Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Toho Janouška jsem moc nepochopil - takže podle Vás by měla být možnost penezi se vykupovat z trestných činů? Víme, že Janoušek při té nehodě byl ožralý natolik, že nebyl schopen souvisle mluvit (viz jeho telefonát s manželkou, který byl pořízen díky tomu, že byl tehdy Janoušek legálně odposloucháván).

0 0
možnosti
KN

Bože to je zase snůška nesmyslů. Jen tak namátkou :

Petr Fiala není z těch studentů, kteří vyzývali v roce 1989 rektora k abdikaci. V té době už studentem nebyl, což je lehce zjistitelný fakt.

Andrej Babiš si nekoupil Mf Dnes, když vstoupil do sněmovny, ale předtím. Vlastníkem je od června 2013, poslancem od října 2013.

"Podle sdělení ministryně spravedlnosti v ČT všichni (zákonodárci) mají nějaké podíly"

ČT je veřejnoprávní subjekt a nikdo v ní žádné podíly nemá, jak jste přišel na takový nesmysl ?

"Soudce nesmí vynést výrok: "Obžalovaný je nevinen (soud neuznal důkazy obžaloby)."

Proč by nesměl vynést takový výrok ? Naopak, pokud důkazy obžaloby nestačí k prokázání viny, pak takový výrok vynést MUSÍ.

S těmi volbami v USA - každý stát má tolik volitelů, kolik odpovídá počtu obyvatel. Jinými slovy, na každého volitele připadá stejný počet voličů. Nikdo nečeká, až jim takovou trivialitu poradí nějaký Januška.

Řídí se ale většinovým systémem, tedy pokud v některém státě vyhraje jeden kandidát, pak bere vše, tedy všechny volitele. Takto to mají co jsou USA, a vyhovuje jim to.

Většinový systém máme u nás při volbách do senátu, tam také vítěz bere vše (tedy jediné křeslo senátory v obvodě).

1 0
možnosti

P15e74t24r 61Č63e44j42k63a

26. 7. 2021 18:59

Já jsem pořád "zděšeně fascinovaný" tím, jak má pan Januška úplně zvrácený smysl pro spravedlnost. Janoušek přizabije člověka autem, zaplatí mu nějaké peníze a tím to jako má být vyřešené? Vážně???? Úplně zvrácený systém hodnot a chápání toho, co je spravedlivé a co není spravedlivé - on vůbec nedokáže pobrat, proč Janoušek má v tom vězení sedět......

3 0
možnosti
Foto

Spíše případ Januška

0 0
možnosti
Foto

Slabě mi Váš článek připomíná Smoljakovu přednášku o Zdeňkovi Nejedlém.

1 0
možnosti
PK

Po přečtení si již nejsem jistý v jakém režimu zde žijeme,když jeden z pilířů demokracie tak kulhá..8-o

1 0
možnosti
ZZ

Dřív jsme si toho tak nevšímali, protože právní spory před r. 1989 byly celkem banální, ale dnes názorně vidíme že od r. 1989 si soudci dělají co chtějí a nikdo je nemůže pořádně postihnout za nespravedlivé rozsudky, natož je zbavit soudcovského taláru.

:-/

2 0
možnosti
  • Počet článků 859
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 662x
Vzdělání: Vyšší průmyslová škola strojnická - Vsetín (1955). KU  -  Fakulta technické a jaderné fyziky (1961).
Programátor vědecko-technických výpočtů v penzi.

Soud je služba za úplatu. V každém sporu mohou být pouze dva účastníci: žalobce a žalovaný. To je podmínka "vyloučení třetího". Soudce nesmí přizvat do sporu třetí subjekt. Každý soud(ce) rozhoduje o tom, zda má žalobce pravdu. V každém demokratickém systému může soudce konkrétní spor rozhodnout pouze jedenkrát.

Ústavní soud nemá právo vracet řešení sporu jinému soudci, protože odvolání proti rozhodnutí soudu již proběhlo. Pravda, spravedlnost a svědomí soudce jsou kritéria pro  rozhodování. Jestliže jedna strana sporu podá odvolání, pak spor musí rozhodovat jiný soudce. 

Priority, podle kterých musí soudce rozhodovat:

1. Zákony přírodních věd, zákony technických věd, nejnovější poznatky věd lékařských a technických,

2. Ústava, Listina základních občanských práv a svobod,

3. nařízení a doporučení nadnárodních orgánů, kterých je republika členem (NATO, EU),

4. zákony a zákonná nařízení uvedené ve Sbírce zákonů,

5. nařízení institucí a osob, které jsou zmocněné nařízení vydávat.

Výrok každého soudce musí obsahovat část, která určuje, kdo hradí soudní náklady. Tím je definováný příčinný vztah mezi žalobcem a žalovaným.