Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pracuje pouze s hodnotami Pravda (0) a Nepravda (1). Žádnou jinou hodnotu v počítači, telefonu, televiznímu přístroji nenajdete. I posloupnost příkazů, které má přístroj vykonat, je zapsán jako posloupnost nul a jedniček

no tak to o počítačích víte dost málo

0 0
možnosti
Foto

Pane Matoušku. S počítačem jsem začal pracovat v roce 1961. Už jste byl na světě?

0 0
možnosti

Nikoho neudivuje, že justiční systém jak ve Velké Británii, tak v USA je na pravdě (povinnost mluvit pravdu) založený.

Zdroj: https://kareljanuska.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=732132

Představte si, že i u nás je povinnost u soudu mluvit pravdu. Nicméně to neznamená ani u nás, ani v USA ani jinde, že lidé u soudu pravdu skutečně mluví. Ať už lžou úmyslně nebo si to zkrátka přesně nepamatují a jejích paměť nahradí chybějící části tím, co si myslí, že viděli nebo co se událo.

Jak už vám psal pan Čejka, justice v USA je plná justičních omylů. Kdo ví, kolik nevinných bylo v minulosti popraveno na základě té vaší " pravdy".

Nejtrapnější na pořadu Fokus Václava Moravce je skutečnost, že mladí studenti jsou oblbováni "profesorem" Havlíčkem, nepochybně produktem totalitního školství.

Zdroj: https://kareljanuska.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=732132

No a tady se snaží produkt totalitního školství z padesátých let Januška oblbovat svými blogy. Naštěstí většinou marně ;-D

0 0
možnosti

P67e45t87r 26Č82e25j67k46a

18. 10. 2019 15:11

Před několika lety americkou společností otřásl jeden speciální případ, který mě poněkud.... nečekaně zaujal - vražedkyně Jodi Arias. Navzdory přísaze o tom, že jako obžalovaná vypovídala v roli svědkyně (velký error její obhajoby, že do toho šla) a přísahala, že bude vypovídat pravdu a nic než pravdu, tak lhala až se z ní prášilo..... to jenom k tomu rozdílu mezi tím, jak to má být "na papíře" a jak je tomu v reálu.

0 0
možnosti

P82e68t93r 66Č91e10j77k37a

18. 10. 2019 9:56

Nezpochybnitelnou skutečností právního státu musí být, že za identické trestné činy musí být identický rozsudek

Zdroj: https://kareljanuska.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=732132

Neexistují identické trestné činy.

0 0
možnosti

P64e81t64r 16Č17e20j76k81a

18. 10. 2019 9:54

Pane Januško, vy jste neuvěřitelný ignorant. Zaprvé - pan Havlíček tam Archiméda nijak nezpochybnil, pouze zjednodušeně a trošku v nadsázce popsal, jak Archimédés ke svému objevu došel. Zásadní je, že nerozumíte tomu, že ta zjištění Archiméda jsou pro soud pouze "pomocná" zjištění, díky kterým soudy odpovídají na tu skutečnou otázku - tedy jestli klenotník někoho podvedl a okradl, či nikoliv. Tzn. Archimédovo zjištění má úplně stejný význam, jako třeba znalecké posudky z medicíny, když se řeší, jestli lékař pochybil při léčbě nějakého pacienta, či nikoliv. Trestný čin může být těžké ublížení na zdraví a ty lékařské posudky jsou pomocným nástrojem soudu pro rozhodování. Posudky mohou říct "ano, lékař se dopustil té a té chyby", nebo mohou říct "lékař postupoval v souladu s lege artis." - a tedy řeší se, zda došlo k porušení zákona nebo nikoliv. Znáte například případy údajných amerických vrahů či násilníků, kteří byli nakonec osvobozeni a vyplaceno jim bylo odškodné v řádu desítek milionů dolarů, poté co třeba díky testům DNA bylo zjištěno, že ten čin spáchal někdo jiný? Mimochodem - v dnešní době je obrovským posunem kupředu pro policejní složky genealogická DNA - tedy takové ty testy, kdy lidi chtějí zjistit svůj původ daleko do minulosti - protože v těch smlouvách je, že zjištěný genetický profil je dostupný pro bezpečnostní složky - některé zločince jsou schopni dopadnout na základě toho, že některý jejich příbuzný si dal udělat takový DNA test. Ale opět - je to pouze pomocný (ale důležitý) nástroj pro rozhodnutí.

0 0
možnosti
Foto

Pane Čejko, čekám logickou úvahu, která má tvrzení vyvrátí. Nezajímá mne váš názor. Měl byste zase požádat admina, aby mé blogy mazal. Třeba vám vyhoví.

0 0
možnosti
  • Počet článků 859
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 662x
Vzdělání: Vyšší průmyslová škola strojnická - Vsetín (1955). KU  -  Fakulta technické a jaderné fyziky (1961).
Programátor vědecko-technických výpočtů v penzi.

Soud je služba za úplatu. V každém sporu mohou být pouze dva účastníci: žalobce a žalovaný. To je podmínka "vyloučení třetího". Soudce nesmí přizvat do sporu třetí subjekt. Každý soud(ce) rozhoduje o tom, zda má žalobce pravdu. V každém demokratickém systému může soudce konkrétní spor rozhodnout pouze jedenkrát.

Ústavní soud nemá právo vracet řešení sporu jinému soudci, protože odvolání proti rozhodnutí soudu již proběhlo. Pravda, spravedlnost a svědomí soudce jsou kritéria pro  rozhodování. Jestliže jedna strana sporu podá odvolání, pak spor musí rozhodovat jiný soudce. 

Priority, podle kterých musí soudce rozhodovat:

1. Zákony přírodních věd, zákony technických věd, nejnovější poznatky věd lékařských a technických,

2. Ústava, Listina základních občanských práv a svobod,

3. nařízení a doporučení nadnárodních orgánů, kterých je republika členem (NATO, EU),

4. zákony a zákonná nařízení uvedené ve Sbírce zákonů,

5. nařízení institucí a osob, které jsou zmocněné nařízení vydávat.

Výrok každého soudce musí obsahovat část, která určuje, kdo hradí soudní náklady. Tím je definováný příčinný vztah mezi žalobcem a žalovaným.