Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P81e63t91r 83Č41e36j74k23a

16. 11. 2019 11:40

Počítače pracují s 0 a 1.... žádnou -1. ;-D Ale je to úplně jedno, protože dvouhodnotová logika s právem nijak nesouvisí - protože s ní právo nepracuje, protože je dvojhodnotová logika krajně nedostačující - a ani lidský život se nedá podle ní řídit. Stačí uvést jednoduchý příklad - semafor pro auta pracuje s třemi barvami, přičemž červená funguje navíc ve dvou režimech (svítí buďto samostatně, nebo zároveň s oranžovou). A proč pracuje semafor pro auta s tříbarevným značením? Protože dvoubarevné nedostačuje k zajištění bezpečného provozu - víte kolik bouraček na semaforech by bylo, kdyby nebyla přechodová oranžová?

Můžete mi říct, jak státní zástupci zasahují do případů, které patří do soudní síně? Státní zástupce je ten, který podává obžalobu - takže buďto se rozhodne jí podat - a v případě nespokojenosti s rozsudkem se odvolá (protože je účastník soudního řízení jako strana obžaloby) a nebo jí třeba nepodá, protože případ sám vyhodnotí jako že se trestný čin nestal.

Matematika a fyzika patří do soudní síně jen a pouze v režimu důkazu - stejně jako třeba medicína (soud například nařízením odborných posudků zkoumá, zda léčba proběhla lege artis, nebo byl pacient nějak poškozen chybným postupem v léčbě), nebo máte dopravní nehodu - tak se zase přizvou znalci, aby za pomocí přírodních věd objasnili průběh nehody. Zkrátka jsou to pomocné nástroje pro rozhodnutí soudu.

Členům družstva H-systém nebyl zabaven majetek, protože jim nemělo být co zabaveno - ty domy ani pozemky nikdy nebyli jejich! Už jsme vám to tady vysvětlovali mnohokrát a zase vám položím tu naprosto triviální otázku - uvědomujete si vůbec, kdy se stáváte majitelem nemovitosti?

1 0
možnosti

P48e50t77r 57Č65e13j50k60a

16. 11. 2019 11:46

Účastník řízení je určen zákonem - vaše příbuzná v případě toho absurdně nesmyslného sporu s tím zemědělcem nebyla účastníkem soudního řízení jen tak z plezíru soudu, ona jím byla ze zákona - MUSELA jím být, protože smlouva, o kterou v tom sporu šlo, se týkala pozemku, jehož ona byla spoluvlastníkem! Tzn. ten soudní spor se přímo týkal i jí samotné - a tudíž musela být účastníkem soudního řízení - úplně nesmyslného, odsouzeného k nezdaru - ale to je jen a pouze vaše vina, že podáváte na soud nesmyslné žaloby - to už je jen a pouze na vás, jak si to v rodině vysvětlíte, že podáváte k soudu pitomosti a samozřejmě prohráváte.....

0 0
možnosti
  • Počet článků 859
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 662x
Vzdělání: Vyšší průmyslová škola strojnická - Vsetín (1955). KU  -  Fakulta technické a jaderné fyziky (1961).
Programátor vědecko-technických výpočtů v penzi.

Soud je služba za úplatu. V každém sporu mohou být pouze dva účastníci: žalobce a žalovaný. To je podmínka "vyloučení třetího". Soudce nesmí přizvat do sporu třetí subjekt. Každý soud(ce) rozhoduje o tom, zda má žalobce pravdu. V každém demokratickém systému může soudce konkrétní spor rozhodnout pouze jedenkrát.

Ústavní soud nemá právo vracet řešení sporu jinému soudci, protože odvolání proti rozhodnutí soudu již proběhlo. Pravda, spravedlnost a svědomí soudce jsou kritéria pro  rozhodování. Jestliže jedna strana sporu podá odvolání, pak spor musí rozhodovat jiný soudce. 

Priority, podle kterých musí soudce rozhodovat:

1. Zákony přírodních věd, zákony technických věd, nejnovější poznatky věd lékařských a technických,

2. Ústava, Listina základních občanských práv a svobod,

3. nařízení a doporučení nadnárodních orgánů, kterých je republika členem (NATO, EU),

4. zákony a zákonná nařízení uvedené ve Sbírce zákonů,

5. nařízení institucí a osob, které jsou zmocněné nařízení vydávat.

Výrok každého soudce musí obsahovat část, která určuje, kdo hradí soudní náklady. Tím je definováný příčinný vztah mezi žalobcem a žalovaným.