale pravděpodobně nepravdivá. Obvykle jenom jeden z účastníků sporu bývá odsouzen. Jen jeden účastník dostává svého zákonného soudce. Trestní rejstříky v ČSR asi nebyly.

0 0
možnosti
JL

Karle - ta Ústava ti dává zabrat. Zase jsi vedle.

0 0
možnosti
JS

Pane Januško, velmi si Vás vážím. Ovšem na druhé straně nebylo by lepší než každý den něco napsat, raději se věnovat vnoučatům nebo jít do lesa na houby? čeho je moc, toho je příliš.

2 0
možnosti
Foto

Pane Slavíčku, Vám je případ R-M systém lhostejný? Není to totální selhání justice?

0 0
možnosti
  • Počet článků 859
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 662x
Vzdělání: Vyšší průmyslová škola strojnická - Vsetín (1955). KU  -  Fakulta technické a jaderné fyziky (1961).
Programátor vědecko-technických výpočtů v penzi.

Soud je služba za úplatu. V každém sporu mohou být pouze dva účastníci: žalobce a žalovaný. To je podmínka "vyloučení třetího". Soudce nesmí přizvat do sporu třetí subjekt. Každý soud(ce) rozhoduje o tom, zda má žalobce pravdu. V každém demokratickém systému může soudce konkrétní spor rozhodnout pouze jedenkrát.

Ústavní soud nemá právo vracet řešení sporu jinému soudci, protože odvolání proti rozhodnutí soudu již proběhlo. Pravda, spravedlnost a svědomí soudce jsou kritéria pro  rozhodování. Jestliže jedna strana sporu podá odvolání, pak spor musí rozhodovat jiný soudce. 

Priority, podle kterých musí soudce rozhodovat:

1. Zákony přírodních věd, zákony technických věd, nejnovější poznatky věd lékařských a technických,

2. Ústava, Listina základních občanských práv a svobod,

3. nařízení a doporučení nadnárodních orgánů, kterých je republika členem (NATO, EU),

4. zákony a zákonná nařízení uvedené ve Sbírce zákonů,

5. nařízení institucí a osob, které jsou zmocněné nařízení vydávat.

Výrok každého soudce musí obsahovat část, která určuje, kdo hradí soudní náklady. Tím je definováný příčinný vztah mezi žalobcem a žalovaným.